ADHD coach: Gør en forskel for mennesker med ADHD
Børn & unge
Artikel

ADHD coach: Din mulighed for at gøre en mærkbar forskel for mennesker med ADHD

Drømmer du om at blive ADHD coach? På Seminarer.dk's ADHD uddannelse kan du lære at vejlede børn, unge og voksne med ADHD. På uddannelsen bliver du undervist af Dr. Russell Barkley og flere af de største danske eksperter på området som fx Bo Hejlskov og Pernille Thomsen. Læs mere om hvordan du kan gøre en forskel for både børn, unge og voksne med ADHD, og hvordan vores ADHD uddannelse kan åbne nye karrieremuligheder.

Af Seminarer.dk
ADHD coach

Hvad er en ADHD coach?

At være ADHD-coach indebærer en vigtig rolle i livet for mennesker med ADHD. Som coach er ens opgave at hjælpe personen med ADHD med at forstå og tackle de udfordringer, som ADHD kan skabe i hverdagen.

En ADHD-coach hjælper personen med at udvikle strategier og redskaber, som kan hjælpe dem med at håndtere deres symptomer. Dette kan inkludere organisatoriske værktøjer, såsom at hjælpe personen med at planlægge deres dag og prioritere opgaver, samt at hjælpe med at identificere og styre distraktioner.

En vigtig del af rollen som ADHD-coach er også at hjælpe personen med at identificere deres styrker og interesser, og hvordan de kan bruges til at opnå personlige mål. Dette kan omfatte at arbejde på at forbedre personens selvtillid og selvværd.

For at være en effektiv ADHD-coach kræver det evnen til at lytte, forstå og tilpasse sig personens individuelle behov og udfordringer. Det er vigtigt at skabe en tryg og støttende atmosfære, hvor personen kan føle sig forstået og accepteret.

Samtidig kræver det også en vis grad af viden og ekspertise om ADHD og dets symptomer. En ADHD-coach bør have en grundig forståelse af ADHD-diagnosen og dens behandlingsmuligheder. At være en ADHD-coach kan være en meget givende karriere, da det kan have en dybtgående og positiv indvirkning på menneskers liv. Det kræver dog også en stor grad af engagement og dedikation til at hjælpe personer med ADHD med at opnå deres fulde potentiale og leve et tilfredsstillende liv.

Hvordan en ADHD Coach kan gøre en forskel

En ADHD coach kan være en afgørende brik i at styrke livskvaliteten og den daglige funktion for mennesker med ADHD. Denne støtte strækker sig fra det akademiske til det professionelle, og til det sociale og personlige liv. For eksempel kan en ADHD coach hjælpe med at udvikle og implementere strategier for tidsstyring, organisation, og prioritering, der kan være særligt udfordrende for individer med ADHD.

På skolen eller arbejdspladsen, kan en coach hjælpe med at navigere i udfordringer som distraktioner, tidstyring, mv. I det sociale og personlige liv kan en coach støtte borgeren i at opbygge sunde relationer, håndtere stress og selvregulere adfærd.

Derudover kan en ADHD coach også være en brobygger mellem borgeren og deres familie, venner, lærere, eller arbejdsgivere. Ved at skabe en større forståelse for de udfordringer og styrker, der er forbundet med ADHD, kan coachen hjælpe med at skabe et mere støttende og forstående miljø omkring borgeren. Dette kan føre til øget accept og anerkendelse af den unikke måde, personer med ADHD oplever og interagerer med verden på.

Således kan en ADHD coach gøre en betydelig forskel, ikke kun ved at hjælpe borgeren med at udvikle værktøjer til at navigere i livet, men også ved at forbedre forståelsen og støtten fra dem, der omgiver dem.

Fra folkeskolelærer til leder af egen virksomhed med speciale i ADHD

Ali Alawadi, der tidligere var folkeskolelærer, er nu leder af en socialpædagogisk virksomhed med speciale i ADHD. For at udbygge sin viden om ADHD har Alawadi valgt at blive certificeret ADHD-vejleder under vejledning af verdens førende ADHD-ekspert, Dr. Russell Barkley. Alawadi fremhæver det tværfaglige team af undervisere og uddannelsens dybdegående behandlingsmetoder som særligt værdifulde elementer af kurset.

Alawadi mener, at hans nye viden allerede har forbedret hans forståelse for adfærd hos personer med ADHD, hvilket har hjulpet ham til at håndtere vanskelige situationer på en mere rolig og omsorgsfuld måde. Uddannelsen har også bidraget til at udvide hans evne til at korrigere adfærd effektivt.

Til trods for en travl hverdag med arbejde og familieliv har Alawadi fundet den digitale struktur af uddannelsen tilfredsstillende, hvilket han tilskriver den høje faglige standard og den forskningsbaserede undervisning. Han har bemærket, at den kombinerede brug af forskellige sprog og læringsstile også har været gavnlig for hans læringsproces. Alawadi konkluderer, at den viden han har opnået fra uddannelsen indtil videre har været det hele værd og giver meget mening.

Læs hele artiklen med Ali Alawadi: Ali Alawadi lærer fra verdens førende ADHD-ekspert

Drømmer du om at blive ADHD coach? – Bliv certificeret vejleder i ADHD hos Seminarer.dk

Hvis du er interesseret i at blive ADHD coach, kan du se nærmere på vores ADHD uddannelse hos Seminarer.dk. ADHD uddannelsen giver dig de nødvendige færdigheder og viden til at hjælpe mennesker med ADHD. Uddannelsen er designet til at give dig en grundig forståelse af ADHD og de udfordringer, som mennesker med ADHD oplever i deres daglige liv.

Uddannelsen består af:

En grundlæggende lektion på 2½ timer giver en oversigt over den aktuelle viden om ADHD-diagnosen. Dette inkluderer diagnosens natur, eventuelle komorbide lidelser, demografiske faktorer, udviklingsforløb og ætiologier samt de mest effektive behandlingsstrategier.

Der er også mulighed for at vælge et valgmodul, ADHD hos Børn & Unge eller ADHD hos Voksne, som begge giver mere dybdegående viden om de specifikke udfordringer ved diagnosen i de forskellige aldersgrupper. Modulet om ADHD hos børn og unge inkluderer viden om hjernemekanismer, symptomer, behandlingsmetoder og hvordan man møder forældre til børn og unge med diagnosen. Modulet om ADHD hos voksne fokuserer på de eksekutive funktioner, symptomer, udfordringer i arbejds-, familie- og sociale relationer samt behandlingsmuligheder.

Endelig er der et overbygningsmodul på 9 timer, som giver et indblik i medicinske behandlingsmuligheder i Danmark, opmærksomhedsforstyrrelsen SCT, hyppigt forekommende komorbide lidelser samt sundhedsmæssige konsekvenser ved diagnosen.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. 

Hvis du ønsker at blive ADHD coach, så tag et nærmere kig på “ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD” i dag og begynd din rejse mod en karriere som ADHD vejleder og coach.

Disclaimer: Med ADHD uddannelsen bliver du IKKE ADHD coach, men certificeret ADHD vejleder. Uddannelsen indeholder således ikke specifik træning i coaching.

Livslang læring: Betydningen af kontinuerlig uddannelse for ADHD Coaches

Fortsat uddannelse som ADHD Coach er afgørende for flere årsager. Først og fremmest er ADHD en kompleks tilstand, der påvirker individer på forskellige måder, hvilket betyder, at en coach skal være udstyret med en dyb forståelse af tilstandens forskellige aspekter for at kunne give effektiv støtte og vejledning.

Med den hurtige udvikling inden for psykologi og neuropsykologi opdager forskere hele tiden nye informationer om ADHD, som kan påvirke coaching teknikker og metoder. Ved at fortsætte uddannelsen kan ADHD coaches holde sig ajour med disse nyeste forskningsresultater og integrere denne viden i deres praksis, hvilket fører til bedre resultater for deres borgere.

Endvidere kan fortsat uddannelse omfatte læring om beslægtede emner, såsom samtidige psykiske tilstande, forskellige coaching teknikker, eller specialiserede områder inden for ADHD coaching. Dette kan ikke kun forbedre coachens kompetencer, men også åbne nye veje for specialisering og karriereudvikling.

Endelig kan fortsat uddannelse også bidrage til at opbygge og opretholde et professionelt netværk. Deltagelse i uddannelseskurser eller konferencer kan give muligheder for at møde og lære af andre professionelle inden for feltet, hvilket kan føre til deling af bedste praksis, faglig sparring og endda jobmuligheder. Samlet set er værdien af fortsat uddannelse som en ADHD Coach både dybtgående og bredt spændende, hvilket understreger dens væsentlighed i denne rolle.

Se alle vores kurser og uddannelser om ADHD

Relevante arrangementer

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD
Uddannelse

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD

Varighed: 30+ timer. På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:

ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af valgmodulerne, overbygningsmodulet og have bestået eksamen.

Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.

Læs mere
Digitale lektioner om ADHD
Digitale lektioner

Digitale lektioner om ADHD

Varighed: ca. 1-3 timer. Vi har udvalgt fem lektioner om ADHD, som du her har muligheden for at købe særskilt. Du finder også lektionerne i vores uddannelse til certificeret ADHD-vejleder.

Her på siden kan du købe lektionerne:

An overview Børn, fysioterapi, og ADHD Håndtering af adfærdsproblemer The 14. Best Principles for Raising a child with ADHD The other attention disorder SCT

Du kan se prisen og længden på lektionerne under de enkelte lektioner her på siden. Adgang i 1 år fra købsdato.

Målgruppe: Lektionerne er målrettet fagprofessionelle, der arbejder med børn, unge eller voksne med ADHD.  Er du som forælder/pårørende interesseret i en eller flere af lektionerne, og mener du, at du kan drage nytte af indholdet, er du naturligvis også velkommen til at gennemføre den givne lektion.

Læs mere
Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst
Kursusforløb

Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst

Fyn, Jylland & Sjælland

Arbejder du med børn, unge eller voksne, der har en udviklingsforstyrrelse? Så bliv Sanseintegrationsvejleder i pædagogisk kontekst.

Med dette kursusforløb opnår du bl.a.:

Teoretiske og praktiske kompetencer til at differentiere forskellige sensoriske udtryk fra hinanden Konkrete metoder og redskaber til at undersøge den sensoriske forståelse Konkrete metoder og redskaber til at undersøge nervesystemets aktivitetsgrad og amygadala-sensitivitet Kompetencer til at tilrettelægge relevant og bæredygtig pædagogisk intervention i pædagogisk kontekst med udgangspunkt i den enkeltes sensoriske behov, samt til at evaluere interventionens effekt og justere tiltag Konkrete praktiske øvelser til at understøtte interventionens sigte

Din underviser er fysioterapeut Oliver Laage.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Legetræning – social træning for børn med autisme, ADHD og andre udviklingsforstyrrelser
Kursus

Legetræning – social træning for børn med autisme, ADHD og andre udviklingsforstyrrelser

Jylland

Vær med, når vi slår dørene op til dette givende kursus, hvor du lærer PLAY Project-metoden til brug i arbejdet med børn med udviklingsforstyrrelser, f.eks. ADHD og autisme. 

Både forskning og årelange erfaringer viser, at en tidlig målrettet indsats centreret om leg gør en verden til forskel for udviklingen hos børn med udviklingsforstyrrelser. 

Når du deltager på dagen, får du: 

En gennemgang af PLAY Project-metoden med alle dens stadier, metoder og principper   Viden om, hvordan legetræningen kan tilrettelægges – og hvilke teknikker der kan anvendes på de forskellige stadier    Praktiske anvisninger på, hvordan legetræningen kan komme til at fungere som en del af det daglige arbejde, og hvordan det enkelte barn kan profitere af legetræning i hverdagen   Indblik i, hvordan PLAY Project-metoden er blevet indført i to forskellige institutioner i Danmark 

 Læs mere om dagen og underviserne lige herunder. 

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere