”Du skal huske at fodre din søhest” Boganmeldelse
Børn & unge
Artikel

”Du skal huske at fodre din søhest” Boganmeldelse

"Du skal huske at fodre din søhest" er en værdifuld håndbog for stressramte børn og deres forældre. Bogen er skrevet af to eksperter på området, psykolog Charlotte Bjerregaard og fysioterapeut Pernille Thomsen, og er en pædagogisk og lettilgængelig guide til at forstå og tackle stress.

Du skal huske at fodre din søhest

Hvordan fodrer du din søhest?

”Du skal huske at fodre din søhest” er opdelt i to dele, hvor den første del henvender sig til børnene og den anden del henvender sig til de voksne. I den første del får børnene en simpel forklaring på, hvad stress er, og hvordan de kan mærke det i deres krop og sind. De får også nogle enkle værktøjer til at håndtere stress, som fx at trække vejret dybt, tage en pause eller tale med en voksen.

I den anden del får forældrene og andre voksne, der arbejder med børn, en grundig forklaring på, hvordan stress påvirker børns trivsel og adfærd. Bogen præsenterer også en række konkrete øvelser og teknikker, som voksne kan bruge til at hjælpe børnene med at tackle stress og opbygge deres selvværd.

Letforståelig og venlig tone

Bogen er skrevet i en letforståelig og venlig tone, og den er fyldt med farverige illustrationer og sjove metaforer, som fx at “fodre sin søhest” for at tage sig af sit eget velvære. Bogen er også en glimrende ressource for pædagogisk personale, der arbejder med børn og unge.

Eksperter i stress hos børn

Charlotte Bjerregaard og Pernille Thomsen er begge eksperter på området, og deres erfaring og viden skinner igennem i denne praktiske og nyttige håndbog. Bogen er en påmindelse om vigtigheden af at tage sig af sit eget velvære og hjælpe børnene med at gøre det samme.

Charlotte Bjerregaard og Pernille Thomsen underviser desuden også på vores digitale børnestressvejleder uddannelse. Uddannelsen er baseret på bogen og er udviklet i samarbejde med Seminarer.dk. I forbindelse med uddannelsen modtager du også et fysisk eksemplar af bogen.

Vil du lære underviserne bedre at kende, så kan vi anbefale vores to interviews:

Pernille Thomsen underviser på Børne-Stressvejleder uddannelsen: “Vi bliver nødt til at stå sammen i professionerne”

Charlotte Bjerregaard: ”Det må aldrig blive barnets ansvar”

”Du skal huske at fodre din søhest” et must til pædagogisk personale

Bogen “Du skal huske at fodre din søhest” er også en værdifuld ressource for pædagogisk personale, der arbejder med børn og unge. Som professionelle, der arbejder tæt med børnene i deres hverdag, er det vigtigt for pædagoger, lærere og andet pædagogisk personale at have en god forståelse af, hvad stress er, og hvordan det påvirker børns trivsel og adfærd.

Bogen giver et indblik i, hvordan stress kan påvirke børns adfærd og trivsel i skolen eller dagtilbuddet, og den præsenterer også en række øvelser og teknikker, som pædagoger kan bruge til at hjælpe børnene med at håndtere stress og opbygge selvværd. Bogen er derfor en værdifuld ressource, der kan hjælpe pædagogisk personale med at støtte børns mentale sundhed og trivsel.

Alt i alt er “Du skal huske at fodre din søhest” en essentiel læsning for pædagogisk personale, der ønsker at hjælpe børn og unge med at håndtere stress og opbygge deres mentale sundhed. Bogen er en påmindelse om vigtigheden af at tage sig af sit eget velvære og hjælpe børnene med at gøre det samme.

Du kan desuden se alle vores kurser og uddannelser til pædagoger her og alle vores kurser og uddannelse om stress her.

Relevante arrangementer

Bliv certificeret børne-stressvejleder
Digital uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics
Digital lektion

Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics

Se denne digitale lektion med fysioterapeut, Pernille Thomsen, hvor hun giver spændende viden om bindevævet samt en række øvelser til at få gang i netop bindevævet.

Lektionen varer ca. 60 minutter, herunder 12 minutters øvelsesdel.

Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms) eller 499 kr. ekskl. moms (623,75 kr. inkl. moms) hvis du ønsker bogen ‘Bindevæv – the basics’ med i købet. Den kan tilgås og downloades på vores digitale platform efter køb.

Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.

Læs mere
Forstå dit barns reaktioner på et uhensigtsmæssigt miljø
E-læring til private

Forstå dit barns reaktioner på et uhensigtsmæssigt miljø

Tag denne digitale lektion, hvor du som forælder/pårørende bliver klædt på til at forstå og afhjælpe dit barns symptomer på et miljø – f.eks. i børnehaven eller skolen – som overbelaster barnets sind og nervesystem. 

PRIS: 240 kroner ekskl. moms – 300 kroner inkl. moms. Adgang i 1 år fra købsdato.

Du bliver undervist af fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard. Sammen er de ophavskvinder til begrebet “Søhestemad”. 

Lektionen varer ca. 30 minutter (afhængig af antallet af klik og pauser). For den bedste oplevelse anbefaler vi, at du ser lektionen på en computer eller tablet. 

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?

På disse mindfulnessuddannelser underviser cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).

Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere