Naturterapi i praksis - Seminarer
Personlig udvikling
Artikel

Naturterapi i praksis

I denne artikel kan du læse om naturterapi i praksis samt se en video med naturterapi-eksperterne Simon Høegmark og Sigurd Hartvig.

Naturterapi i praksis

Naturterapi har eksisteret i århundrede, og vi ved alle, at vi får det bedre, når vi er i naturen frem for inde bag mure med kunstigt lys. Nu er der også klare beviser for, at dette er tilfældet, og nye forskningsresultater bliver ved med at bekræfte det.

Til trods for at vi år efter år bliver kåret til verdens lykkeligste land, mistrives mange i Danmark. Det er alt fra psykiske lidelser over sårbarheder til stress og ubehag. Og der bliver ikke diskrimineret – mistrivsel findes i alle sociale lag, aldersgrupper og etniske baggrunde. Da naturen kan findes alle vegne omkring os – selv storbyer har grønne områder, parker, enge osv. – giver det derfor god mening, at vi bruger naturen i større omfang til at øge velvære både for personer, som er udfordret, og for alle andre, som bare gerne vil trives endnu mere.

Rammer for naturterapi i praksis

Men hvad skal der egentlig til, for at naturterapi kan fungere i praksis? Det har vi talt med naturterapi-eksperterne Simon Høegmark og Sigurd Hartvig om, som til dagligt laver uddannelsesforløb inden for naturterapi. De svarede:

Vil du på vores eftertragtede uddannelse i naturterapi, så se mere her!

Som udgangspunkt, så kan naturterapi bruges alle steder. Vi har en masse studier, der viser, at bare det at have en grøn plante, så er vi allerede i gang med den del af terapien, som er faciliterende omkring nervesystemet og den genopbyggende del. Så bare det at komme ud og gå en tur med eksempelvis nogle øvelser, hvis man ikke har en skov eller park, så er vi allerede nået langt. Øvelserne behøver ikke være faciliteret omkring naturen, men f.eks. i stedet omkring kroppen dvs. nogle åndedrætsøvelser, bevidsthed omkring hvor er jeg etc. Så er vi allerede i gang med en positiv udvikling.” – Sigurd Hartvig

Der er lavet kæmpe målinger i kontorlandskaber, og vi flokkes alle om at komme tæt på vinduer, da det rent emotionelt betyder en stor del for os og vores velvære. Så det er helt universelt, at vi henter vores inspiration fra naturen.” – Simon Høegmark

Det kræver altså ikke meget, hvis man vil implementere naturterapiens fordele i ens dagligdag. Men skal du lave recovery-forløb, skal der dog lidt mere træning og uddannelse til.

Video – implementering af naturterapi hjemme hos dig

 

Nu har du mulighed for at deltage på vores eftertragtede uddannelse i naturterapi med de to eksperter Simon Høegmark og Sigurd Hartvig. På uddannelsen har vi fokus på, at du får viden og redskaber, så du kan lave recovery-forløb hjemme med dine borgere efter endt uddannelse. Du kan høre mere om, hvordan de to eksperter sørger for, at du bliver klædt på til at arbejde med naturterapi hjemme i videoen nedenfor.

Gå direkte til video med naturterapi-eksperterne Simon Høegmark og Sigurd Hartvig

Relevante arrangementer

Naturen som udviklingsrum for børn
Kursus

Naturen som udviklingsrum for børn

Fokus på leg, præcis-stimulering, graduering og affektregulering i naturen. Afholdes på Comwell Sorø og Comwell Kongebrogaarden, Middelfart.

 

Vær opmærksom på: Vi forventer, at dette arrangement bliver gennemført fysisk, men hvis der stadig er forsamlingsforbud ved afholdelse, bliver det rykket til et senere tidspunkt.

Læs mere
Forebyg sårbarhed med compassion – styrk resiliensen hos borgeren
Kursus

Forebyg sårbarhed med compassion – styrk resiliensen hos borgeren

En kursusdag, der giver dig et overblik over de mange faktorer, som fremprovokerer, komplicerer eller forstærker borgerens sårbarhed.

 

Vær opmærksom på: Vi forventer, at dette arrangement bliver gennemført fysisk, men hvis der stadig er forsamlingsforbud ved afholdelse, bliver arrangementet livestreamet eller rykket til et senere tidspunkt.

Læs mere
Fundraising
Kursus

Fundraising

Jylland & Sjælland

– Kend de typer af projekter, som tilskudsgiverne efterspørger – Lav en projektbeskrivelse og ansøgning, der er svær at afvise – Opstil et transparent budget og en finansieringsplan

 

Vær opmærksom på: Vi forventer, at dette arrangement bliver gennemført fysisk, men hvis der stadig er forsamlingsforbud ved afholdelse, bliver arrangementet livestreamet.

Læs mere
Benspænd for mellemledere
Kursus

Benspænd for mellemledere

Jylland & Sjælland

Sådan tackler du mellemlederrollens mange udfordringer. Afholdes i Silkeborg og Hvidovre. 

 

Vær opmærksom på: Vi forventer, at dette arrangement bliver gennemført fysisk, men hvis der stadig er forsamlingsforbud ved afholdelse, bliver arrangementet livestreamet.

Læs mere