I samarbejde med psykolog og ph.d Lars Clemmensen og psykolog Benjamin Thorup Arnfred har Seminarer.dk udviklet dette unikke kursus, som sætter fokus på brugen af virtual reality (VR) i behandlingen af angst.
Op mod 350.000 mennesker lever med angst i Danmark. Angsten kan være altopslugende og være skyld i bl.a. tabt arbejdsevne, isolation og ensomhed. Faktorer, der kan skabe en negativ spiral, som kan være svær at bryde ud af. Derfor er det vigtigt, at vi griber ind i tide og sikrer behandling til borgere, så angsten ikke bliver invaliderende.
Ved at inddrage virtual reality (VR) i angstbehandlingen, er du med til at skabe rammen for den rette behandling for den enkelte borger, og derigennem tilrettelægge den rigtige eksponering i behandlingen. Metoden åbner for, at du hele tiden kan tilpasse behandlingen til den enkelte borger uden at bryde med borgerens grænser, og at du kan forberede borgeren på at møde angsten i den virkelige verden.
INDHOLD
Med udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi som metode får du på dette unikke 2-dagskursus viden om og redskaber til, hvordan du giver den rette hjælp og støtte til borgere med angst gennem VR. Du får indsigt i, hvordan du bruger VR-briller i din behandling, hvordan du tilrettelægger et forløb, og hvad du skal forholde dig til før, under og efter forløbet for at sikre dig, at borgeren får det optimale ud af behandlingsforløbet.
Kursets første dag sætter fokus på, hvordan vi bruger VR-briller. Med udgangspunkt i enkeltforbier får du mulighed for at få kendskab til teknologien og dens mange muligheder inden for behandlingen af fobisk angst. Du får teoretisk viden om VR, samt indsigt i forskningen vedrørende brugen af VR i behandlingsforløb.
Kursets anden dag går i dybden med, hvordan du tilrettelægger et angstbehandlingsforløb af komplekse angstlidelser, herunder agorafobi og socialfobi ved brugen af VR. Du får viden om, hvordan du strukturer et forløb med udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi og VR.
Begge dage vil være præget af teoretiske oplæg og øvelser i grupper, hvor I kommer til at arbejde med VR-briller og bliver fortrolige med at bruge dem.
ADGANGSKRAV
For at deltage på dette 2-dagskursus kræver det, at du har modtaget undervisning i kognitiv terapi og har kendskab til metoden. Du er f.eks. psykolog, speciallæge i psykiatri medicin, psykiatrisk sygeplejerske, psykoterapeut ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk ramme eller har efteruddannelse/kursus i kognitiv adfærdsterapi.
UDBYTTE - Efter endt kursus, har du fået:
- Teoretisk og praktisk kendskab til brugen af virtual reality (VR) i behandling af angst
- Praktisk erfaring med den tekniske side af at bruge VR - med begyndervenligt fokus. Kurset forudsætter ikke, at du har kendskab til teknologien
- Introduktion til den teoretiske baggrund for eksponeringsterapier og anvendelse af VR i denne forbindelse
- Overblik over anvendelsesmuligheder: Hvad kan VR bruges / ikke bruges til? Fordele og ulemper / Hvornår giver det mening at bruge VR? Muligheder / Begrænsninger for VR i terapi
- Kendskab til forskningsfeltet bag brugen af VR i psykoterapi
- Inspiration til, hvordan VR kan bruges i dit eget professionelle arbejde
- En stærk brobygning mellem teori og praksis
- Hands on-erfaring med at bruge VR som værktøj i terapi, i form af øvelser og case-arbejde