7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener

Hvad er blended learning? Og hvilke fordele er der ved denne læringsstil? Læs med i artiklen og få svarene.

Af Nana Rafn
blended_learning_kvinde_ved_computer
Vi kan lære alverdens steder fra. Det være sig fra venner og familie, bøger, film, YouTube-videoer eller gennem undervisningsforløb.

Når vi taler om undervisning, var der i mange år kun én måde at få denne på, nemlig ved fysisk fremmøde. Det ændrede sig dog, da internettet slog døren op til en helt ny verden, og det pludselig blev muligt f.eks. at sidde derhjemme eller på kontoret og modtage undervisning fra nær og fjern.

Ønsker man at kombinere det bedste fra digital og fysisk undervisning, er det også muligt at kaste sig over blended learning, som netop er en hybrid mellem de to. Der kan f.eks. være tale om en række digitale on-demand-lektioner, som bidrager med teorien om et givent emne, mens en række fysiske undervisningsdage giver mulighed for at afprøve teorien i praksis og sparre med underviseren og de andre deltagere på forløbet. Blended learning kan også udfoldes som en kombination af live online-sessioner og fysisk undervisning.

Der er en række fordele ved blended learning, og herunder finder du 7 af dem.

Imødekommer forskellige læringsstile

Det er alment kendt, at mennesker har forskellige læringsstile, og dem bliver der plads til med blended learning. Det bliver først og fremmest muligt at kombinere individuel og kollektiv læring, men dertil kommer også, at de mange tekniske muligheder gør det nemt at skabe variation i den online del af undervisningen, så de forskellige læringsstile tilgodeses – f.eks. ved at kombinere video, quizzer, refleksionsspørgsmål, vendespil/memoryspil, lydfiler og slides og samle det under ét i en enkelt lektion eller et forløb.

Gør det nemmere at lære

Forskning har vist, at langt de fleste mennesker har nemmere ved at lære, når forskellige aktiviteter – f.eks. quizzer og vendespil/memoryspil – kombineres med mere passive læringsformer, og det er netop den mulighed, blended learning giver.

Giver plads til forskellige læringstempi

Blended learning bestående af on-demand-lektioner tilgodeser forskellige læringstempi. De, som lærer stoffet hurtigt eller har tid til ofte at sætte sig med lektionerne, kan ræse derudad, mens de, der lærer langsommere eller bruger en længere periode på at tage læringen, undgår at føle sig stresset af de hurtigere deltagere på uddannelsen. I sidste ende lærer alle deltagerne det samme forud for de fysiske undervisningsdage, men har blot fået lov at gøre det i deres eget tempo.

Skaber grundlag for stor praksisnærhed på fysiske undervisningsdage

Med blended learning kan der startes på et højere taksonomisk niveau på de fysiske undervisningsdage, fordi alle allerede har været igennem den grundlæggende teori og eventuelle online øvelser. Det betyder også, at det er muligt i højere grad at fokusere på praksisnærhed, dialog og forankring på de fysiske undervisningsdage.

Sikrer stor fleksibilitet

Når blended learning indbefatter on-demand-lektioner, som du kan tage, når og hvor du vil, får du stor fleksibilitet. Du slipper for at skulle befinde dig på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt og kan som udgangspunkt sidde hvor som helst i verden, mens du får undervisning. På den måde sparer du også penge på transport.

Giver dig adgang til din viden igen og igen

Når du som en del af din blended learning får adgang til en række digitale lektioner on demand, får du samtidig mulighed for at spole frem og tilbage i en given lektion eller pause den. Du får desuden adgang til at gense lektionerne igen og igen. På den måde bliver lektionerne som en levende lærebog, hvor det er nemt at finde tilbage til en særlig pointe eller teori.

Lader dig finde den rette kombination af online og fysisk undervisning

Når du vælger at få skræddersyet et blended learning-forløb, er det muligt at tage hensyn til, hvordan fordelingen af online og fysisk undervisning skal være alt efter din og dine kollegaers læringsstil og -tempo samt undervisningsemnet.

Kom godt i gang med et blended learning-forløb

Hos Seminarer.dk har vi en række blended learning-forløb, som allerede er udviklet og helt klar til brug. Gældende for dem alle er, at vi har haft stort fokus på at sikre, at såvel den online som fysiske del af undervisningen giver dig reel viden og redskaber, som du kan bruge ude i praksis. Forløbene er desuden lavet i samarbejde med eksperter på det givne emneområde.

Herunder finder du direkte links til de forskellige blended learning-forløb:

Skal vi skræddersy blended learning til din organisation?

Har du og din organisation et ønske om at få tilrettelagt et blended learning-forløb, som er tilpasset jeres faglige behov og tidsramme? Så tag en uforpligtende snak med Seminarer.dk’s konsulenter og hør, hvordan de kan hjælpe i processen fra start til slut.

Kontakt konsulentafdelingen på 66 15 90 43 for at høre mere.

Relevante arrangementer

Bliv certificeret børne-stressvejleder
Digital uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder. Tag en digital uddannelse med to af landets førende eksperter på området, Pernille Thomsen og Charlotte Bjerregaard. En uddannelse til fagprofessionelle.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Næste supervisionsdag: Onsdag, d. 07.09.2022 i Bagsværd kl 8.00-11.30.

Læs mere
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) – Mini-uddannelse
3-dages kursus

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) – Mini-uddannelse

Jylland

Lær at bruge Acceptance and Commitment Therapy (ACT) til at hjælpe mennesker med at finde ind til deres egne værdier og lære at håndtere problemstillinger og lidelser i deres liv.

På ACT mini-uddannelsen bliver du undervist af psykolog Anne Dorthe Hasholt, som sørger for, at du får:

En dybere teoretisk og praktisk forståelse af ACT Træning i brugen af de forskellige arbejdsmodeller og øvelser Kompetencer til at bruge terapiformen i mødet med borgere med bl.a. kroniske smerter, stress, angst, depression og OCD Kompetencer til at hjælpe mennesker med at få adgang til vigtige redskaber, der kan give dem robustheden til at kunne tage engagerede skridt i retningen af det, der giver mening for dem, og til at holde retningen både i medvind og modvind
Læs mere
Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse
Kursus

Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse

Jylland

På Compassion Fokuseret Terapi (CFT) mini-uddannelsen bliver du beriget af psykolog, Anne Dorthe Hasholt. Med skarp og inspirerende formidling, giver hun dig en grundig indføring i Compassion Fokuseret Terapi (CFT) i både teori og praksis. På mini-uddannelsen får du bl.a. indblik i hjernens tre affektsystemer og godt med træning i behandlingsmetoden, så du i din faglige praksis kan hjælpe mennesker til at opnå større indre ro, højere selvværd og generel øget livskvalitet.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitivbaseret Mindfulnessuddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret Mindfulnessuddannelse

Jylland

Som noget ganske unikt tager denne uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness.  Bliv undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os, og få bl.a.:

Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privat

Vær opmærksom på, at trin 2 forudsætter, at man har deltaget på trin 1 eller tilsvarende.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere