Mindfulness mod angst: Lær at bekæmpe stress og angst
Personlig udvikling
Artikel

Mindfulness mod angst: Lær hvordan du kan bekæmpe stress og angst med en holistisk tilgang

Stress og angst kan føles som en uoverskuelig bølge af bekymringer og negative tanker. Men ved at integrere mindfulness i din hverdag kan du opleve en positiv ændring i din mentale tilstand og få et mere afslappet sind. Lær i denne artikel om, hvordan mindfulness kan hjælpe med at tackle angst.

mindfulness angst

Vil du bekæmpe angst på en effektiv måde?

Angst er en tilstand, der påvirker mange mennesker og kan have en stor indvirkning på deres daglige liv. Det er en følelse af frygt eller bekymring, der kan føre til kropslige reaktioner som hjertebanken, åndenød og svedige hænder. Angst kan have mange former, lige fra generaliseret angst til specifikke fobier, og kan være svært at håndtere.

Hvordan mindfulness kan hjælpe med at tackle angst

Men heldigvis er der nogle måder at hjælpe med at bekæmpe angst på, og en af de mest effektive er mindfulness. Mindfulness er en form for meditation, der fokuserer på at være opmærksom på nuet og at acceptere følelser og tanker uden at dømme dem. Dette kan hjælpe med at mindske angst ved at give en person muligheden for at bevidst bevæge sig væk fra bekymringer og bekymringer og fokusere på nuet.

Oplev de positive virkninger af mindfulness på egen krop

Men hvordan fungerer mindfulness egentlig i forhold til at hjælpe med angst? Når en person begynder at øve mindfulness, lærer de at være opmærksomme på deres tanker og følelser, men ikke identificere sig med dem. I stedet for at blive fanget i negative tankemønstre, kan en person med mindfulness være i stand til at træde tilbage og se deres tanker og følelser objektivt. På denne måde kan de begynde at ændre deres opfattelse af angst og dets indflydelse på deres liv.

Men mindfulness er ikke kun nyttigt for at bekæmpe angst, det kan også hjælpe med at forbedre generelle mentale funktioner såsom koncentration, kreativitet og stresshåndtering. Dette skyldes, at mindfulness øvelser kan hjælpe med at reducere stressniveauer i kroppen og øge mængden af ​​positiv energi og tilfredshed.

Vil du prøve en mindfulness øvelse mod angst? Se vores artikel: Mindfulness øvelser mod angst – Få 4 konkrete øvelser du kan starte med

Tøv ikke med at tage skridtet mod en mere afslappet tilstand af sind

Hvis du vil have mere information om mindfulness og dets positive virkning på angst, kan du deltage i vores uddannelse om mindfulness. Vores mindfulness uddannelse giver dig mulighed for at lære mere om, hvordan mindfulness kan hjælpe med at bekæmpe angst og forbedre dit liv generelt. Du vil også få mulighed for at øve mindfulness øvelser med vores erfarne instruktør psykolog Anne Dorthe Hasholt, samt få en dybere forståelse for, hvordan mindfulness kan hjælpe dig med at tackle stress og bekymringer i hverdagen.

Mindfulness uddannelsen er designet til at give dig en solid forståelse for mindfulness og muligheden for at opleve de positive virkninger, det kan have på dit liv. Både privatpersoner og fagpersoner, der ønsker at anvende mindfulness i deres kontakt med borgere, kan drage fordel af denne uddannelse.

Mindfulness uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af 2 semestre og fokuserer på at give dig en stærk teoretisk forståelse af mindfulness og de processer i hjernen, det påvirker positivt. På 1. semester “Mindfulness grunduddannelse”, vil du blive tryg ved teorien bag mindfulness, så du ved, hvad du gør og hvorfor det virker.

Du vil få adgang til en online kursusopstart med gennemgang af indholdet, strukturen og hjemmeøvelser, samt 2 fysiske træningsdage. Derudover vil du have adgang til 14 digitale lektioner og 6 guidede meditationer, inklusiv en introduktion til mindfulness og en “Bodyscan” meditation med fokus på automatpilot.

På 2. semester har du mulighed for at blive certificeret mindfulness instruktør. 2. semester på Mindfulness uddannelsen tager udgangspunkt i det du har lært i 1. semester (Enten hos Seminarer.dk eller hos en anden leverandør). Som certificeret instruktør vil du være i stand til at introducere og undervise borgere, beboere, medarbejdere og kolleger i mindfulness efter det internationale 8-ugers program af Segal, Williams og Teasdale. Kan dine borgere eller beboere ikke rumme et 8-ugers program, vil du lære, hvordan du kan tilpasse programmet efter deres behov.

På 2. semester består uddannelsen af 2 fysiske træningsdage og adgang til 21 digitale lektioner og instruktioner i guidning og inquiries, herunder: din rolle som Mindfulness-instruktør, forståelse og anvendelse af 8-ugers programmet i mindfulnesstræning, instruktørens afgørende egen praksis og forståelsen heraf, samt et uddannelsesbevis for gennemført forløb.

Mindfulness uddannelsen er en blended learning-form, hvor der både er fysiske træningsdage og digitale lektioner På uddannelsen bliver du undervist af psykolog Anne Dorthe Hasholt.

Herunder kan du se en introduktion af mindfulness uddannelse med underviser Anne Dorthe Hasholt. I videoen lærer du mere om, hvad du opnår med vores mindfulness uddannelse, og hvorfor mindfulness kan være det rigtige for dig.

Læs meget mere om uddannelsen her! 

Relevante arrangementer

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Tag en grunduddannelse eller instruktøruddannelse i mindfulness med afsæt i kognitiv adfærdsterapi. På uddannelsen undervises du – udover i mindfulnesspraksis og mindfulnessøvelser – i teorien bag, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Afhængigt af uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, f.eks. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

Der er endnu ledige pladser på vores Trin 2, som kræver et gennemført Trin 1 eller tilsvarende ved anden udbyder (kontakt os, hvis du er i tvivl om din uddannelse)

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitiv terapi uddannelse
Uddannelse

Kognitiv terapi uddannelse

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde. Den består – som én af de eneste på markedet – af en kombination af digitale og fysiske kursusdage.

På denne kognitiv terapi uddannelse får du bl.a.:

Indføring i kognitiv terapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på 3 fysiske og digitale kursusdage.

Læs mere
Meditationer med Anne Dorthe Hasholt
Meditationer

Meditationer med Anne Dorthe Hasholt

Meditation er en effektiv metode til at få nervesystemet til at falde til ro, skabe ro i sindet, komme til stede i nuet og at træne at være med dét, der er. At bruge meditationer er både virkningsfuldt, når vi har mistet fodfæstet og er udfordrede, men også før vi når dertil – og for ikke at nå dertil. På denne side finder du vores meditationer med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt. 

Typer af meditationer: 

Mindfulnessmeditationer  CFT-meditationer (Compassion Focused Therapy)  ACT-meditation (Acceptance and Commitment Therapy) 

Alle meditationer guides af Anne Dorthe Hasholt, der er klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og mindfulness-baseret kognitiv behandling. Alt du skal bruge er internetadgang og 8-45 minutter til at meditere pr. gang, afhængigt af hvilke meditationer du vælger. 

Læs mere om de forskellige meditationspakker herunder. 

Læs mere
Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet
Kursus

Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet

Jylland & Sjælland

I det daglige arbejde inden for socialpædagogik og omsorgsfeltet er nærvær og omsorg to uundværlige elementer. Men disse nøglekvaliteter kan med tiden føre til omsorgstræthed og udbrændthed. Hvordan bevarer du din mentale og fysiske trivsel, så du kan fortsætte med at yde den bedste omsorg?

Oplev underviser Maja Pålsson, psykomotorisk terapeut og psykoterapeut MPF, på dette kursus dedikeret til at udforske og forstå de dybere lag af relationsarbejdet gennem en kombination af teori og praksis. Du får bl.a.:

Viden om kroppens intelligensformer gennem begrebet embodiment Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke dit nærvær Skærpede relationskompetencer i praksis Forståelse af dine egne reaktionsmønstre i mødet med borgeren Strategier til at styrke dit nærvær og undgå at blive følelsesmæssigt drænet

Tilmeld dig og dine kollegaer her på siden.

Læs mere