Forstå dit barns reaktioner på et uhensigtsmæssigt miljø - Seminarer
Forstå dit barns reaktioner på et uhensigtsmæssigt miljø
Til private/pårørende
E-læring

Forstå dit barns reaktioner på et uhensigtsmæssigt miljø

Varighed: ½ time.Tag denne digitale lektion, hvor du som forælder/pårørende bliver klædt på til at forstå og afhjælpe dit barns symptomer på et miljø – f.eks. i børnehaven eller skolen – som overbelaster barnets sind og nervesystem. 

PRIS: 240 kroner ekskl. moms – 300 kroner inkl. moms. Adgang i 1 år fra købsdato.

Du bliver undervist af fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard. Sammen er de ophavskvinder til begrebet “Søhestemad”. 

Lektionen varer ca. 30 minutter (afhængig af antallet af klik og pauser). For den bedste oplevelse anbefaler vi, at du ser lektionen på en computer eller tablet. 

Forstå dit barns reaktioner på et uhænsigtsmæssigt miljø

Oplever du, at dit barn igennem længere tid har haft ondt i maven, hukommelsesbesvær, søvnproblemer og/eller er blevet mere irritabel eller indadvendt? Så kan det være tegn på et overbelastet nervesystem. Dette kan komme til udtryk gennem en lang række forskellige stresssymptomer.

I denne interessante digitale lektion får du viden om disse symptomer, og hvordan de påvirker barnets nervesystem og dermed barnets krop og sind. Du får desuden konkret inspiration til, hvordan du kan hjælpe barnet til mere ro.

Du bliver undervist af to eksperter på området, nemlig fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard. De har mangeårig erfaring med at hjælpe børn, der udviser symptomer på et overbelastet nervesystem, og sammen har de skabt begrebet “Søhestemad”.

Med den digitale lektion får du:

  • Viden om stresssymptomer, og hvordan de påvirker kroppen/sindet, herunder videooplæg med underviserne
  • Øvelser
  • Praksiseksempler
  • E-materialer til download og print: Et opskriftshæfte med gode idéer til, hvordan du kan skabe mere ro for barnet; en ordbog med børnevenlige forklaringer af centrale dele af hjernen og ugeskemaer, som kan udfyldes og skabe mere struktur for barnet i hverdagen

Målgruppe: Ikke-fagprofessionelle, f.eks. forældre og øvrige pårørende, der har interesse for at forstå, hvad der kan være på spil, når et barn eller en ung udviser tegn på et overbelastet nervesystem.

 

Udtalelser om lektionen

”Der er det her megagode materiale om Søhesten, Søhestemad osv., hvor der er konkrete råd til, hvad man kan gøre. Jeg synes specielt, at Søhestemad-opskriftshæftet og Den børnevenlige ordbog er super fine, fordi man får noget konkret og noget, man kan forholde sig til.” - Janni Nørgaard, AKT- og inklusionsmedarbejder på skole

“Det var rigtig nemt at finde ud af lektionen. Og jeg er overhovedet ikke en IT-nørd, så jeg tænker, at når jeg kan finde ud af det, så tror jeg, de fleste kan finde ud af det. Og det var fedt med oversigten ude i siden, så man kunne se, hvor meget det egentlig er, man skal se. Her åbner man et link, og så kører det bare.” - Majken Graabech Andersen, Sansemotorisk konsulent og fysioterapeut

 

Arbejder du med børn og unge, og vil du være Certificeret børne-stressvejleder?

Er du fagprofessionel, og arbejder du med børn og unge, som har brug for at få ro på krop og sind? Så kan du her læse mere om vores digitale uddannelse ”Bliv certificeret børne-stressvejleder".

Undervisere

Pernille_Thomsen_hvid_baggrund
Klik for at se
Charlotte_Bjerregaard_hvid_baggrund
Klik for at se
Pernille_Thomsen_hvid_baggrund
Pernille Thomsen
FYSIOTERAPEUT, MASTER I SUNDHEDSPÆDAGOGIK OG EKSTERN LEKTOR VED FYSIOTERAPEUTUDDANNELSEN
Til daglig driver hun klinikken PernilleFys, hvor hun primært møder børn, som har behov for øvelser til at sænke et overbelastet nervesystem. Pernille Thomsen er forfatter til bogen "Børn, stress og søhestemad" (2020) og medforfatter til “Du skal huske at fodre din søhest” (2017), som hun har skrevet i samarbejde med cand.psych Charlotte Bjerregaard.

Interview med Pernille Thomsen: Pernille underviser på StressBusters: “Vi bliver nødt til at stå sammen i professionerne”


Charlotte_Bjerregaard_hvid_baggrund
Charlotte Bjerregaard
CAND.PSYCH.AUT., INDEHAVER AF FAMILIEPSYKOLOGISK PRAKSIS
Charlotte Bjerregaard driver Familiepsykologisk praksis sammen med cand.psych Ulla Dyrløv, hvor hun møder børn og forældre, der skal have identificeret, hvorfor de lige pludselig har ændret adfærd og bliver kede af det, lider af søvnproblemer eller er blevet udadreagerende. Charlotte Bjerregaard er medforfatter til bogen “Du skal huske at fodre din søhest” (2017), som hun har skrevet i samarbejde med fysioterapeut Pernille Thomsen.

Interview med Charlotte Bjerregaard: StressBusters-underviser: ”Det må aldrig blive barnets ansvar”