Naturterapi i praksis - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Naturterapi i praksis

Vi har talt med naturterapi-eksperterne Simon Høegmark og Sigurd Hartvig. I denne artikel fortæller de lidt om naturterapi i praksis.

Naturterapi i praksis

Naturterapi har eksisteret i århundrede, og vi ved alle, at vi får det bedre, når vi er i naturen frem for inde bag mure med kunstigt lys. Nu er der også klare beviser for, at dette er tilfældet, og nye forskningsresultater bliver ved med at bekræfte det.

Til trods for at vi år efter år bliver kåret til verdens lykkeligste land, mistrives mange i Danmark. Det er alt fra psykiske lidelser over sårbarheder til stress og ubehag. Og der bliver ikke diskrimineret – mistrivsel findes i alle sociale lag, aldersgrupper og etniske baggrunde. Da naturen kan findes alle vegne omkring os – selv storbyer har grønne områder, parker, enge osv. – giver det derfor god mening, at vi bruger naturen i større omfang til at øge velvære både for personer, som er udfordret, og for alle andre, som bare gerne vil trives endnu mere.

Tag en uddannelse i naturterapi

Rammer for naturterapi i praksis

Men hvad skal der egentlig til, for at naturterapi kan fungere i praksis? Det har vi talt med naturterapi-eksperterne Simon Høegmark og Sigurd Hartvig fra ViNatur om.

Sigurd fortæller:

Som udgangspunkt, så kan naturterapi bruges alle steder. Vi har en masse studier, der viser, at bare det at have en grøn plante… jamen, så er vi allerede i gang med den del af terapien, som er faciliterende omkring nervesystemet og den genopbyggende del. Så bare det at komme ud og gå en tur med eksempelvis nogle øvelser, så er vi allerede nået langt. Øvelserne behøver ikke være faciliteret omkring naturen, men f.eks. i stedet omkring kroppen, dvs. nogle åndedrætsøvelser, bevidsthed omkring hvor er jeg etc. Så er vi allerede i gang med en positiv udvikling.

Simon supplerer:

Der er lavet kæmpe målinger i kontorlandskaber, og vi flokkes alle om at komme tæt på vinduer, da det rent emotionelt betyder en stor del for os og vores velvære. Så det er helt universelt, at vi henter vores inspiration fra naturen.

Det kræver altså ikke meget, hvis man vil implementere naturterapiens fordele i ens dagligdag. Men skal du lave naturterapeutiske forløb for andre, skal der dog lidt mere træning og uddannelse til.

Kom med på uddannelsen i naturterapi

Sammen med ViNatur har vi udviklet en uddannelse, som klæder dig på til at kunne anvende NBMC-metoden (Nature, Body, Mind, Community) i praksis i dit arbejde med børn/unge og voksne, som har fysiske og/eller psykiske udfordringer. Det kan f.eks. være mennesker, som lider af stress, angst, depression, hjerte-kar-sygdomme, kræft eller diabetes.

Du finder meget mere info om uddannelsen i naturterapi ved at klikke ind på linket herunder.

Tag en uddannelse i naturterapi

 

 

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Jylland & Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere om naturterapi uddannelsen? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 13 er åbent for tilmeldinger. Hold 11 og 12 blev udsolgt, så book din plads i god tid.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere