Mindfulness øvelser mod angst - Få 4 konkrete øvelser her
Personlig udvikling
Artikel

Mindfulness øvelser mod angst – Få 4 konkrete øvelser du kan starte med

Lær at bruge mindfulness øvelser til at kontrollere angst- og stresstilstande. Vi har samlet 4 konkrete mindfulness øvelser til dig her i artikler.

Af Seminarer.dk
mindfulness øvelser

Mindfulness øvelser kan hjælpe på mange ting

Tag fx angst som er en af ​​de mest almindelige psykiske lidelser i verden. Angst kan manifestere sig på mange måder, såsom fysiske symptomer, negative tankemønstre og ubehagelige følelser. Traditionelle behandlinger omfatter medicin, terapi og adfærdsterapi, men mindfulness kan også bruges!

Mindfulness er en teknik, der opfordrer brugeren til at være opmærksom på nuet og fokuserer på oplevelser uden at dømme dem. Det sigter mod at hjælpe mennesker med at reducere stress og angst ved at øge deres bevidsthed om deres krop og tanker. Mindfulness kan praktiseres ved at fokusere på vejrtrækningen, sanserne og bevægelserne i kroppen.

Mindfulness øvelser mod angst

Der er mange mindfulness øvelser, der kan hjælpe med angst. Her er nogle af de mest effektive:

  1. Vejrtrækningsøvelse: At fokusere på sin vejrtrækning kan være en af de mest effektive mindfulness øvelser. Først skal du finde en behagelig position, gerne siddende med ryggen i en ret position. Tag et dybt åndedrag, mærk hvordan luften strømmer ind i dine lunger, og hold vejret i et kort øjeblik. Lad så luften langsomt gå ud af dine lunger igen. Gentag dette et par gange, mens du koncentrerer dig om vejrtrækningen. Lad tankene være, og fokuser kun på vejrtrækningen. Gør øvelsen i et par minutter.
  2. Kropsscanning: Denne mindfulness øvelse kan hjælpe dig med at slappe af i kroppen og reducere stress. Læg dig ned på ryggen og luk øjnene. Begynd ved at fokusere på dit hoved og dit ansigt, og mærk efter om der er nogen spændinger. Fortsæt med at scanne din krop, bevæg dig langsomt ned igennem hele kroppen, mærk efter spændinger og slap af i musklerne. Brug evt. din fantasi til at sende ro og afslapning til hver eneste del af kroppen. Gør øvelsen i et par minutter.
  3. Fokuseret observation: Fokuseret observation kan styrke din evne til at fokusere og på at reducere stress. Vælg et objekt, f.eks. en blomst, og sæt dig ned på en stol eller på gulvet. Sæt eller hold objektet tæt på dig, så du kan se det tydeligt. Fokuser al din opmærksomhed på objektet og lad alle andre tanker være. Mærk efter hvordan farverne, formerne og teksturerne opleves, og lad dig blive fanget af objektet. Lav denne mindfulness øvelse i et par minutter.
  4. Værdsættende mindfulness: At værdsætte de positive ting i sit liv kan øge vores livstilfredshed og reducere stress. Find en behagelig position, gerne siddende med ryggen i en ret position. Tænk på nogle positive ting i dit liv, f.eks. dine børn, et godt venskab, en god oplevelse eller en hobby. Tænk over, hvorfor disse ting er vigtige for dig, og mærk efter hvordan det føles at have dem i sit liv. Lad dig blive fanget af de positive følelser, og nyd øjeblikket. Gør øvelsen i et par minutter. Værdsættende mindfulness kan være en god måde at tænke positivt og øge livstilfredsheden. Det er vigtigt at huske på, at vi ikke altid kan ændre negative omstændigheder, men vi kan ændre vores opfattelse af dem og fokusere på det positive. At være taknemmelig og fokusere på de positive ting i livet, kan hjælpe med at øge vores energi og motivation. Prøv at gøre værdsættende mindfulness en fast del af din dag, og mærk efter hvordan det påvirker dit liv.

Disse 4 mindfulness øvelser kan praktiseres dagligt for at hjælpe med at reducere angst og stresstilstande. Det er vigtigt at være tålmodig og ikke forvente øjeblikkelige resultater. Over tid kan mindfulness øvelserne hjælpe med at ændre tankemønstre og give en følelse af ro og velvære.

Har du brug for en guidet meditation, har vores underviser Anne Dorthe Hasholt lavet en række guidede meditationer til brug. Du kan få en forsmag på denne side, hvor du kan prøve en gratis 3 minutters åndedrætsmeditation.

Kom i dybden med mindfulness – Tag en kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Gennem årene har vi modtaget stor positiv tilbagemelding på vores kognitiv-baseret mindfulness uddannelse, som er blevet udviklet i samarbejde med vores underviser og cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt.

Vi har opdateret mindfulness uddannelsen, så den nu tilbydes som et blended learning-forløb, dvs. en kombination af fysisk og digital undervisning, hvilket har fået stor anerkendelse fra de første deltagere.

Dette mindfulness uddannelsesforløb er unikt, da det bygger på kognitiv adfærdsterapi, hvilket giver en dybere forståelse for, hvordan du kan påvirke menneskers sind gennem mindfulness. Du bliver undervist af erfaren psykolog og mindfulness specialist, Anne Dorthe Hasholt, der har trænet over 2000 kursister. På mindfulness uddannelsen vil du bl.a. få:

  • Indsigt i teorien bag kognitiv adfærdsterapi
  • Forståelse for, hvordan mindfulness påvirker hjernen
  • Træning og øvelser både til professionelle og personlige formål

Bemærk, at deltagelse i trin 2 forudsætter, at man har gennemført trin 1 eller en tilsvarende uddannelse.

Se introduktionsvideoen med underviser Anne Dorthe Hasholt, hvor du kan lære mere om, hvad du kan opnå ved at deltage i vores mindfulness uddannelse, og hvorfor mindfulness kan være det rigtige for dig.

Læs meget mere om uddannelsen her! 

 

Relevante arrangementer

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Tag en grunduddannelse eller instruktøruddannelse i mindfulness med afsæt i kognitiv adfærdsterapi. På uddannelsen undervises du – udover i mindfulnesspraksis og mindfulnessøvelser – i teorien bag, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Afhængigt af uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, f.eks. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

Der er endnu ledige pladser på vores Trin 2, som kræver et gennemført Trin 1 eller tilsvarende ved anden udbyder (kontakt os, hvis du er i tvivl om din uddannelse)

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitiv terapi uddannelse
Uddannelse

Kognitiv terapi uddannelse

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde. Den består – som én af de eneste på markedet – af en kombination af digitale og fysiske kursusdage.

På denne kognitiv terapi uddannelse får du bl.a.:

Indføring i kognitiv terapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på 3 fysiske og digitale kursusdage.

Læs mere
Meditationer med Anne Dorthe Hasholt
Meditationer

Meditationer med Anne Dorthe Hasholt

Meditation er en effektiv metode til at få nervesystemet til at falde til ro, skabe ro i sindet, komme til stede i nuet og at træne at være med dét, der er. At bruge meditationer er både virkningsfuldt, når vi har mistet fodfæstet og er udfordrede, men også før vi når dertil – og for ikke at nå dertil. På denne side finder du vores meditationer med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt. 

Typer af meditationer: 

Mindfulnessmeditationer  CFT-meditationer (Compassion Focused Therapy)  ACT-meditation (Acceptance and Commitment Therapy) 

Alle meditationer guides af Anne Dorthe Hasholt, der er klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og mindfulness-baseret kognitiv behandling. Alt du skal bruge er internetadgang og 8-45 minutter til at meditere pr. gang, afhængigt af hvilke meditationer du vælger. 

Læs mere om de forskellige meditationspakker herunder. 

Læs mere
Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet
Kursus

Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet

Jylland & Sjælland

I det daglige arbejde inden for socialpædagogik og omsorgsfeltet er nærvær og omsorg to uundværlige elementer. Men disse nøglekvaliteter kan med tiden føre til omsorgstræthed og udbrændthed. Hvordan bevarer du din mentale og fysiske trivsel, så du kan fortsætte med at yde den bedste omsorg?

Oplev underviser Maja Pålsson, psykomotorisk terapeut og psykoterapeut MPF, på dette kursus dedikeret til at udforske og forstå de dybere lag af relationsarbejdet gennem en kombination af teori og praksis. Du får bl.a.:

Viden om kroppens intelligensformer gennem begrebet embodiment Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke dit nærvær Skærpede relationskompetencer i praksis Forståelse af dine egne reaktionsmønstre i mødet med borgeren Strategier til at styrke dit nærvær og undgå at blive følelsesmæssigt drænet

Tilmeld dig og dine kollegaer her på siden.

Læs mere