En solsikke, der gør usynlige handicap synlige - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

En solsikke, der gør usynlige handicap synlige

Kender du Solsikkesnoren? Læs her om det særlige symbol til gavn for mennesker med usynlige handicap, og hvor du kan finde Solsikkesnoren.

Af Nana Rafn
solsikkemark_artikelbillede_solsikkesnor
Det er dejligt at kunne se frem til en rejse, hvor kufferten skal fyldes til bristepunktet med smil og gode oplevelser. Når rejsen har sin begyndelse i lufthavnen, har de fleste af os dog prøvet at have forvirring og måske også nervøsitet eller travlhed med som rejsemakker på denne første del af rejsen.

Der er mennesker alle vegne – nogle endda i løb og med stressede ansigtsudtryk – og der er et konstant lydtæppe af samtaler. Dertil kommer hyppige højtalerkald, et væld af lange gange, store informationsskærme og særlige procedurer for indtjekning af bagage og sikkerhedstjek.

For mennesker med usynlige handicap – f.eks. ADHD, autisme, hjerneskade, tale-, syns- eller høreskader kan en tur gennem lufthavnen være en stor udfordring. Af denne grund satte Gatwick Lufthavn i London sig i 2016 for at finde en måde at gøre begyndelsen på rejsen til en bedre og mere tryg oplevelse for disse mennesker. De gik derfor sammen med en række patientforeninger og ud af dette samarbejde blomstrede en solsikke – nærmere bestemt Solsikkesnoren.

Hvor blomstrer solsikken?

På Solsikkesnoren lyser en sommergul solsikke op på en græsgrøn baggrund, og ved at bære snoren kan man vise sine omgivelser, at man har et usynligt handicap og f.eks. har brug for lidt mere tid eller hjælp. 

I dag er Solsikkesnoren udbredt i en lang række lufthavne – herunder i alle større danske lufthavne – men den er også begyndt at slå rod andre steder rundt om i verden, bl.a. hos trafikselskaber, i sportsarenaer, på universiteter, koncertsteder, apoteker og i forlystelsesparker.

Der findes ingen krav til, hvilket usynligt handicap der skal være tale om for at være kvalificeret til at bære snoren. Alle mennesker med et usynligt handicap, som føler, at de vil have gavn af at bære Solsikkesnoren, kan benytte sig af den.

Solsikkesnoren uddeles ganske gratis af langt de fleste, som er en del af Solsikkeprogrammet. På denne side kan du finde steder i nærheden af dig, som deltager i programmet. Solsikkesnoren kan også købes via Hidden Disabilities, og organisationer/virksomheder kan blive en del af Solsikkeprogrammet ved at oprette sig her.

Ønsker du at læse mere om Solsikkesnoren og Solsikkeprogrammet, finder du mere info lige her. 

Relevante arrangementer

3 faglige og praksisnære dage om autisme og angst
3-dages kursus

3 faglige og praksisnære dage om autisme og angst

Jylland

Dette kursus er afholdt.

Se i stedet:

Alle kurser om angst

Alle kurser om autisme

Børn og unge med autisme oplever ofte at få tillægsdiagnoser, bl.a. angst. På dette dybdegående 3-dages kursus om autisme og angst opnår du viden og praksisnære redskaber, som gør dig i stand til at afhjælpe angsten hos disse børn og unge, samtidig med at du har blik for autismen og de særlige omstændigheder, den giver.

Dine undervisere er psykolog, Louise Sandholdt Trip, og psykolog, Nina Schultz Hansen, som bl.a. beriger dig med:

Viden om kernesymptomer og kendetegn ved autisme Viden om camouflageprofilen (også kendt som pigeprofilen) Grundlæggende viden om hjernen, angst og signalstoffer Viden om udvikling af angst og forskellen på angst og frygt Viden om udfordringen ved angst og autisme Kognitive og metakognitive redskaber Redskaber til eksponering Redskaber til social træning

Vi arbejder på nye datoer. Hold øje med siden.

Læs mere
Angst som sekundær lidelse til autisme hos unge og voksne
Kursus

Angst som sekundær lidelse til autisme hos unge og voksne

Jylland & Sjælland

Gør plads i kalenderen til dette interessante kursus, hvor psykolog samt specialist i autisme og angst, Louise Sandholdt Trip, zoomer ind på angst som sekundær lidelse til autisme med fokus på unge og voksne.

Hun klæder dig på med kompetencer til, hvordan du som fagprofessionel bedst styrker trivslen, selvværdet og motivationen for unge og voksne med autisme og angst. Det sker ud fra:

Ekspertviden om, hvad angst er – herunder forståelse af frygt og angst, typer af angst samt hjernen og angst Viden om, hvad det særlige er ved angst og autisme Redskaber til, hvad du som fagprofessionel kan gøre, herunder bl.a. kognitive og metakognitive tilgange

Læs mere om det givende kursus herunder eller snup en kursusplads via tilmeldingsboksen.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD
Digital uddannelse

ADHD uddannelse: Bliv certificeret vejleder i ADHD

På dette unikke digitale ADHD uddannelsesforløb har du muligheden for at blive certificeret ADHD-vejleder af en af verdens førende eksperter inden for ADHD, Dr. Russell Barkley.

Tager du hele uddannelsen, får du ca. 30 timers undervisning fra Russell Barkley samt danske eksperter, bl.a. psykolog Bo Hejlskov Elvén og fysioterapeut Pernille Thomsen. Sammen bidrager de bl.a. med viden om:

ADHD’s indvirkning på de eksekutive funktioner Hvordan diagnosen påvirker børn, unge og voksnes livsvilkår Indsigt i de medicinske og psykosociale behandlingsmuligheder og deres effekt Komorbide lidelser Udviklingsforstyrrelsen SCT (Sluggish Cognitive Tempo)

OBS: Du bliver certificeret ved at have gennemført minimum ét af valgmodulerne, overbygningsmodulet og have bestået eksamen.

Læs mere om den helt særlige uddannelse herunder.

Læs mere
Uddannelse som stemmehørerfacilitator
Uddannelse

Uddannelse som stemmehørerfacilitator

Jylland

Bliv stemmehørerfacilitator og hjælp stemmehørere med at håndtere stemmerne. Vi har sammen med psykiatrisk sygeplejerske, Trevor Eyles, og stemmehørerfacilitator samt stemmehører, Michael Cidlik, sammensat denne uddannelse, hvor du bl.a. opnår:

En grundig introduktion til stemmehørerarbejde Et unikt indblik i livet som stemmehører, og hvordan stemmerne kan blive ven frem for fjende Viden om Maastrict-interviewet som redskab til at kortlægge stemmerne samt udvikling af egne interviewfærdigheder Kompetencer til, i tæt dialog med stemmehøreren, at forstå stemmernes budskab Kompetencer til at arbejde med stemmehørere, både i grupper og individuelt, og lære dem at håndtere stemmerne

Stemmehører uddannelsen består af 13 dages undervisning fordelt på 4 moduler af 3 dages varighed og 1 opfølgningsdag.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere