Få en afslapningsøvelse fra Lotte Paarup: God for din psoas, og god for dig - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Få en afslapningsøvelse fra Lotte Paarup: God for din psoas, og god for dig

Her giver fysioterapeut og åndedrætsekspert, Lotte Paarup, dig en enkel, men effektiv afslapningsøvelse, som er god for hele kroppen - herunder din psoasmuskel, som har stor indflydelse på såvel dit fysiske som mentale velvære.

Af Nana Rafn

Digital Content Manager hos Seminarer.dk

webgrafik_-psoas2_optimized
AV!

Måske har du prøvet at have smerter i eksempelvis lænden, ryggen, maven eller underlivet uden at kunne finde nogen egentlig forklaring på det? Eller måske har du svært ved at trække vejret helt ned i maven?

Når det sker, kan det være din psoasmuskel, der er påvirket og spænder op.

Psoasmusklen – eller den dybe hoftebøjer, som den også hedder – er bl.a. kendt som følelsernes og sjælens muskel. Fysioterapeut og åndedrætsekspert Lotte Paarup har stor viden om netop psoas. I sin nye bog, ”Når kroppen siger fra – Tag kontakten igen” (2021), skriver hun bl.a.:

Når nervesystemet er presset, og din krop er endt i en belastet og stresset tilstand, reagerer den dybe hoftebøjer. Den fryser som sagt fast og opfører sig, som var den fuldkommen udmattet. Det kan opleves på mange måder, fx som smerte eller ømhed i hofter, bækken og ryg. Du kan føle dig skæv. Du kan have svært ved at holde på vandet. Du kan føle dig oppustet, have mavesmerter og en træg fordøjelse. Du kan i høj grad føle, at du har svært ved at trække vejret dybt.

Den dybe hoftebøjer reagerer også, når vi ikke mærker os selv så godt. Når sansningen ikke er intakt, altså når hjernen ikke modtager de beskeder fra kroppen, som den er afhængig af. Musklen forsøger i virkeligheden bare at balancere og beskytte dig, når hjernen oplever noget utrygt, ubehageligt eller farligt.

Helt konkret er den dybe hoftebøjer en meddeler fra nervesystemet, der fortæller, hvordan din tilstand er lige nu. Baseret på din historie og det nu, som er.”

I videoen nederst i artiklen får du en afslapningsøvelse fra Lotte Paarups bog. Øvelsen har fokus på at give slip og trække vejret dybt, og den er bl.a. rigtig god for psoasmusklen.

Relevante arrangementer

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?

OBS: Opstartsmødet på Trin 1 er afholdt, men du kan stadig nå at få en plads på holdet! Det kræver blot, at du kan afsætte tid til at se det digitale indhold (ca. 11-12 timer). Kontakt os for at høre mere.

På disse mindfulnessuddannelser underviser cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).

Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 13 er åbent for tilmeldinger. Hold 11 og 12 blev udsolgt, så book din plads i god tid.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics
Digital lektion

Pernille Thomsen om Bindevæv – the basics

Se denne digitale lektion med fysioterapeut, Pernille Thomsen, hvor hun giver spændende viden om bindevævet samt en række øvelser til at få gang i netop bindevævet.

Lektionen varer ca. 60 minutter, herunder 12 minutters øvelsesdel.

Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms) eller 499 kr. ekskl. moms (623,75 kr. inkl. moms) hvis du ønsker bogen ‘Bindevæv – the basics’ med i købet. Den kan tilgås og downloades på vores digitale platform efter køb.

Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.

Læs mere
Angst – brug åndedrættet som et effektivt og hjælpsomt redskab
Kursus

Angst – brug åndedrættet som et effektivt og hjælpsomt redskab

Jylland & Sjælland

På dette anvendelsesorienterede kursus stiller vi skarpt på åndedrættets vigtighed i behandlingen af angst. Når uro og angst overmander dine borgere/klienter, bliver åndedrættet oftest hurtigere og mere overfladisk, og det øger angsten. Der er dog hjælp at hente gennem øvelser, der giver ro og kontrol.

I spidsen for kurset står fysioterapeut og åndedrætsterapeut Lotte Paarup samt ergoterapeut og åndedrætsterapeut Rebekka Bondegaard. Sammen klæder de dig bl.a. på med:

Øvelser og teknikker, som skaber plads til åndedrættet gennem selvmassage med små bolde, mobilisering og stræk af kroppen Øvelser og teknikker til, hvordan du hjælper mennesker med angst til at optimere grundåndedrættet og derigennem dæmpe alarmberedskabet og forebygge angstsymptomer Viden om åndedrættets påvirkning på og regulering af det autonome nervesystem via vagusnerven Viden om, hvorfor et angstanfald aldrig kommer ud af det blå, selvom det kan føles sådan
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere