7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener
Alle nyheder
Artikel

7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener

Hvad er blended learning? Og hvilke fordele er der ved denne læringsstil? Læs med i artiklen og få svarene.

Af Nana Rafn

Digital Content Manager, Seminarer.dk

blended learning

Hvad er blended learning?

Vi kan lære alverdens steder fra. Det være sig fra venner og familie, bøger, film, YouTube-videoer eller gennem undervisningsforløb.

Når vi taler om undervisning, var der i mange år kun én måde at få denne på, nemlig ved fysisk fremmøde. Det ændrede sig dog, da internettet slog døren op til en helt ny verden, og det pludselig blev muligt f.eks. at sidde derhjemme eller på kontoret og modtage undervisning fra nær og fjern.

Ønsker man at kombinere det bedste fra digital og fysisk undervisning, er det også muligt at kaste sig over blended learning, som meget ofte er en hybrid mellem de to. Der kan f.eks. være tale om en række digitale on-demand-lektioner, som bidrager med teorien om et givent emne, mens en række fysiske undervisningsdage giver mulighed for at afprøve teorien i praksis og sparre med underviseren og de andre deltagere på forløbet.

Blended learning er et mix af forskellige undervisnings- og læringsformer. Ofte er det en kombination af digital og fysisk undervisning, men det kan f.eks. også være en kombination af digitale lektioner kombineret med online live-sessioner eller en kombination af teori, praksiseksempler, øvelser og eksamensopgaver

Der er en række fordele ved blended learning, og herunder finder du 7 af dem:

1. Imødekommer forskellige læringsstile

Det er alment kendt, at mennesker har forskellige læringsstile, og dem bliver der plads til med blended learning. Det bliver først og fremmest muligt at kombinere individuel og kollektiv læring, men dertil kommer også, at de mange tekniske muligheder gør det nemt at skabe variation i den online del af undervisningen, så de forskellige læringsstile tilgodeses – f.eks. ved at kombinere video, quizzer, refleksionsspørgsmål, vendespil/memoryspil, lydfiler og slides og samle det under ét i en enkelt lektion eller et forløb.

2. Gør det nemmere at lære

Forskning har vist, at langt de fleste mennesker har nemmere ved at lære, når forskellige aktiviteter – f.eks. quizzer og vendespil/memoryspil – kombineres med mere passive læringsformer, og det er netop den mulighed, blended learning giver.

3. Giver plads til forskellige læringstempi

Blended learning, der indeholder on-demand-lektioner, tilgodeser forskellige læringstempi. De, som lærer stoffet hurtigt eller har tid til ofte at sætte sig med lektionerne, kan ræse derudad. Og de, der lærer langsommere eller bruger en længere periode på at tage læringen, undgår at føle sig stresset af de hurtigere deltagere på uddannelsen. I sidste ende lærer alle deltagere det samme forud for de fælles undervisningsdage, men har blot fået lov at gøre det i deres eget tempo.

4. Skaber grundlag for stor praksisnærhed på fysiske undervisningsdage

Med blended learning kan der startes på et højere fagligt niveau på de fysiske undervisningsdage, fordi alle allerede har været igennem den grundlæggende teori og eventuelle online øvelser. Det betyder også, at det er muligt at fokusere endnu mere på praksisnærhed, dialog og forankring på de fysiske undervisningsdage – og det sikrer dermed et stort læringsudbytte.

5. Sikrer stor fleksibilitet

Når blended learning indbefatter on-demand-lektioner, som du kan tage, når og hvor du vil, får du stor fleksibilitet. Du slipper for at skulle befinde dig på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt og kan som udgangspunkt sidde hvor som helst i verden, mens du får undervisning. På den måde sparer du også penge på transport.

6. Giver dig adgang til din viden igen og igen

Når du som en del af din blended learning får adgang til en række digitale lektioner on demand, får du samtidig mulighed for at spole frem og tilbage i en given lektion eller pause den. Du får desuden adgang til at gense lektionerne igen og igen. På den måde bliver lektionerne som en levende lærebog, hvor det er nemt at finde tilbage til en særlig pointe eller teori, og du mister ikke den nye viden i det sekund, du har afsluttet uddannelsen/kurset. Tværtimod bliver det nemmere at fastholde din nye viden ude i praksis.

7. Lader dig finde den rette kombination af online og fysisk undervisning

Når du vælger at få skræddersyet et blended learning-forløb, er det muligt at tage hensyn til, hvordan fordelingen af online og fysisk undervisning skal være alt efter din og dine kollegaers læringsstil og -tempo samt undervisningsemnet.

 

I denne artikel bragt i Berlingskes tillæg EdTech kan du læse mere om blended learning.

Kom godt i gang med et blended læringsforløb

Hos Seminarer.dk har vi en række blended learning-forløb, som allerede er udviklet og helt klar til brug. Gældende for dem alle er, at vi har haft stort fokus på at sikre, at såvel den online som fysiske del af undervisningen giver dig reel viden og redskaber, som du kan bruge ude i praksis. Forløbene er desuden lavet i samarbejde med eksperter på det givne emneområde.

Herunder finder du direkte links til forskellige blended learning-forløb:

Skal vi skræddersy blended learning til din organisation?

Har du og din organisation et ønske om at få tilrettelagt et blended learning-forløb, som er tilpasset jeres faglige behov og tidsramme? Så tag en uforpligtende snak med Seminarer.dk’s konsulenter og hør, hvordan de kan hjælpe i processen fra start til slut.

Kontakt konsulentafdelingen på 66 15 90 43 eller på [email protected] for at høre mere.

Relevante arrangementer

Kognitiv terapi uddannelse
Uddannelse

Kognitiv terapi uddannelse

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde.

På denne kognitiv terapi uddannelse får du bl.a.:

Indføring i kognitiv adfærdsterapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på fysiske og digitale kursusdage.½

Læs mere
Bliv certificeret børne-stressvejleder
Uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Varighed: Ca. 70 timer. Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen & psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter stressvejleder uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Stressvejleder uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan
Uddannelse

Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan

Jylland & Sjælland

Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.

Dine undervisere på forløbet er Christian Ørsted, dansk ekspert i psykologisk tryghed, samt Sarah Møller Lundberg, som har bred erfaring med at styrke kommunikationskompetencer, der løfter den psykologiske tryghed.

Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization Scan” og er den eneste danske udbyder af forløbet.

Nye hold i efteråret 2024 – tilmeld dig her på siden. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv
Uddannelse

Undgå udbrændthed på jobbet – skab et bæredygtigt arbejdsliv

Jylland & Sjælland

Evidensbaseret uddannelse, der giver redskaber til at undgå og reducere stress, udbrændthed, omsorgstræthed og at sænke sygefravær. Aktuel for både medarbejdere og ledere.

På uddannelsen lærer psykolog Anne Dorthe Hasholt dig bl.a.:

Hvorfor du skal opfatte dig selv som det allervigtigste redskab At agere bæredygtigt i relations- og omsorgsarbejde Vejen til ar genvinde/bibeholde balancen i et mentalt krævende job Strategier til at undgå stress, omsorgstræthed og udbrændthed Forskellen på ”slid-empati” og ”bæredygtig empati”
Læs mere