7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener
Alle nyheder
Artikel

7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener

Hvad er blended learning? Og hvilke fordele er der ved denne læringsstil? Læs med i artiklen og få svarene.

Af Nana Rafn, Seminarer.dk
blended learning

Hvad er blended learning?

Vi kan lære alverdens steder fra. Det være sig fra venner og familie, bøger, film, YouTube-videoer eller gennem undervisningsforløb.

Når vi taler om undervisning, var der i mange år kun én måde at få denne på, nemlig ved fysisk fremmøde. Det ændrede sig dog, da internettet slog døren op til en helt ny verden, og det pludselig blev muligt f.eks. at sidde derhjemme eller på kontoret og modtage undervisning fra nær og fjern.

Ønsker man at kombinere det bedste fra digital og fysisk undervisning, er det også muligt at kaste sig over blended learning, som netop er en hybrid mellem de to. Der kan f.eks. være tale om en række digitale on-demand-lektioner, som bidrager med teorien om et givent emne, mens en række fysiske undervisningsdage giver mulighed for at afprøve teorien i praksis og sparre med underviseren og de andre deltagere på forløbet. Blended learning kan også udfoldes som en kombination af live online-sessioner og fysisk undervisning.

Der er en række fordele ved blended learning, og herunder finder du 7 af dem.

1. Imødekommer forskellige læringsstile

Det er alment kendt, at mennesker har forskellige læringsstile, og dem bliver der plads til med blended learning. Det bliver først og fremmest muligt at kombinere individuel og kollektiv læring, men dertil kommer også, at de mange tekniske muligheder gør det nemt at skabe variation i den online del af undervisningen, så de forskellige læringsstile tilgodeses – f.eks. ved at kombinere video, quizzer, refleksionsspørgsmål, vendespil/memoryspil, lydfiler og slides og samle det under ét i en enkelt lektion eller et forløb.

2. Gør det nemmere at lære

Forskning har vist, at langt de fleste mennesker har nemmere ved at lære, når forskellige aktiviteter – f.eks. quizzer og vendespil/memoryspil – kombineres med mere passive læringsformer, og det er netop den mulighed, blended learning giver.

3. Giver plads til forskellige læringstempi

Blended learning bestående af on-demand-lektioner tilgodeser forskellige læringstempi. De, som lærer stoffet hurtigt eller har tid til ofte at sætte sig med lektionerne, kan ræse derudad, mens de, der lærer langsommere eller bruger en længere periode på at tage læringen, undgår at føle sig stresset af de hurtigere deltagere på uddannelsen. I sidste ende lærer alle deltagerne det samme forud for de fysiske undervisningsdage, men har blot fået lov at gøre det i deres eget tempo.

4. Skaber grundlag for stor praksisnærhed på fysiske undervisningsdage

Med blended learning kan der startes på et højere taksonomisk niveau på de fysiske undervisningsdage, fordi alle allerede har været igennem den grundlæggende teori og eventuelle online øvelser. Det betyder også, at det er muligt i højere grad at fokusere på praksisnærhed, dialog og forankring på de fysiske undervisningsdage.

5. Sikrer stor fleksibilitet

Når blended learning indbefatter on-demand-lektioner, som du kan tage, når og hvor du vil, får du stor fleksibilitet. Du slipper for at skulle befinde dig på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt og kan som udgangspunkt sidde hvor som helst i verden, mens du får undervisning. På den måde sparer du også penge på transport.

6. Giver dig adgang til din viden igen og igen

Når du som en del af din blended learning får adgang til en række digitale lektioner on demand, får du samtidig mulighed for at spole frem og tilbage i en given lektion eller pause den. Du får desuden adgang til at gense lektionerne igen og igen. På den måde bliver lektionerne som en levende lærebog, hvor det er nemt at finde tilbage til en særlig pointe eller teori.

7. Lader dig finde den rette kombination af online og fysisk undervisning

Når du vælger at få skræddersyet et blended learning-forløb, er det muligt at tage hensyn til, hvordan fordelingen af online og fysisk undervisning skal være alt efter din og dine kollegaers læringsstil og -tempo samt undervisningsemnet.

Kom godt i gang med et blended læringsforløb

Hos Seminarer.dk har vi en række blended learning-forløb, som allerede er udviklet og helt klar til brug. Gældende for dem alle er, at vi har haft stort fokus på at sikre, at såvel den online som fysiske del af undervisningen giver dig reel viden og redskaber, som du kan bruge ude i praksis. Forløbene er desuden lavet i samarbejde med eksperter på det givne emneområde.

Herunder finder du direkte links til de forskellige blended learning-forløb:

Skal vi skræddersy blended learning til din organisation?

Har du og din organisation et ønske om at få tilrettelagt et blended learning-forløb, som er tilpasset jeres faglige behov og tidsramme? Så tag en uforpligtende snak med Seminarer.dk’s konsulenter og hør, hvordan de kan hjælpe i processen fra start til slut.

Kontakt konsulentafdelingen på 66 15 90 43 for at høre mere.

Relevante arrangementer

Kognitiv terapi uddannelse – Kombineret fysisk & online uddannelse
Uddannelse

Kognitiv terapi uddannelse – Kombineret fysisk & online uddannelse

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde. Den består – som én af de eneste på markedet – af en kombination af digitale og fysiske kursusdage.

På denne kognitiv terapi uddannelse får du bl.a.:

Indføring i kognitiv terapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på 3 fysiske kursusdage og 3 digitale kursusdage.

Læs mere
Bliv certificeret børne-stressvejleder
Digital uddannelse

Bliv certificeret børne-stressvejleder

Lær fra fysioterapeut Pernille Thomsen og psykolog Charlotte Bjerregaard, og bliv certificeret bio-psyko-social børne-stressvejleder.

Efter uddannelsen vil du bl.a. kunne: 

 Spotte børn og unge, som reagerer med diverse stresssymptomer  Forklare børn og unge om symptomer og løsninger på en letforståelig måde  Afhjælpe noget af den stress, som det enkelte barn/den unge oplever og tale med barnet/den unge på en bedre måde 

Uddannelsen består af 4 digitale moduler, og de byder bl.a. på videooplæg med underviserne, redskaber til print, tests, refleksionsøvelser og praksiseksempler. Efter 4. modul er der desuden fysisk supervision.

Vi godkender din tilmelding hurtigst muligt, og du vil ofte have adgang inden for 1 arbejdsdag.

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Tag en grunduddannelse eller instruktøruddannelse i mindfulness med afsæt i kognitiv adfærdsterapi. På uddannelsen undervises du – udover i mindfulnesspraksis og mindfulnessøvelser – i teorien bag, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Afhængigt af uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, f.eks. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

Der er endnu ledige pladser på vores Trin 2, som kræver et gennemført Trin 1 eller tilsvarende ved anden udbyder (kontakt os, hvis du er i tvivl om din uddannelse)

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan
Uddannelse

Psykologisk tryghed: Bliv certificeret Practitioner med The Fearless Organization Scan

Jylland & Sjælland

… psykologisk tryghed er overbevisningen om, at man ikke bliver straffet eller ydmyget for at komme med ideer, spørgsmål, tanker og fejl.

Bliv certificeret i værktøjet The Fearless Organization Scan, så du kan være med til at styrke den psykologiske tryghed i din organisation og derigennem skabe bedre resultater, mere læring og større jobtilfredshed.

Dine undervisere på forløbet er Christian Ørsted, som er ledelsesrådgiver og dansk ekspert i psykologisk tryghed, samt senior kommunikationskonsulent Sarah Møller Lundberg, som har bred erfaring fra danske og internationale organisationer med at styrke kommunikationskompetencer, der løfter den psykologiske tryghed.

Seminarer.dk er partner med “The Fearless Organization” og er den eneste danske udbyder af uddannelsen. Hvis du efter certificering ønsker at arbejde videre med “The Fearless Organization Scan”, kan du købe scans her.

Flere hold i 2023. Tilmeld dig og dit team her på siden. 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere