Angsten behandlet igennem den virtuelle verden - Seminarer
angst og virtuel realitet
Psykologi og psykiatri kurser & uddannelser
Kursus

Angsten behandlet igennem den virtuelle verden

Dette kursus er afholdt.

Er du interesseret i arbejdet med angstramte børn, unge og voksne?

Vi har samlet alle vores kurser, uddannelser og artikler om angst her på siden: Angst-kursus oversigt


Vær med på dette unikke 2-dagskursus, hvor du får praksisnær indføring i brugen af virtual reality (VR) i behandlingen af angst.

I spidsen for dagen står ph.d. Lars Clemmensen og psykolog Benjamin Thorup Arnfred, og sammen sørger de bl.a. for, at du opnår:

  • Teoretisk og praktisk kendskab til brugen af virtual reality (VR) i behandling af angst
  • Introduktion til den teoretiske baggrund for eksponeringsterapier og anvendelse af VR i denne forbindelse
  • Overblik over anvendelsesmuligheder: Hvad kan VR bruges / ikke bruges til? Fordele og ulemper / Hvornår giver det mening at bruge VR? Muligheder / Begrænsninger for VR i terapi
  • Inspiration til, hvordan VR kan bruges i dit eget professionelle arbejde
  • Hands-on erfaring med at bruge VR som værktøj i terapi, i form af øvelser og case-arbejde

OBS: Stærkt begrænset antal pladser.

Få viden om brugen af virtual reality i behandlingen af angst hos voksne

I samarbejde med psykolog og ph.d Lars Clemmensen og psykolog Benjamin Thorup Arnfred har Seminarer.dk udviklet dette unikke kursus, som sætter fokus på brugen af virtual reality (VR) i behandlingen af angst. 

Op mod 350.000 mennesker lever med angst i Danmark. Angsten kan være altopslugende og være skyld i bl.a. tabt arbejdsevne, isolation og ensomhed. Faktorer, der kan skabe en negativ spiral, som kan være svær at bryde ud af. Derfor er det vigtigt, at vi griber ind i tide og sikrer behandling til borgere, så angsten ikke bliver invaliderende.

Ved at inddrage virtual reality (VR) i angstbehandlingen, er du med til at skabe rammen for den rette behandling for den enkelte borger, og derigennem tilrettelægge den rigtige eksponering i behandlingen. Metoden åbner for, at du hele tiden kan tilpasse behandlingen til den enkelte borger uden at bryde med borgerens grænser, og at du kan forberede borgeren på at møde angsten i den virkelige verden.

INDHOLD

Med udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi som metode får du på dette unikke 2-dagskursus viden om og redskaber til, hvordan du giver den rette hjælp og støtte til borgere med angst gennem VR. Du får indsigt i, hvordan du bruger VR-briller i din behandling, hvordan du tilrettelægger et forløb, og hvad du skal forholde dig til før, under og efter forløbet for at sikre dig, at borgeren får det optimale ud af behandlingsforløbet.

Kursets første dag sætter fokus på, hvordan vi bruger VR-briller. Med udgangspunkt i enkeltforbier får du mulighed for at få kendskab til teknologien og dens mange muligheder inden for behandlingen af fobisk angst. Du får teoretisk viden om VR, samt indsigt i forskningen vedrørende brugen af VR i behandlingsforløb.

Kursets anden dag går i dybden med, hvordan du tilrettelægger et angstbehandlingsforløb af komplekse angstlidelser, herunder agorafobi og socialfobi ved brugen af VR. Du får viden om, hvordan du strukturer et forløb med udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi og VR.

Begge dage vil være præget af teoretiske oplæg og øvelser i grupper, hvor I kommer til at arbejde med VR-briller og bliver fortrolige med at bruge dem.

ADGANGSKRAV 

For at deltage på dette 2-dagskursus kræver det, at du har modtaget undervisning i kognitiv terapi og har kendskab til metoden. Du er f.eks. psykolog, speciallæge i psykiatri medicin, psykiatrisk sygeplejerske, psykoterapeut ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk ramme eller har efteruddannelse/kursus i kognitiv adfærdsterapi.

UDBYTTE  - Efter endt kursus, har du fået: 

  • Teoretisk og praktisk kendskab til brugen af virtual reality (VR) i behandling af angst
  • Praktisk erfaring med den tekniske side af at bruge VR - med begyndervenligt fokus. Kurset forudsætter ikke, at du har kendskab til teknologien
  • Introduktion til den teoretiske baggrund for eksponeringsterapier og anvendelse af VR i denne forbindelse
  • Overblik over anvendelsesmuligheder: Hvad kan VR bruges / ikke bruges til? Fordele og ulemper / Hvornår giver det mening at bruge VR? Muligheder / Begrænsninger for VR i terapi
  • Kendskab til forskningsfeltet bag brugen af VR i psykoterapi
  • Inspiration til, hvordan VR kan bruges i dit eget professionelle arbejde
  • En stærk brobygning mellem teori og praksis
  • Hands on-erfaring med at bruge VR som værktøj i terapi, i form af øvelser og case-arbejde

Dagens undervisere

silhuet
Lars Clemmensen
psykolog, ph.d.
Lars har beskæftiget sig med psykiatrisk forskning og behandling siden 2010 og har her haft ansættelser ved bl.a. Telepsykiatrisk Center i Odense og Børne- og Ungdomspsykiatrien i København. Lars Clemmensen har specialiseret sig i forskning indenfor E-health og telepsykiatrisk behandling og har bl.a. ledet et projekt om virtual reality-baseret behandling af socialfobi samt skrevet behandlingsmanualen hertil. Han er medlem af flere e-health-relaterede netværk og rådgivende boards og superviserer i brugen af virtual reality i angstbehandling.
Benjamin-Thorup-Arnfred
Benjamin Thorup Arnfred
psykolog v. Psykiatrisk Center København, forskningsenheden CORE
Han driver SoREAL-projektet, som er den hidtil største undersøgelse af virtual reality-eksponering som behandlingsværktøj i kognitiv adfærdsterapi for socialfobi og agorafobi. I den forbindelse har han været med til at udvikle et gruppeterapeutisk behandlingsprogram, som bruger virtual reality-eksponering. Han har desuden udviklet de virtuelle miljøer, patienterne eksponeres i. Han underviser løbende terapeuter i brugen af virtual reality-eksponering på de klinikker, som er involverede i undersøgelsen.
Mads Nathaniel Lopes
Mads Nathaniel Lopes
Teknoantropolog & project manager og ansat i Khora virtual Reality.
Mads har det daglige ansvar for at drive og udvikle VR- eksponeringsplatformen, Khora Exposure. Derudover er han ekspert i implementering og optræning af nye brugere i VR-udstyr som han ofte gør i regioner og kommuner og hos privatpraktiserende psykologer.
Han har en tværfaglig bagrund, med erfaring indenfor sundhed og undervisningssektoren.

Til seminaret vil Mads være ansvarlig for at oplære de deltagerne i det tekniske aspekt samt give en introduktion af VR som teknologi, således at deltagerne får en holistisk forståelse af VR samt inddrage relevante VR-cases hvor eksponering bruges indenfor forskellige sektorer.
logo-kora
TID & STED:
Vælg mellem:
Den 7. & 8. december 2021 på Scandic Sydhavnen, København
Den 14. & 15. december 2021 Trinity Hotel og konference, Fredericia

Undervisning:
Dag 1 kl. 9 - 16
Dag 2 kl. 9 – 15

PRAKTISK
Khora leverer udstyr og support i forbindelse med kurset. Har du selv VR-briller, og har du spørgsmål til brugen af dem, er du velkommen til at medbringe dem til kurset.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 5.900,- ekskl. moms. for 2 dages undervisning. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum på begge dage. Vær opmærksom på, at overnatning IKKE er inkluderet. Middag og overnatning kan tilkøbes individuelt direkte ved hotellet.

Mulig rabat
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan I få rabat. Læs mere under loyalitetsrabat.
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat allerede ved første tilmelding.