Header_Psykologisk tryghed kom godt videre med implementeringen
Ledelse
Kursus

Psykologisk tryghed – kom godt videre med implementeringen

Hvordan lykkes du – der f.eks. er HR-medarbejder eller intern konsulent – med at højne den psykologiske tryghed på alle niveauer af organisationen?

Dét hjælper Sarah Møller Lundberg, ekspert i psykologisk tryghed, kommunikation og lederudvikling, dig med.

Når du sidder med på dette kursus, får du nemlig bl.a.:

  • Inspiration til, hvordan arbejdet med psykologisk tryghed kan kobles til organisationens eksisterende indsatser, herunder værdier og strategier
  • Viden om centrale temaer og spørgsmål til det videre arbejde for at understøtte psykologisk tryghed
  • Indblik og træning i konkrete øvelser til at understøtte hensigtsmæssig adfærd hos både leder og medarbejdere
  • Inspiration til skalering af arbejdet med psykologisk tryghed i organisationen og herved mulige tiltag på individ-, team- og organisationsniveau.

Psykologisk tryghed – kom godt videre med implementeringen

Psykologisk tryghed er de seneste år blevet et helt essentielt begreb inden for arbejdsmiljø, kultur og ledelse - og det er der mange gode grunde til. Psykologisk tryghed er nemlig fundamentalt for både høj performance og et godt arbejdsliv, da psykologisk tryghed bl.a. medfører: 

  • Bedre resultater - og dermed bedre bundlinje 
  • Bedre feedbackkultur og organisatorisk læring 
  • Stærkere samarbejde, opgaveløsning og trivsel 
  • Højere grad af innovation der sætter forskellighed i spil. 

Som begreb knytter psykologisk tryghed sig til dét, der foregår i en gruppe af mennesker (et team, en projektgruppe mv.), der løser en fælles opgave. I mange organisationer er fokus på psykologisk tryghed dog også løftet til det organisatoriske niveau, så hvilke udfordringer og muligheder ligger der i skalering af arbejdet med psykologisk tryghed, når det i sin definition knytter sig til teamsamarbejde? Hvad gør du og dine kollegaer i praksis, når I skal arbejde med psykologisk tryghed på alle niveauer – måske med begrænsede ressourcer? Hvad er det vigtigt, I taler om og træner for at flytte kulturen i en god retning? 

På dette kursus giver Sarah Møller Lundberg, Senior Specialist i global lederudvikling hos Vestas og ejer af konsulentbureauet Vagus, dig konkrete bud på, hvordan I skaber et fælles sprog for at øge bevidsthed samt adfærd , der er afgørende for psykologisk tryghed på leder- og medarbejderniveau.  

Kursusdagen tager afsæt i professor Amy Edmondsons ”Leadership Toolkit” og i fire domæner) i arbejdet med psykologisk tryghed: ”Villigheden til at hjælpe hinanden”, ”Holdning til risiko og fejl”, ”Åbne samtaler” samt "Inklusion og diversitet”.

For hvert domæne dykker Sarah ned i, hvilke temaer det er relevant at tale om, og hvad der med fordel kan trænes. Du får derfor en lang række eksempler på helt håndgribelige øvelser og fokusområder i arbejdet med psykologisk tryghed og får mulighed for selv at træne udvalgte øvelser, ligesom du får inspiration til at skalere træningen. 

Det er en fordel med erfaring inden for facilitering, men ikke et krav 

Indhold & udbytte 

Med kurset får du: 

  • Et brush up på, hvorfor psykologisk tryghed er så afgørende i vores organisationer 
  • Inspiration til, hvordan arbejdet med psykologisk tryghed kan kobles til organisationens eksisterende indsatser, herunder værdier og strategier 
  • Viden om centrale temaer og spørgsmål til det videre arbejde for at understøtte psykologisk tryghed 
  • Indblik og træning i konkrete øvelser til at understøtte hensigtsmæssig adfærd hos både leder og medarbejdere 
  • Inspiration til skalering af arbejdet med psykologisk tryghed i organisationen og herved mulige tiltag på individ-, team- og organisationsniveau. 

Målgruppe 

Kurset er for dig, der arbejder som intern konsulent/HR-medarbejder med fokus på ledertræning og/eller organisationsudvikling og måske står over for at skulle implementere arbejdet med psykologisk tryghed. Du har allerede kendskab til psykologisk tryghed, men du behøver ikke være ekspert. Hvis du er certificeret i The Fearless Organization Scan, ligger dette kursus naturligt i forlængelse heraf, men det er ikke en forudsætning for at deltage på kurset. Det er en fordel, hvis du er åben over for nye relationer, klar til et dele ud af egen viden og suge til dig af andres.  

Om underviseren:

Underviser_Sarah_Lundberg 2024
Sarah Møller Lundberg
Ekspert i psykologisk tryghed, kommunikation og lederudvikling
Sarah Møller Lundberg har i mere end 15 år arbejdet med kommunikation samt leder- og medarbejderudvikling, blandt andet hos Vestas, NCC og KK Wind Solutions. Herfra har hun bred erfaring med forandringsledelse samt rådgivning og udvikling af ledere og teams. Hun brænder for at gøre organisationer stærkere og mere menneskelige i dag og i fremtiden, hvorfor psykologisk tryghed er helt centralt i alt det, hun arbejder med.

Sarah arbejder deltid med global lederudvikling i Vestas, er selvstændig konsulent, underviser på vores certificeringsuddannelse: Practitioner i The Fearless Organization Scan og forfatter til bogen 'Lad os alle lede. Skab trivsel, forandring og fremdrift med god kommunikation'.

Dertil underviser Sarah i psykologisk tryghed mv. i en lang række større og mindre organisationer i såvel den offentlige sektor som erhvervslivet samt på certificeringsuddannelsen til practitioner i The Fearless Organization Scan.
TID & STED:
Det sker:
Den 10. oktober 2024 på Trinity Hotel, Fredericia

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.995, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.