Hvad er kognitiv coaching? Lær om kognitiv coach uddannelse
Artikel

Hvad er kognitiv coaching? Og hvordan kan en kognitiv coach uddannelse skabe dybtgående forandringer?

Forestil dig, at du har evnen til at omsætte dine tanker og følelser til positive handlinger – det er kernen i kognitiv coaching. Denne transformerende teknik er et redskab til at skabe dybtgående forandringer i vores liv og arbejde, men hvordan fungerer det i praksis? Og hvordan kan du bruge det til at forbedre dine egne evner eller hjælpe andre med at opnå deres fulde potentiale? I denne artikel vil vi udforske kognitiv coaching i dybden og vise, hvordan vores kognitiv coach uddannelse kan være nøglen til din personlige og professionelle udvikling.

Af Seminarer.dk
kognitiv coach uddannelse

Hvad er kognitiv coaching?

Kognitiv coaching er en tilgang, der bygger på de grundlæggende principper i kognitiv terapi. Det er en proces, der handler om at hjælpe individer med at identificere og ændre dysfunktionelle tankeprocesser, der ofte ligger til grund for uønsket adfærd eller holdninger. Denne coachingform hævder, at vores tanker har en direkte indflydelse på vores følelser og handlinger, hvilket betyder, at ved at ændre vores tænkning kan vi også ændre vores følelser og adfærd til det bedre.

Kognitiv coaching har sine rødder i midten af det 20. århundrede med arbejdet af psykologer som Aaron Beck og Albert Ellis, der begge bidrog til udviklingen af kognitiv terapi. Siden da er denne coachingtilgang blevet bredt anvendt på tværs af mange områder, herunder uddannelse, lederskab, personlig udvikling og mental sundhed.

En kognitiv coach hjælper en person til at blive mere opmærksom på deres tænkning, og hvordan det påvirker deres liv. Ved at lære en person at udfordre og ændre negative eller begrænsende tankemønstre, kan en kognitiv coach hjælpe dem med at forbedre deres evne til problemløsning, beslutningstagning og generelt at navigere gennem livets udfordringer på en mere effektiv måde.

Se vores uddannelse: Kognitiv terapi uddannelse – Kombineret fysisk & online uddannelse i det kognitive univers

Hvad laver en kognitiv coach?

En kognitiv coach arbejder på at hjælpe borgere med at forstå og ændre deres tankeprocesser for at opnå bedre resultater i deres liv. De fokuserer på at afklare, hvordan borgerens tanker og overbevisninger påvirker deres følelser og handlinger. Ved at udfordre negativ eller begrænsende tænkning kan en kognitiv coach hjælpe klienter med at ændre deres perspektiver og fremme positiv forandring.

En kognitiv coach anvender en række teknikker, herunder spørgsmålsteknikker, der hjælper klienter med at reflektere over og udforske deres tankeprocesser. Derudover arbejder de sammen med klienten på at fastsætte konkrete mål og udvikle strategier til at nå disse mål. De tilbyder støtte og vejledning, men opmuntrer også klienten til at tage ejerskab af deres egen udvikling.

Ved at blive en kognitiv coach får du muligheden for at gøre en reel forskel i andres liv, og vores kognitiv coach uddannelse vil give dig de nødvendige færdigheder og viden til at gøre netop det.

Se fx vores artikel om hvordan kognitiv terapi kan hjælpe borgere med angst: Kognitiv adfærdsterapi og angst: Få effektive redskaber til at hjælpe dig selv og andre

Fordele ved kognitiv coaching

Kognitiv coaching går ud over det at fremme personlig og professionel udvikling – det er et effektivt redskab til at forbedre kommunikation, fremme forståelse og bygge stærke relationer. Denne coachingstil hjælper med at åbne op for nye perspektiver, forbedrer evnen til at håndtere stress og fremmer selvstændighed.

En af de største fordele ved kognitiv coaching er dens fokus på selvbevidsthed. Ved at forstå, hvordan vores tankemønstre påvirker vores adfærd, kan vi blive mere aktive i styringen af vores eget liv. Det hjælper os med at være mere bevidste om, hvordan vi reagerer på situationer og giver os evnen til at ændre disse reaktioner, når de ikke tjener os godt.

Kognitiv coaching kan også hjælpe med at forbedre vores interaktion med andre. Ved at forstå vores egne tankeprocesser bedre, kan vi også udvikle en større empati og forståelse for, hvordan andre tænker og føler.

På en professionel front kan kognitiv coaching være et uvurderligt redskab til ledere. Det hjælper dem med at blive mere effektive i deres kommunikation, beslutningstagning og problemløsning. De, der mestrer kognitiv coaching, kan bedre støtte deres teammedlemmer til at overvinde udfordringer og nå deres fulde potentiale.

Bliv kognitiv coach hos Seminarer.dk – En kombineret fysisk og online kognitiv coach uddannelse

Er du interesseret i at dykke ned i det kognitive univers og bidrage til at gøre en forskel i mange menneskers liv? Vores kognitiv terapi uddannelse er designet til at give dig de nødvendige forudsætninger for at kunne arbejde professionelt med kognitiv adfærdsterapi.

Denne uddannelse er unik, da den kombinerer digitale lektioner med fysiske træningsdage. Det giver dig fleksibiliteten til at lære hvor og når det passer dig, og så ofte du har brug for det. Denne tilgang gør det muligt for dig at tilpasse din uddannelse til dine specifikke behov og tidsplan.

Vores uddannelse er udviklet i tæt samarbejde med cand. psych. Anne Dorthe Hasholt. Det er en semesteropbygget uddannelse, hvilket betyder, at du selv kan tilrettelægge din uddannelses varighed og dybde. Ved at tage hele den to-årige uddannelse, inklusive tilkøb af gruppesupervision og bestået eksamen, kan du kalde dig certificeret kognitiv terapeut.

Uddannelsens indhold omfatter en omfattende introduktion til kognitiv adfærdsterapis teori, strømninger og terapeutiske metoder. Du vil få træning i kognitive metoder, herunder kognitiv analyse og omstrukturering, samt værktøjer fra den metakognitive bølge af kognitiv terapi. Du vil også blive trænet i at anvende kognitiv terapi i arbejdet med psykiske og psykosociale udfordringer.

I dagens Danmark kæmper mange mennesker med angst, stress, depression, udbrændthed, misbrug, og personlighedsforstyrrelser. Ventelisterne til psykologhjælp er voksende. Kognitiv terapi tilbyder videnskabeligt veldokumenterede metoder, der giver hurtig bedring med langtidsholdbar effekt, og mindsker tilbagefald.

Ved at tage vores kognitiv terapi uddannelse får du grundlæggende viden om og træning i anvendelsen af kognitiv terapi, samt værktøjerne til at hjælpe mennesker med at identificere og ændre deres tankemønstre. Du får også mulighed for at arbejde med din egen udvikling og læring, hvilket fører til et personligt bevidsthedsløft.

I hjertet af kognitiv terapi er en dyb respekt og nysgerrighed for den andens perspektiv. Vores uddannelse vil lære dig at navigere i dette perspektiv med oprigtig interesse, hvilket er nøglen til at hjælpe andre med at forstå og ændre deres egen tænkning.

Ved at blive en kognitiv terapeut vil du være i stand til at bidrage betydeligt til at lindre stress og psykiske udfordringer i vores samfund. Tilmeld dig vores uddannelse i dag og tag det første skridt på din rejse mod at blive en dygtig kognitiv terapeut.

Læs mere om vores uddannelse i kognitiv terapi her

Hvem kan blive Kognitiv Coach?

En af de fantastiske ting ved at blive en kognitiv coach er, at det ikke er begrænset til en bestemt baggrund eller profession. Kognitiv coaching er en tilgang, der kan gavne en bred vifte af fagfolk og enkeltpersoner, der ønsker at hjælpe andre med at opnå deres fulde potentiale.

Hvis du allerede arbejder inden for områder som coaching, psykologi, terapi, undervisning, HR eller ledelse, kan en kognitiv coaching-uddannelse give dig ekstra værktøjer og perspektiver til at forbedre din praksis og støtte dine klienter eller medarbejdere på en mere effektiv måde.

Samtidig er kognitiv coaching også åben for dem, der ønsker at starte en helt ny karriere inden for coaching og personlig udvikling. Uddannelsen giver dig de nødvendige færdigheder og viden til at arbejde som professionel kognitiv coach.

Ved at deltage i vores kognitiv coaching uddannelse vil du lære at anvende kognitive teknikker og strategier til at hjælpe dine klienter med at ændre negative tankemønstre og opnå personlig vækst og udvikling. Du vil være i stand til at tilbyde støtte, vejledning og redskaber til at håndtere udfordringer og opnå mål på både personligt og professionelt plan.

Uanset om du allerede er en etableret fagperson eller ønsker at begynde en ny karriere, vil vores kognitiv coaching-uddannelse give dig de værktøjer og kompetencer, du har brug for for at hjælpe andre med at skabe positive og varige forandringer i deres liv.

Læs mere om vores uddannelse i kognitiv terapi her

Vær opmærksom på, at Seminarer.dk’s ”Kognitiv terapi uddannelse – Modulopbygget uddannelse i det kognitive univers” er en uddannelse i kognitiv terapi, og ikke direkte er en coach uddannelse. Tager du hele uddannelsen på 2 år bliver du certificeret kognitiv terapeut, hvilket gør dig i stand til at udføre kognitiv coaching.

Relevante arrangementer

Kognitiv terapi uddannelse
Uddannelse

Kognitiv terapi uddannelse

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde.

På denne kognitiv terapi uddannelse får du bl.a.:

Indføring i kognitiv adfærdsterapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på fysiske og digitale kursusdage.

OBS: Vi har få pladser tilbage på grunduddannelsen (1. semester) i foråret 2024. Opstartsmødet er afholdt, men første fysiske kursusdag er d. 4. marts 2024. Kontakt os på [email protected], hvis du ønsker en plads på holdet.

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?

På disse mindfulnessuddannelser underviser cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).

Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Samlermani – få viden om den nye diagnose, behandlingsmetoder og samarbejdet med borgeren
Kursus

Samlermani – få viden om den nye diagnose, behandlingsmetoder og samarbejdet med borgeren

Sjælland

Samlermani er en kompleks diagnose – bl.a. fordi den ofte sameksisterer med andre diagnoser. Så hvordan kan du bedst forstå og hjælpe borgere, som lider af samlermani? Dét får du stærke bud på fra psykoterapeut Kamilla Albek og supervisor Eva Zeuthen.

Ved at være med på denne kursusdag får du bl.a.:

En almenpsykologisk forståelse af diagnosen, herunder genetiske faktorer, komorbiditet og behandlingsmuligheder Kendskab til forsvarsmekanismer og manglende sygdomsindsigt samt selvobservation i relationen En praksisnær introduktion til recovery-tankegangen i relation til samlermaniproblematikker Nyeste forskning på området, hvor en ny behandlingsmetode bliver præsenteret Redskaber til at optimere dialogen og samarbejdet med mennesker med en samlermanidiagnose Viden om egenomsorg og psykologisk ilt

Rul længere ned på siden her, og få mere at vide om kurset

Læs mere
Når mistrivsel skyldes psykologisering – og hvordan ”De Tre Principper” kan hjælpe
Kursus

Når mistrivsel skyldes psykologisering – og hvordan ”De Tre Principper” kan hjælpe

Jylland & Sjælland

Hvordan kan du som fagperson arbejde med børn og unges mistrivsel uden at risikere, at dit arbejde og gode intentioner kommer til at fastholde barnet/den unge i mistrivsel frem for at hjælpe? Her kan ”De Tre Principper” som perspektiv tilbyde en ny vej.

På denne kursusdag dykker vi ned i psykologisering som et muligt benspænd for børn og unges trivsel og introducerer dig for ”De Tre Principper”.

Psykoterapeut Jane Ellegaard sørger i løbet af dagen for, at du får:

Viden om overpsykologisering – og hvordan det påvirker unges trivsel Kendskab til, hvordan du kan komme til at understøtte overpsykologisering – og hvad du i stedet kan gøre for at hjælpe ud fra forståelsen af ”De Tre Principper” Indføring i ”De Tre Principper” med fokus på, at vores sind er selvhelende, og at kræfterne bag vores sind ikke går i stykker, uanset hvad vi har oplevet i livet Viden om ”De Tre Principper” i forhold til vores tanke-følelsessystem – og hvordan du kan lære unge at forstå deres tanker og følelser på en helt ny måde, herunder hvornår de kan stole på deres tanke-følelsessystem, og hvornår de ikke kan Inspiration til, hvordan ”De Tre Principper” kan anvendes i praksis
Læs mere