Forebyg omsorgstræthed i ældreplejen

Søg om tilskud til efteruddannelse via ansøgningspulje til forebyggelse af omsorgstræthed.
Er du ansat i ældreplejen? Så er det værd at tage et kig på Social- og Boligstyrelsens nye ansøgningspulje til forebyggelse af omsorgstræthed i netop ældreplejen. Få mere at vide om puljen herunder.

kompetencemidler_sparegris_til_hojre

Det kan være et meget mentalt krævende job at yde omsorg for andre mennesker, og omsorgstræthed er desværre ganske udbredt blandt medarbejdere i ældreplejen. Nu er der heldigvis hjælp at hente:

Social- og Boligstyrelsen har nemlig udmeldt en ansøgningspulje på 22,8 millioner kr. til forebyggelse af omsorgstræthed og forråelse i ældreplejen. Du og din arbejdsplads kan via puljen søge om midler til kompetenceudvikling, der hjælper jer på vejen til at forebygge og håndtere omsorgstræthed.

Hvem, hvad & hvornår?

Klik og fold ud

Hvem kan søge?

Ansøgningspuljen gælder for både kommuner og private leverandører i ældreplejen – herunder selvejende institutioner, friplejeboligleverandører og andre, der ejer/driver plejeenheder, hvor der bliver arbejdet med mennesker med kognitive svækkelser. 

Hvad kan I søge om?

Via ansøgningspuljen kan I søge om midler til kompetenceudvikling, der:

  • Fokuserer direkte på jer som personale, f.eks. hvordan I helt konkret forebygger og håndterer omsorgstræthed 

eller som:

  • Øger borgernes trivsel og ad den vej også skaber et bedre arbejdsmiljø for jer. Det kunne f.eks. være gennem tilgange som neuropædagogik, Low Arousal mv.

Hvornår skal I senest søge?

Der er ansøgningsfrist til puljen den 24. oktober 2023 kl. 12. I ansøger via denne side. 

Kompetenceudvikling fra Seminarer.dk

Hos Seminarer.dk har vi siden 1998 udviklet efteruddannelse – særligt til jer, der arbejder inden for social- og velfærdsområdet. Når I har brug for viden og redskaber til at forebygge og håndtere omsorgstræthed, kan vi også hjælpe jer. 

Se f.eks. disse emner og kurser/forløb, som vi kan skræddersy fuldstændig til jeres behov:

Fælles for dem alle er fokusset på praksisnærhed. Målet er altid at klæde jer på med viden, metoder og redskaber, der nemt kan omsættes i hverdagen og giver jer så godt et arbejdsliv som overhovedet muligt. Et arbejdsliv, hvor I gør en reel forskel for de mennesker, I møder i arbejdet. 

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe jer i arbejdet med forebyggelsen og håndteringen af omsorgstræthed? Kontakt os helt uforpligtende på 66 15 90 43