En solsikke, der gør usynlige handicap synlige - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

En solsikke, der gør usynlige handicap synlige

Kender du Solsikkesnoren? Læs her om det særlige symbol til gavn for mennesker med usynlige handicap, og hvor du kan finde Solsikkesnoren.

Af Nana Rafn

Digital Content Manager hos Seminarer.dk

solsikkemark_artikelbillede_solsikkesnor
Det er dejligt at kunne se frem til en rejse, hvor kufferten skal fyldes til bristepunktet med smil og gode oplevelser. Når rejsen har sin begyndelse i lufthavnen, har de fleste af os dog prøvet at have forvirring og måske også nervøsitet eller travlhed med som rejsemakker på denne første del af rejsen.

Der er mennesker alle vegne – nogle endda i løb og med stressede ansigtsudtryk – og der er et konstant lydtæppe af samtaler. Dertil kommer hyppige højtalerkald, et væld af lange gange, store informationsskærme og særlige procedurer for indtjekning af bagage og sikkerhedstjek.

For mennesker med usynlige handicap – f.eks. ADHD, autisme, hjerneskade, tale-, syns- eller høreskader kan en tur gennem lufthavnen være en stor udfordring. Af denne grund satte Gatwick Lufthavn i London sig i 2016 for at finde en måde at gøre begyndelsen på rejsen til en bedre og mere tryg oplevelse for disse mennesker. De gik derfor sammen med en række patientforeninger og ud af dette samarbejde blomstrede en solsikke – nærmere bestemt Solsikkesnoren.

Se også: Bliv certificeret ADHD-vejleder

Hvor blomstrer solsikken?

På Solsikkesnoren lyser en sommergul solsikke op på en græsgrøn baggrund, og ved at bære snoren kan man vise sine omgivelser, at man har et usynligt handicap og f.eks. har brug for lidt mere tid eller hjælp. 

I dag er Solsikkesnoren udbredt i en lang række lufthavne – herunder i alle større danske lufthavne – men den er også begyndt at slå rod andre steder rundt om i verden, bl.a. hos trafikselskaber, i sportsarenaer, på universiteter, koncertsteder, apoteker og i forlystelsesparker.

Der findes ingen krav til, hvilket usynligt handicap der skal være tale om for at være kvalificeret til at bære snoren. Alle mennesker med et usynligt handicap, som føler, at de vil have gavn af at bære Solsikkesnoren, kan benytte sig af den.

Solsikkesnoren uddeles ganske gratis af langt de fleste, som er en del af Solsikkeprogrammet. På denne side kan du finde steder i nærheden af dig, som deltager i programmet. Solsikkesnoren kan også købes via Hidden Disabilities, og organisationer/virksomheder kan blive en del af Solsikkeprogrammet ved at oprette sig her.

Ønsker du at læse mere om Solsikkesnoren og Solsikkeprogrammet, finder du mere info lige her. 

Se også: Tag uddannelse i praksisnær neuropædagogik, og hjælp mennesker med kognitive udfordringer

Relevante arrangementer

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD
Digital uddannelse

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD

På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:

ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af valgmodulerne, overbygningsmodulet og have bestået eksamen.

Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder. Udgivet: 01.12.2021

Læs mere
Uddannelse i praksisnær neuropædagogik – Kombineret fysisk & online uddannelse
Uddannelse

Uddannelse i praksisnær neuropædagogik – Kombineret fysisk & online uddannelse

Fyn

Sæt fokus på livskvalitet! Vores uddannelse i praksisnær neuropædagogik tilbyder dig som fagperson muligheden for at lære, hvordan du gennem neuropædagogisk tankegang, strategier og interventioner kan hjælpe borgere med kognitive udfordringer, f.eks. erhvervet- og medfødt hjerneskade, demens mm. 

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med underviserne Bente Juul og Susanne Bommelund fra Hjerneskadecentret i Odense. På uddannelsen er fokus på det praktiske arbejde, og den er rettet mod de mange faggrupper, der arbejder med borgere i hverdagen. 

I løbet af uddannelsen får du: 

Viden om og forståelse af den neuropædagogiske tankegang og tilgang – herunder viden om hjernens funktioner, neuropsykologi – og dermed en forståelse af, hvorfor mennesker handler, som de gør  Viden om neuropædagogiske redskaber til brug i din hverdag med borgere ramt af kognitive dysfunktioner  Indsigt i – og afprøvning af – grundlæggende neuropædagogiske analysemodeller og redskaber  Sagssupervision, blandt andet ift. afprøvede strategier og tiltag fra egen praksis samt coaching i forhold til udvikling af nye neurofaglige strategier med henblik på løsning af konkrete problemstillinger  Ubegrænset adgang til digitale lektioner med faglige videooplæg og refleksion, som hjælper dig til at fastholde din viden 
Læs mere
Legetræning – social træning for børn med autisme, ADHD og andre udviklingsforstyrrelser
Kursus

Legetræning – social træning for børn med autisme, ADHD og andre udviklingsforstyrrelser

Jylland

Vær med, når vi slår dørene op til dette givende kursus, hvor du lærer PLAY Project-metoden til brug i arbejdet med børn med udviklingsforstyrrelser, f.eks. ADHD og autisme. 

Både forskning og årelange erfaringer viser, at en tidlig målrettet indsats centreret om leg gør en verden til forskel for udviklingen hos børn med udviklingsforstyrrelser. 

Når du deltager på dagen, får du: 

En gennemgang af PLAY Project-metoden med alle dens stadier, metoder og principper   Viden om, hvordan legetræningen kan tilrettelægges – og hvilke teknikker der kan anvendes på de forskellige stadier    Praktiske anvisninger på, hvordan legetræningen kan komme til at fungere som en del af det daglige arbejde, og hvordan det enkelte barn kan profitere af legetræning i hverdagen   Indblik i, hvordan PLAY Project-metoden er blevet indført i to forskellige institutioner i Danmark 

 Læs mere om dagen og underviserne lige herunder. 

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Det præmature barns senfølger
Kursus

Det præmature barns senfølger

Jylland & Sjælland

Vær med på denne kursusdag, hvor omdrejningspunktet er senfølger hos børn, der er født for tidligt, og hvordan du som fagperson bedst møder, forstår og støtter det præmature barn og dets familie.

I spidsen for dagen står sundhedsplejerske og sansemotorisk konsulent Marianne Bentsen, som sørger for, at du bl.a. bliver klædt på med:

Viden om, hvordan en for tidlig fødsel påvirker barnets udvikling En større forståelse af og viden om, hvordan du kan iagttage, møde og forstå de for tidligt fødte og deres forældre Viden om, hvad du skal se efter hos de for tidligt fødte børn – både når de er spæde, og når de bliver større – og viden om, hvordan du danner dig et tidligt billede af barnets sansemotoriske senfølger Viden om, hvordan du er med til at skabe de bedste rammer for det for tidligt fødte barn og skaber det vigtige samspil mellem sanser, hjerne og krop Viden om, hvordan du støtter og samarbejder med forældrene

Læs med herunder, hvor du får mere information om den interessante kursusdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere