Praksisnær neuropædagogik - Seminarer
Topbanner_neuropaedagogik
Handicap & omsorg
E-læring

Praksisnær neuropædagogik

Varighed: 6-8 timer. Med dette e-læringskursus får du viden om neuropædagogik med fokus på praksis, herunder konkrete neurofaglige redskaber og strategier til implementering af den neuropædagogiske tankegang i arbejdet med mennesker med dysfunktioner i hjernen.

Forløbet er 100 % digitalt med faglige videooplæg, praksiseksempler samt redskaber og bidrager til en fagligt styrket pædagogisk praksis.

I forløbet får du:
– Forståelse for anvendelse af en neuropædagogisk tilgang i teori og praksis
– Undervisning i neurofaglige redskaber, der kan styrke dit daglige arbejde
– Adgang til refleksionsøvelser, slides, cases og implementeringsstrategier
– Mulighed for at downloade neurofaglige redskaber til brug i egen praksis (Tilkøbslektion)

Neuropædagogik lader dig se bag om borgerens adfærd og møde borgeren i dennes behov

Den neuropædagogiske tilgang er en faglig tilgang, der rummer en kombination af viden og metoder fra pædagogikken, hjerneforskning og neuropsykologi, og som gør dig i stand til at se bag om borgerens adfærd og at møde borgeren i hans/hendes behov.

Du bliver i stand til at udrede og fortolke borgerens situation og tilpasse rammer, strukturer og samspil, så de bedst muligt understøtter den enkeltes livskvalitet og trivsel. Du bliver således i stand til at hjælpe borgeren med at opnå en meningsfuld hverdag, og du får styrket din egen pædagogiske praksis væsentligt og får nogle konkrete redskaber, du kan bruge i din dagligdag.

Hvad er neuropædagogik?

Klik evt. her for at læse mere om neuropædagogik

Hvad er neuropædagogik?

Neuropædagogik er en faglig tilgang, som rummer en kombination af viden og metoder fra pædagogikken, hjerneforskning og neuropsykologi. Neuropædagogik er således anvendt neurologi og neuropsykologi, hvor pædagogiske overvejelser og fremgangsmåder tager udgangspunkt i både viden om hjernens funktion og borgerens kognitive vanskeligheder.

Hvorfor er en neuropædagogisk tilgang vigtig?

Mennesker, der er ramt af dysfunktioner i hjernen og kognitive udfordringer, oplever enorme menneskelige omkostninger – ofte også på det emotionelle plan. Udfordringerne kan have stor indvirkning på livskvaliteten og gøre det svært at udføre aktiviteter, kommunikere og interagere med andre og at give udtryk for behov, tanker og følelser.

Med en neuropædagogisk tilgang kan du og dine kollegaer udrede og fortolke den enkelte borgers situation. Neuropædagogikken tilbyder den forståelsesramme, som bevirker, at I kan se bag om borgerens adfærd og møde borgeren i hans/hendes behov. Neuropædagogik er således en vej til en meningsfuld hverdag for borgeren.

Hvad kan en neuropædagogisk tilgang bidrage til?

Via en neuropædagogisk tilgang kan du udrede den enkelte borgers situation, ressourcer og behov og dermed tilpasse rammer, strukturer og samspil, så det bedst muligt understøtter livskvalitet og trivsel.

E-læring i praksisnær neuropædagogik

I e-læringskurset får du viden om hjernen, anvendelse af neuropædagogik i teori og praksis samt kendskab til neurofaglige redskaber, der kan styrke dit daglige arbejde med borgerne. Kurset varer ca. 6 timer og er 100% digitalt - og kan således tages hvor, hvornår og så ofte du vil (du får to års adgang fra købsdato).

E-læringskurset i praksisnær neuropædagogik består af tre lektioner på ca. 2 timers varighed hver:

  • Lektion 1: Om hjernen
  • Lektion 2: Neuropædagogik – fra tanke til praksishandling 
  • Lektion 3: Spejlneuroner, hjernetræthed og energiforvaltning 

I alt får du ca. 6 timers uddannelse bestående af bl.a. videoundervisning med Susanne Bommelund og Bente Juul, praksiseksempler, refleksionsøvelser og materiale til download.

Vi anbefaler, at du også tilkøber den digitale praksislektion med de neurofaglige redskaber til print, hvor du kan downloade redskaberne og får mulighed for at arbejde med dem i relation til din egen praksis. Læs mere nedenfor.

Tilkøbslektion: De neurofaglige redskaber og praksisøvelser

Denne digitale lektion giver dig adgang til de neurofaglige redskaber, som du præsenteres for i det digitale kursusforløb (se ovenfor). Udover mulighed for at downloade redskaberne og at arbejde med dem får du adgang til praksisøvelser med fire forskellige cases og implementeringsstrategier, du kan arbejde med. I lektionen får du adgang til:
  • Undervisningsvideoer med introduktion til de neurofaglige redskaber
  • De neurofaglige redskaber til download
  • Praksisøvelser og cases, som du kan arbejde med
  • Fire relevante cases med forslag til implementeringsstategier
Lektionen varer ca. 2 timer inkl. eget arbejde med indholdet og de neurofaglige redskaber. OBS: Det er en forudsætning, at du har gennemført e-læringskurset i praksisnær neuropædagogik forud for denne!
bente juul
Undervisere
Bente Juul & Susanne Bommelund
Susanne og Bente har mere end 25 års specialistvirke med mennesker, der har kognitive forstyrrelser, herunder udvikling og implementering af neurofaglige strategier. Deres baggrund for at undervise i neuropædagogik hænger sammen med praktisk erfaring, løbende opkvalificering og fortsat tilegnelse af viden inden for hjerneforskning, lærings-/forandringsteorier, psykologi, kognitiv terapi, coaching, kommunikation og formidling m.m. De har igennem mange år arbejdet med borgere, der har kognitive forstyrrelser, i amts-, kommunal- og statsregi (VISO).
Men and women sitting in a circle during group therapy, supporting each other.
Målgruppe
Alle, der arbejder med mennesker med dysfunktioner i hjernen eller med mennesker med udviklingshæmning
Kursusforløbet er relevant for alle, der arbejder med mennesker med dysfunktioner i hjernen, hjerneskade, demens, psykiske lidelser eller mennesker med udviklingshæmning. Det henvender sig til praktikere inden for det pædagogiske og sundhedsfaglige område, der ønsker at blive bedre til at lave forandringsprocesser til gavn for personer kognitive udfordringer, fx erhvervet- og medfødt hjerneskade, demens m.m., og særligt til tværfagligt personale, der arbejder med borgere i længere forløb.

Vil du vide mere?

Om e-læringskurset

Lektion 1: Om hjernen  giver et indblik i neurologi og neuropsykologi og dermed en forståelse af, hvorfor mennesker handler, som de gør. Du får viden om hjernen, forskellige hjerneprocesser og deres betydning, når der opstår skader i hjernen. Denne viden kan medvirke til at nuancere din forståelse og nysgerrighed i forhold til de tilstande og intentioner, som ligger bag borgerens adfærd.

Lektion 2: Neuropædagogik - fra tanke til praksishandling giver en forståelse for den neuropædagogiske tankegang og for neuropædagogikkens anvendelse i teori og praksis, hvilket giver dig forudsætningerne for at tænke kognitionspsykologisk i mødet med borgere med dysfunktioner i hjernen. Hvorfor det er vigtigt at have viden om de kognitive udfordringer og følgevirkninger, den grundlæggende personlighed, og hvad borgeren har med sig i ”sin livsrygsæk”. Derudover får du viden om konkrete neuropædagogiske værktøjer, der er direkte anvendelige i hverdagen til at udvikle neuropædagogiske strategier, der hjælper med at udvikle borgerens kompetencer og kompensere for borgerens vanskeligheder. 

Lektion 3: Spejlneuroner, hjernetræthed og energiforvaltning giver viden om, hvordan samarbejde og neuropædagogisk intervention kan fremme borgerens livsduelighed i kraft af mening, sammenhæng og mestring af livet – herunder viden om relationer og spejlneuroners betydning for borgerens trivsel og inklusion og ikke mindst din opgaveløsning samt viden om hjernetræthed og energiforvaltning – væsentlige temaer, der har stor betydning for funktionsniveauet hos mennesker med kognitive forstyrrelser.

Om tilkøbslektionen

Tilkøbslektionen giver en introduktion til to konkrete neurofaglige redskaber: Analysemodellen "Den neuropædagogiske arbejdsplan" og "Forandringsmodellen". Redskaberne hjælper dig med at implementere og omsætte den neuropsykologiske viden til en pædagogisk praksis, der understøtter den enkelte borgers livskvalitet og trivsel.

I lektionen får du:

  • Digital introduktion til redskaberne
  • Redskabet "De kognitive udfordringer" til download (Word-fil)
  • Redskabet "Den neuropædagogiske arbejdsplan" til download (Word-fil)
  • Redskabet "Forandringsmodellen" til download (Word-fil)
  • Praksisøvelser, som du kan arbejde med
  • Fire cases fra undervisernes praksis med forslag til implementeringsstategier
  • Mulighed for at arbejde med en af de fire cases eller case fra egen praksis

Hvorfor et digitalt kursus i neuropædagogik?

Dette kursus er et rent digitalt kursus (e-læring).

Seminarer.dk udvikler e-læring på et højt didaktisk niveau, som gennem en sammenblanding af video, grafik, animationer, interaktion samt refleksion og cases hjælper med at formidle og forankre læringen – altid med et praksisnært fokus med masser af hands-on redskaber, du kan bruge direkte i dagligdagen.

Fordelene ved at vælge et digitalt kursus er: 

  • Kom i gang med det samme (du får oftest adgang inden for 1 arbejdsdag)
  • Nem adgang til kompetenceudvikling i dagligdagen
  • Tilgængelig 24/7 – undgå ventetid, og skab forandring med det samme
  • Viden fra nogle af landets bedste undervisere direkte på din skærm 
  • Fleksibelt - du lærer i dit eget tempo, hvor og hvornår det passer dig 
  • Engagerende, praksisnære og interaktive moduler, der gør læring effektiv og varieret 
  • Et billigere alternativ (reducerede omkostninger til transport, forplejning, arbejdstimer, vikardækning m.v.) 
  • Du kan se indholdet igen og igen (to års adgang fra købsdato)
  • Kursusbevis og dokumentation på, at du/dine medarbejdere har opdateret viden

Ønsker I en multibruger-adgang til arbejdspladsen?

Vi tilbyder multibrugerløsninger, hvor der kan købes adgang til vores e-læringskurser til flere medarbejdere eller hele arbejdspladsen på én gang til en fordelagtig pris (op til 50 % rabat).

Kontakt os på [email protected] eller tlf. 66 15 90 43 for en uforpligtende snak om jeres muligheder.

Ønsker I et tilpasset neuropædagogik-forløb hjem til arbejdspladsen?

Vi tilbyder også Tilpasset læring, hvor I får et tilpasset forløb med underviseren hjem til jeres organisation (evt. i kombination med adgang til e-læringskurset). På den måde får I kompetenceudvikling på arbejdspladsen og for hele arbejdspladsen på én gang til en fordelagtig pris.

Kontakt os på [email protected] eller tlf. 66 15 90 43 for en uforpligtende snak om jeres muligheder for tilpasset læring.

Multibrugerløsninger gælder på størstedelen af vores e-læringskurser:

 

Multibrugerløsningen gælder ikke på vores korte digitale lektioner eller større digitale uddannelser, herunder vores ADHD-uddannelse og Børne-stressvejleder-uddannelse. Er I en gruppe fra samme arbejdsplads og ønsker adgang til en større gruppe, kan vi dog tale om andre rabatmuligheder for jer. Kontakt os for at høre mere.

Praktisk
Du køber en adgang til e-læringskurset øverst på denne side. Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil oftest have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Varighed: 6-8 timer inkl. egen tid til at arbejde med indhold og refleksionsøvelser. Herudover skal afsættes tid til afprøvning af modeller og værktøjer i egen praksis. Du har adgang til e-læringskurset i 2 år fra købsdato.

Du modtager et kursusbevis, når du har gennemført hele kurset.
Pris
Normalpris: 1995,- ekskl. moms for e-læringskurset & 995,- ekskl. moms for tilkøbslektionen.

OBS: Vi tilbyder også multibrugerløsninger, hvor der kan købes adgang til flere medarbejdere eller hele arbejdspladsen på én gang med en besparelse på op til 50 % af normalprisen. Kontakt os for at høre mere.

Lad os hjælpe med et fælles kompetenceløft og at opbygge et fælles fagligt fundament i jeres organisation!

Har I brug for et tilpasset forløb på arbejdspladsen sammen med en af vores undervisere, der matcher lige præcis jeres behov og ønsker? Ønsker I at købe adgang til en større gruppe medarbejdere på én gang til en fordelagtig pris? Eller har I et andet ønske om skræddersyet kompetenceudvikling.

Så kontakt os gerne på [email protected] eller tlf. 66 15 90 43.

Læs evt. mere om tilpasset læring fra Seminarer.dk.