Både medarbejdere og ledere har brug for psykologisk tryghed for at kunne bidrage med deres viden, lære af deres fejl, bede om hjælp og ikke mindst sige det højt, når de bliver bekymrede.
Psykologisk tryghed er nemlig ikke bare en luksus, men en nødvendighed – især i psykisk krævende jobs.
Når arbejdet indebærer mange ubekendte, når vi er afhængige af hinandens input for at løse opgaver, eller når vi står med beslutninger, der kan have vidtrækkende konsekvenser – måske endda under tidspres og med begrænsede oplysninger – er psykologisk tryghed nøglen til at træffe bedre beslutninger og bevare vores faglige integritet.
Så hvad kan du i praksis gøre for at højne den psykologiske tryghed på dit arbejde?
Med afsæt i Håndbog i psykologisk tryghed – Tør vi? Tør vi lade være? deler psykolog og stifter af Institut for Belastningspsykologi, Rikke Høgsted, konkrete værktøjer og tips til, hvordan du og dine kollegaer skaber et psykologisk trygt, motiverende og udviklende arbejdsmiljø.
På denne kursusdag får du:
- En introduktion til psykologisk tryghed – og hvorfor det er helt essentielt for et stærkt arbejdsmiljø, særligt i psykisk krævende jobs
- Indblik i de største barrierer for at skabe en tryg og lærende kultur – og hvordan du kan overvinde dem
- Konkrete værktøjer og praktiske tips, så du kan tage hjem og gøre en reel forskel for psykologisk tryghed på din arbejdsplads
Kurset er praksisorienteret og tager udgangspunkt i din egen hverdag.
Målgruppe
Kurset er relevant for ledere, arbejdsmiljøgrupper, teams og medarbejdere, som ønsker at styrke den psykologiske tryghed i psykisk krævende jobs – f.eks. i sundhedsvæsenet og socialfaglige og pædagogiske stillinger, hvor man bliver konfronteret med sygdom, ulykker, trusler, traumer, overgreb, død eller arbejder med kriseramte og traumatiserede mennesker.