Væredygtighed: En nøglekompetence for fremtidens ledere - Seminarer
Ledelse
Artikel

Væredygtighed: En nøglekompetence for fremtidens ledere

Udforsk værdien af væredygtighed for ledere - et nøglebegreb for at opnå balance, robusthed og autenticitet i lederskab.

Af Seminarer.dk
væredygtighed
Væredygtighed er et begreb, der vinder stadig mere frem i vores bevidsthed og særligt inden for ledelsesverdenen. Det handler om at skabe en sund balance mellem arbejde og privatliv, at kunne være nærværende og autentisk, og at have evnen til at kunne forny sig selv i en konstant foranderlig verden.

Hvorfor væredygtighed er afgørende for ledere

Som leder er det afgørende at være i stand til at håndtere pres og stress, at kunne navigere i udfordrende situationer, og at være i stand til at holde fokus, selv når tingene bliver svære. Væredygtighed handler om at have en robusthed og styrke, der gør det muligt at håndtere disse udfordringer og samtidig bevare sin autenticitet og menneskelighed

Væredygtighed i praksis

Væredygtighed i praksis kan tage mange former. Det kan være at sørge for at tage tid til refleksion og afslapning, at dyrke fysiske aktiviteter for at opretholde en god fysisk sundhed, og at sørge for at have tid til sine nærmeste og det, der giver mening og værdi i livet. Det handler om at finde en balance, der gør det muligt at være fuldt engageret og nærværende i det, man laver, uden at blive overvældet eller udbrændt.

Værdien af væredygtighed

Væredygtighed er ikke kun godt for lederen selv, men også for virksomheden som helhed. En væredygtig leder er mere effektiv, mere engageret, og har en bedre evne til at lede andre. Væredygtighed kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet, øge medarbejdertilfredsheden og reducere sygefravær. Det kan også være med til at øge virksomhedens konkurrenceevne og bidrage til en sund og bæredygtig vækst.

Væredygtighed er et vigtigt koncept for fremtidens ledere at forstå og integrere i deres ledelsesstil. Det er en nøglekompetence, der kan hjælpe med at navigere i en kompleks og hurtigt skiftende verden, og som kan bidrage til at skabe et sundt og effektivt arbejdsmiljø. Som leder er det derfor vigtigt at arbejde bevidst med sin væredygtighed og at finde en balance, der gør det muligt at være både engageret og nærværende i sit arbejde, uden at det går ud over ens velbefindende.

Tag eventuelt et kig på: “Regenerativ ledelse uddannelse” og “Rollemodel eller energivampyr?

Relevante arrangementer

Rollemodel eller energivampyr?
Kursus

Rollemodel eller energivampyr?

Jylland & Sjælland

På dette kursus med ledelsesrådgiver Tine Nyholm lærer du om Væredygtig ledelse – en tilgang, der styrker energi, tillid, relationer og arbejdsglæde. Væredygtig ledelse fremmer samhørighed, solidaritet og mental sundhed gennem dialogbaseret samarbejde og anerkendende, formålsorienteret forpligtelse.

På kurset får du bl.a.:

Kendskab til forskellige typer af energivampyrer – de negative, de ”positive” og de skjulte energivampyrer – og hvordan de påvirker omgivelserne Indsigt i, hvordan du som leder er en rollemodel (fremfor en energivampyr) – og hvilken indvirkning det har på energi, arbejdsklima og graden af tillid på arbejdspladsen Redskaber til at løfte fællesskaber og forandringer i praksis med et ledelsesværktøj og en samskabelsesmodel, der tydeliggør, hvordan Væredygtig ledelse på samme tid giver selvledelse, medbestemmelse og ansvarlighed

… og meget mere. Læs mere herunder.

Læs mere
Regenerativ ledelse uddannelse
Uddannelse

Regenerativ ledelse uddannelse

Fyn

Få indsigt i regenerativ ledelse, og bliv klædt på med konkrete redskaber, der styrker dine kompetencer til at lede din organisation i en retning, der frigiver energi og skaber de bedste betingelser for arbejdsglæde og trivsel – og samtidig trækker organisationen i en mere bæredygtig retning.

Regenerativ ledelse er en ledelsesfilosofi og -praksis inspireret af naturens logik og systemer og handler om at skabe mere værdi, end man tager – for sig selv, medarbejderne, organisationen, omverdenen og naturen. Levende systemer søger konstant balance, og bruger mindst mulig energi på at skabe overskud og livgivende flow, og det kan vi overføre til organisationer og ledelse.

Sammen med ViNatur og SagaBro har vi skabt en uddannelse, hvor du i løbet af 6 dage lærer om regenerativ ledelsesfilosofi og bl.a. opnår:

Nyt blik og indsigter til at kunne skabe en organisationskultur med plads til mennesker, liv og mening Redskaber til at lede ud fra en økosystemisk tænkning og med inspiration fra naturen Praktisk erfaring med naturbaserede sundhedsfremmende metoder Større selvindsigt og kontakt til dit indre kompas og dine livsværdier Redskaber til at afstresse og restituere krop og sind

Få meget mere at vide om uddannelsen lige herunder.

Læs mere
Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet
Kursus

Forebyg omsorgstræthed – med metoden embodiment og nye færdigheder i relationsarbejdet

Jylland & Sjælland

I det daglige arbejde inden for socialpædagogik og omsorgsfeltet er nærvær og omsorg to uundværlige elementer. Men disse nøglekvaliteter kan med tiden føre til omsorgstræthed og udbrændthed. Hvordan bevarer du din mentale og fysiske trivsel, så du kan fortsætte med at yde den bedste omsorg?

Oplev underviser Maja Pålsson, psykomotorisk terapeut og psykoterapeut MPF, på dette kursus dedikeret til at udforske og forstå de dybere lag af relationsarbejdet gennem en kombination af teori og praksis. Du får bl.a.:

Viden om kroppens intelligensformer gennem begrebet embodiment Konkrete metoder og øvelser til at afbalancere dit nervesystem og styrke dit nærvær Skærpede relationskompetencer i praksis Forståelse af dine egne reaktionsmønstre i mødet med borgeren Strategier til at styrke dit nærvær og undgå at blive følelsesmæssigt drænet

Tilmeld dig og dine kollegaer her på siden.

Læs mere
Følelsesmæssige og psykologiske udfordringer på arbejdspladsen
Kursus

Følelsesmæssige og psykologiske udfordringer på arbejdspladsen

Jylland & Sjælland

Hvordan skaber du som leder, HR-medarbejder o.l. en endnu mere åben og rummelig arbejdsplads, hvor der er plads til det svære, og medarbejdernes trivsel dermed bliver øget? Dét stiller vi skarpt på med dette kursus, hvor du får din faglige rygsæk fyldt med:

En dybere forståelse af begrebet reflekteret åbenhed, og hvordan du kan bruge denne åbenhed til at modvirke stress og udbrændthed og fremme en mere åben, inkluderende kultur på din arbejdsplads Konkrete redskaber til en anerkendende tilgang til den svære samtale med dine medarbejdere, som kan vende tabu til trivsel for den enkelte og arbejdspladsen Konkrete redskaber til, hvordan du i det organisatoriske setup arbejder med inklusion og åbenhed omkring det, dine medarbejdere hver især bringer med sig Refleksioner om dit værdigrundlag som leder, som kan gøre dig mere tydelig som beslutningstager

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey Star-grey

4 ud af 6 stjerner

Læs mere