Naturterapi i praksis - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Naturterapi i praksis

Vi har talt med naturterapi-eksperterne Simon Høegmark og Sigurd Hartvig. I denne artikel fortæller de lidt om naturterapi i praksis.

Naturterapi i praksis

Naturterapi har eksisteret i århundrede, og vi ved alle, at vi får det bedre, når vi er i naturen frem for inde bag mure med kunstigt lys. Nu er der også klare beviser for, at dette er tilfældet, og nye forskningsresultater bliver ved med at bekræfte det.

Til trods for at vi år efter år bliver kåret til verdens lykkeligste land, mistrives mange i Danmark. Det er alt fra psykiske lidelser over sårbarheder til stress og ubehag. Og der bliver ikke diskrimineret – mistrivsel findes i alle sociale lag, aldersgrupper og etniske baggrunde. Da naturen kan findes alle vegne omkring os – selv storbyer har grønne områder, parker, enge osv. – giver det derfor god mening, at vi bruger naturen i større omfang til at øge velvære både for personer, som er udfordret, og for alle andre, som bare gerne vil trives endnu mere.

Tag en uddannelse i naturterapi

Rammer for naturterapi i praksis

Men hvad skal der egentlig til, for at naturterapi kan fungere i praksis? Det har vi talt med naturterapi-eksperterne Simon Høegmark og Sigurd Hartvig fra ViNatur om.

Sigurd fortæller:

Som udgangspunkt, så kan naturterapi bruges alle steder. Vi har en masse studier, der viser, at bare det at have en grøn plante… jamen, så er vi allerede i gang med den del af terapien, som er faciliterende omkring nervesystemet og den genopbyggende del. Så bare det at komme ud og gå en tur med eksempelvis nogle øvelser, så er vi allerede nået langt. Øvelserne behøver ikke være faciliteret omkring naturen, men f.eks. i stedet omkring kroppen, dvs. nogle åndedrætsøvelser, bevidsthed omkring hvor er jeg etc. Så er vi allerede i gang med en positiv udvikling.

Simon supplerer:

Der er lavet kæmpe målinger i kontorlandskaber, og vi flokkes alle om at komme tæt på vinduer, da det rent emotionelt betyder en stor del for os og vores velvære. Så det er helt universelt, at vi henter vores inspiration fra naturen.

Det kræver altså ikke meget, hvis man vil implementere naturterapiens fordele i ens dagligdag. Men skal du lave naturterapeutiske forløb for andre, skal der dog lidt mere træning og uddannelse til.

Kom med på uddannelsen i naturterapi

Sammen med ViNatur har vi udviklet en uddannelse, som klæder dig på til at kunne anvende NBMC-metoden (Nature, Body, Mind, Community) i praksis i dit arbejde med børn/unge og voksne, som har fysiske og/eller psykiske udfordringer. Det kan f.eks. være mennesker, som lider af stress, angst, depression, hjerte-kar-sygdomme, kræft eller diabetes.

Du finder meget mere info om uddannelsen i naturterapi ved at klikke ind på linket herunder.

Tag en uddannelse i naturterapi

 

 

Relevante arrangementer

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme
Uddannelse

Naturterapi uddannelse: Brug naturen til fysisk, psykisk og social sundhedsfremme

Sjælland

Naturen har et væld af positive effekter på vores fysiske og psykiske velvære, og på denne praksisnære uddannelse lærer du at bruge naturterapi i det sundhedsfremmende arbejde med børn, unge og voksne med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

Med uddannelsen får du godt med tid i naturen, og derudover bliver du klædt på med:

Redskaber til at organisere, tilpasse og afvikle naturbaserede forløb efter NBMC-metoden til din målgruppe Kompetencer til at inddrage kroppen i det naturterapeutiske arbejde – bl.a. gennem motoriske øvelser, leg og åndedrætsøvelser Teoretisk indsigt i virkningen af at bruge naturen og forskellige naturmiljøer til sundhedsfremme og rehabilitering Viden om effekten af gruppedynamik, narrative fortælleteknikker og evolutionspsykologi Værktøjer til at arbejde med modstandskraft og robusthed i forhold til gruppen og den enkelte deltager

Vil du vide mere? Så finder du meget mere information lige herunder. 

Hold 11 blev hurtigt udsolgt. Hvis du vil være sikker på en plads på hold 12, så tilmeld dig allerede i dag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker (niveau 3 og 4 i svangreomsorgen) gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere
Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært
Kursus

Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært

Jylland & Sjælland

Tag med på denne kursusdag, hvor du bliver klædt på til at støtte børn, når de er ramt af svære livsomstændigheder.

Familieterapeut Karen Glistrup og børnepsykolog Birgitte Ørnstrup står i spidsen for kurset og sætter bl.a. fokus på:

Hvordan du som fagperson taler med børn med hensyntagen til, at de netop er børn Hvordan du får kendskab til bagvedliggende årsager til barnets mistrivsel. F.eks. når et barn er pårørende til forældre eller søskende med psykisk sygdom, eller hvis der er problemer med misbrug i familien Hvordan du udforsker familiens livsomstændigheder og belastninger uden at aktivere skyldfølelse Hvordan du i mødet med barnet kan minimere antallet af spørgsmål, så samtalen fra det usikre barns perspektiv ikke opleves som ubehagelig Hvordan du taler med børn og deres forældre med rette ansvarsfordeling mellem barn og voksen, forælder og fagprofessionel

Læs videre herunder for at få mere at vide om dagens indhold og underviserne.

Læs mere