Væredygtighed: En nøglekompetence for fremtidens ledere - Seminarer
Ledelse
Artikel

Væredygtighed: En nøglekompetence for fremtidens ledere

Udforsk værdien af væredygtighed for ledere - et nøglebegreb for at opnå balance, robusthed og autenticitet i lederskab.

Af Seminarer.dk
væredygtighed
Væredygtighed er et begreb, der vinder stadig mere frem i vores bevidsthed og særligt inden for ledelsesverdenen. Det handler om at skabe en sund balance mellem arbejde og privatliv, at kunne være nærværende og autentisk, og at have evnen til at kunne forny sig selv i en konstant foranderlig verden.

Hvorfor væredygtighed er afgørende for ledere

Som leder er det afgørende at være i stand til at håndtere pres og stress, at kunne navigere i udfordrende situationer, og at være i stand til at holde fokus, selv når tingene bliver svære. Væredygtighed handler om at have en robusthed og styrke, der gør det muligt at håndtere disse udfordringer og samtidig bevare sin autenticitet og menneskelighed

Væredygtighed i praksis

Væredygtighed i praksis kan tage mange former. Det kan være at sørge for at tage tid til refleksion og afslapning, at dyrke fysiske aktiviteter for at opretholde en god fysisk sundhed, og at sørge for at have tid til sine nærmeste og det, der giver mening og værdi i livet. Det handler om at finde en balance, der gør det muligt at være fuldt engageret og nærværende i det, man laver, uden at blive overvældet eller udbrændt.

Værdien af væredygtighed

Væredygtighed er ikke kun godt for lederen selv, men også for virksomheden som helhed. En væredygtig leder er mere effektiv, mere engageret, og har en bedre evne til at lede andre. Væredygtighed kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet, øge medarbejdertilfredsheden og reducere sygefravær. Det kan også være med til at øge virksomhedens konkurrenceevne og bidrage til en sund og bæredygtig vækst.

Væredygtighed er et vigtigt koncept for fremtidens ledere at forstå og integrere i deres ledelsesstil. Det er en nøglekompetence, der kan hjælpe med at navigere i en kompleks og hurtigt skiftende verden, og som kan bidrage til at skabe et sundt og effektivt arbejdsmiljø. Som leder er det derfor vigtigt at arbejde bevidst med sin væredygtighed og at finde en balance, der gør det muligt at være både engageret og nærværende i sit arbejde, uden at det går ud over ens velbefindende.

Tag eventuelt et kig på: “Regenerativ ledelse uddannelse” og “Rollemodel eller energivampyr?

Relevante arrangementer

Rollemodel eller energivampyr?
Kursus

Rollemodel eller energivampyr?

Jylland & Sjælland

På dette kursus med ledelsesrådgiver Tine Nyholm lærer du om Væredygtig ledelse – en tilgang, der styrker energi, tillid, relationer og arbejdsglæde. Væredygtig ledelse fremmer samhørighed, solidaritet og mental sundhed gennem dialogbaseret samarbejde og anerkendende, formålsorienteret forpligtelse.

På kurset får du bl.a.:

Kendskab til forskellige typer af energivampyrer – de negative, de ”positive” og de skjulte energivampyrer – og hvordan de påvirker omgivelserne Indsigt i, hvordan du som leder er en rollemodel (fremfor en energivampyr) – og hvilken indvirkning det har på energi, arbejdsklima og graden af tillid på arbejdspladsen Redskaber til at løfte fællesskaber og forandringer i praksis med et ledelsesværktøj og en samskabelsesmodel, der tydeliggør, hvordan Væredygtig ledelse på samme tid giver selvledelse, medbestemmelse og ansvarlighed

… og meget mere. Læs mere herunder.

Læs mere
Regenerativ ledelse uddannelse
Uddannelse

Regenerativ ledelse uddannelse

Jylland

Få indsigt i regenerativ ledelse, og bliv klædt på med konkrete redskaber, der styrker dine kompetencer til at lede din organisation i en retning, der skaber mindre stress og de bedste betingelser for trivsel – og samtidig trækker organisationen i en mere bæredygtig retning.

Regenerativ ledelse er en ledelsesfilosofi og -praksis inspireret af naturens logik og systemer og handler om at skabe mere værdi, end man tager – for sig selv, medarbejderne, organisationen og naturen.

Sammen med ViNatur har vi skabt en uddannelse, hvor du i løbet af 6 dage lærer om regenerativ ledelsesfilosofi og bl.a. opnår:

Procesværktøjer til at skabe en organisationskultur med plads til mennesker, liv og mening Redskaber til at lede ud fra en økosystemisk tænkning og med inspiration fra naturen Viden om forskningsbaserede sundhedsfremmende metoder med afsæt i naturen Større selvindsigt og kontakt til dit indre kompas og dine livsværdier Redskaber til at afstresse og restituere krop og sind

Få meget mere at vide om uddannelsen lige herunder.

Læs mere
Følelsesmæssige og psykologiske udfordringer på arbejdspladsen
Kursus

Følelsesmæssige og psykologiske udfordringer på arbejdspladsen

Jylland & Sjælland

Hvordan skaber du som leder, HR-medarbejder o.l. en endnu mere åben og rummelig arbejdsplads, hvor der er plads til det svære, og medarbejdernes trivsel dermed bliver øget? Dét stiller vi skarpt på med dette kursus, hvor du får din faglige rygsæk fyldt med:

En dybere forståelse af begrebet reflekteret åbenhed, og hvordan du kan bruge denne åbenhed til at modvirke stress og udbrændthed og fremme en mere åben, inkluderende kultur på din arbejdsplads Konkrete redskaber til en anerkendende tilgang til den svære samtale med dine medarbejdere, som kan vende tabu til trivsel for den enkelte og arbejdspladsen Konkrete redskaber til, hvordan du i det organisatoriske setup arbejder med inklusion og åbenhed omkring det, dine medarbejdere hver især bringer med sig Refleksioner om dit værdigrundlag som leder, som kan gøre dig mere tydelig som beslutningstager

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere
Omsorgstræthed – Bryd tabuet og styrk kulturen
Kursus

Omsorgstræthed – Bryd tabuet og styrk kulturen

Jylland & Sjælland

Selvom du og dine kollegaer elsker arbejdet med at drage omsorg for andre mennesker, kan det til tider være drænende, og I kan opleve omsorgstræthed. Så hvordan forebygger I bedst denne?

Dét dykker vi ned i på dette kursus, hvor du får fyldt den faglige rygsæk med viden og konkrete redskaber til forebyggelsesarbejdet af omsorgstræthed.

Som deltager på kurset opnår du således:

En dybere forståelse af begrebet og de risikofaktorer, der kan føre til omsorgstræthed Indsigt i og forståelse af betydningen af at have følelser med på arbejde – på godt og ondt Konkrete metoder og redskaber, du kan anvende i dit daglige forebyggelsesarbejde Refleksioner over, hvordan du som leder skal passe på dig selv, og hvordan du kan hjælpe dine medarbejdere med det samme
Læs mere