Få en afslapningsøvelse fra Lotte Paarup: God for din psoas, og god for dig - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Få en afslapningsøvelse fra Lotte Paarup: God for din psoas, og god for dig

Her giver fysioterapeut og åndedrætsekspert, Lotte Paarup, dig en enkel, men effektiv afslapningsøvelse, som er god for hele kroppen - herunder din psoasmuskel, som har stor indflydelse på såvel dit fysiske som mentale velvære.

Af Nana Rafn
webgrafik_-psoas2_optimized
AV!

Måske har du prøvet at have smerter i eksempelvis lænden, ryggen, maven eller underlivet uden at kunne finde nogen egentlig forklaring på det? Eller måske har du svært ved at trække vejret helt ned i maven?

Når det sker, kan det være din psoasmuskel, der er påvirket og spænder op.

Psoasmusklen – eller den dybe hoftebøjer, som den også hedder – er bl.a. kendt som følelsernes og sjælens muskel. Fysioterapeut og åndedrætsekspert Lotte Paarup har stor viden om netop psoas. I sin nye bog, ”Når kroppen siger fra – Tag kontakten igen” (2021), skriver hun bl.a.:

Når nervesystemet er presset, og din krop er endt i en belastet og stresset tilstand, reagerer den dybe hoftebøjer. Den fryser som sagt fast og opfører sig, som var den fuldkommen udmattet. Det kan opleves på mange måder, fx som smerte eller ømhed i hofter, bækken og ryg. Du kan føle dig skæv. Du kan have svært ved at holde på vandet. Du kan føle dig oppustet, have mavesmerter og en træg fordøjelse. Du kan i høj grad føle, at du har svært ved at trække vejret dybt.

Den dybe hoftebøjer reagerer også, når vi ikke mærker os selv så godt. Når sansningen ikke er intakt, altså når hjernen ikke modtager de beskeder fra kroppen, som den er afhængig af. Musklen forsøger i virkeligheden bare at balancere og beskytte dig, når hjernen oplever noget utrygt, ubehageligt eller farligt.

Helt konkret er den dybe hoftebøjer en meddeler fra nervesystemet, der fortæller, hvordan din tilstand er lige nu. Baseret på din historie og det nu, som er.”

I videoen nederst i artiklen får du en afslapningsøvelse fra Lotte Paarups bog. Øvelsen har fokus på at give slip og trække vejret dybt, og den er bl.a. rigtig god for psoasmusklen.

Relevante arrangementer

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Som noget ganske unikt tager denne mindfulness uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Du bliver undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os. På mindfulness uddannelsen får du bl.a.:

Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privat

Vær opmærksom på, at trin 2 forudsætter, at man har deltaget på trin 1 eller tilsvarende.

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a., hvad du kan få ud af at deltage på vores mindfulness uddannelse, og hvorfor mindfulness kan være det helt rigtige for dig.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Naturterapi uddannelse
Uddannelse

Naturterapi uddannelse

Fyn, Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og dem kan du dykke ned i med denne unikke naturterapi uddannelse!

Du får indgående viden om teorien bag naturterapi, og naturterapi uddannelsen gør dig desuden i stand til at anvende naturterapi i dit sundhedsfremmende arbejde med unge og voksne – bl.a. får du redskaber til at inddrage kroppen i naturterapien gennem åndedrætsøvelser og motoriske øvelser.

Få en smagsprøve på uddannelsen i videoen herunder. Mød bl.a. undervisere og deltagere på naturterapi uddannelsen.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics
Digital lektion

Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics

Se denne digitale lektion med fysioterapeut, Pernille Thomsen, hvor hun giver spændende viden om bindevævet samt en række øvelser til at få gang i netop bindevævet.

Lektionen varer ca. 60 minutter, herunder 12 minutters øvelsesdel.

Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms) eller 499 kr. ekskl. moms (623,75 kr. inkl. moms) hvis du ønsker bogen ‘Bindevæv – the basics’ med i købet. Den kan tilgås og downloades på vores digitale platform efter køb.

Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.

Læs mere
Angst – brug åndedrættet som et effektivt og hjælpsomt redskab
Kursus

Angst – brug åndedrættet som et effektivt og hjælpsomt redskab

Jylland & Sjælland

På dette anvendelsesorienterede kursus stiller vi skarpt på åndedrættets vigtighed i behandlingen af angst. Når uro og angst overmander dine borgere/klienter, bliver åndedrættet oftest hurtigere og mere overfladisk, og det øger angsten. Der er dog hjælp at hente gennem øvelser, der giver ro og kontrol.

I spidsen for kurset står fysioterapeut og åndedrætsterapeut Lotte Paarup samt ergoterapeut og åndedrætsterapeut Rebekka Bondegaard. Sammen klæder de dig bl.a. på med:

Øvelser og teknikker, som skaber plads til åndedrættet gennem selvmassage med små bolde, mobilisering og stræk af kroppen Øvelser og teknikker til, hvordan du hjælper mennesker med angst til at optimere grundåndedrættet og derigennem dæmpe alarmberedskabet og forebygge angstsymptomer Viden om åndedrættets påvirkning på og regulering af det autonome nervesystem via vagusnerven Viden om, hvorfor et angstanfald aldrig kommer ud af det blå, selvom det kan føles sådan
Læs mere