Mindfulness: Der er stor forskel på mænd og kvinder - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Mindfulness: Der er stor forskel på mænd og kvinder

Der er forskel på mænd og kvinder - også når det kommer til Mindfulness. Hør Mindfulnessunderviser Anne Dorthe Hasholt tale om forskellene i denne video!

forskel på mænd og kvinder

Vi kan ikke komme udenom, at mænd og kvinder er to forskellige arter. Rent faktuelt ser en mande- og en kvindehjerne også forskellige ud, vores hormonspejl er forskelligt og vores strukturering af hjernen er lidt forskellig. Når vi taler om Mindfulness i forhold til køn, er vi også forskellige, men både mande- og kvindehjerner har brug for Mindfulness.

Se også relevant uddannelse: Kognitivbaseret Mindfulness-uddannelse

Video: forskel på mænd og kvinder

Vi har talt med vores kognitivbaseret mindfulnessunderviser Anne Dorthe Hasholt om forskellen mellem mænd og kvinder, når det kommer til Mindfulness. Se hendes svar i videoen nedenfor.

Nyt hold åbent

Som du kunne se i videoen, er der forskel på mænd og kvinder – også når vi taler om Mindfulness. Men uanset forskellene så kan alle med fordel bruge Mindfulness. Det har nemlig en masse evidens bag sig. Vi tilbyder lige nu vores kognitivbaserede Mindfulness-uddannelse, som er bygget op over to trin, og du bestemmer selv, om du ønsker et eller begge trin.

Trin 1 er udviklet til dig, som ønsker at bruge Mindfulnessøvelser selv. På Trin 1 går vi i dybden med den kognitiv teori og filosofien bag Mindfulness. Det gør vi for at sikre, at du både har viden om hjernens opbygning, hvorfor Mindfulness virker, og hvordan det kan hjælpe dig. Derudover arbejder vi intensivt med meditationspraksis og implementering af Mindfulness i hverdagen. Du får desuden udleveret skriftligt materiale samt lydfiler med guidede meditationer.

Trin 2 bygger oven på trin 1, og du vil efterfølgende blive certificeret Mindfulness-instruktør fra Seminarer.dk. Som Mindfulness-instruktør lærer du, hvordan du kan introducere og undervise borgere, beboere, medarbejdere og kolleger i Mindfulness efter det internationale “8 ugers program” af Segal, Williams og Teasdale. Kan dine borgere eller beboere ikke rumme et 8 ugers program, så lærer du også, hvordan du kan tilpasse programmet efter deres behov.

Relevante arrangementer

Introduktion til Barnets Lov
Introduktionsmøde

Introduktion til Barnets Lov

Fyn, Jylland & Sjælland

Den 1. januar 2023 forventes det, at Barnets Lov træder i kraft. Er din kommune godt forberedt til at sikre, at barnet kan bruge sine rettigheder og blive reelt inddraget i egen sag?

Med Barnets Lov tillægges barnet flere processuelle rettigheder, og barnets mulighed for at spille en mere aktiv rolle i egen sag styrkes. Det stiller store krav til den kommunale forvaltning at sørge for, at barnet er så veloplyst om myndighedssagsbehandlerens/kommunens tanker og konklusioner.

Når du tilmelder dig et af introduktionsmøderne, modtager du gratis en digital lektion om Barnets Lov.

OBS: Der er et begrænset antal pladser pr. afholdelse.

Læs mere
Manipulerende adfærd
Kursus

Manipulerende adfærd

Jylland & Sjælland

Lær, hvordan du spotter og tackler psykologisk manipulation, når psykolog Anja Leavens deler ud af sin store viden og konkrete redskaber på denne kursusdag.

Du opnår bl.a.:

Indsigt i, hvordan du genkender og spotter manipulerende adfærd. Hvilke signaler, psykologiske mekanismer og handlemønstre skal du være opmærksom på? Viden om, hvad der kendetegner en manipulerende persons karakteristika og adfærd Indsigt i forskellige psykologiske taktikker, der ligger bag manipulerende adfærd, f.eks. gaslighting, projektion, løgne, trusler og psykologiske fordrejninger Viden om magt og afmagt i relationen. Hvad er der på ”spil” i relationen? Redskaber til, hvordan du håndterer manipulerende adfærd, herunder fokus på mestringsteknikker, grænsesætning, selvbeskyttelse og slitagepunkter
Læs mere
Støjfri ledelse med Bastian Overgaard
Kursus

Støjfri ledelse med Bastian Overgaard

Jylland & Sjælland

”Shh!” Netop stilhed er kernen i støjfri ledelse, hvor der luges ud i overflødig kommunikation, så arbejdsdagen giver plads til fordybelse og nærvær vha. strategisk facilitering af stilhed.

Lær om støjfri ledelse i selskab med ledelsesrådgiver Bastian Overgaard, der på dette kursus bidrager med:

Viden om, hvordan overflødig snak påvirker vores fokus, samarbejde og trivsel Redskaber til, hvordan du anvender stilhed som et stærkt ledelsesværktøj Inspiration til, hvordan du selv klarer ”stilhedens pres” Viden om, hvordan du undgår, at den psykologisk tryghed drukner i ”mig-tænkning”
Læs mere
Interoception – Den skjulte sans
Kursus

Interoception – Den skjulte sans

Jylland & Sjælland

Styrk dine borgeres evne til at mærke sig selv, når du med dette kursus lærer om interoception – dvs. evnen til at registrere egne kropslige fornemmelser.

Kurset belyser den interoceptive funktion, og hvordan ubalance i denne påvirker den fysiske og mentale sundhed. Du tager derfor bl.a. fra kurset med:

Viden om hjernen og det autonome nervesystem Kendskab til nervus vagus og dens forbindelse til vores interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Træning i at styrke interoceptionen gennem sansemodulerende øvelser Træning i at facilitere selvregulering

Din underviser er ergoterapeut Charlotte Andersen.

Læs mere