Væredygtighed: En nøglekompetence for fremtidens ledere - Seminarer
Ledelse
Artikel

Væredygtighed: En nøglekompetence for fremtidens ledere

Udforsk værdien af væredygtighed for ledere - et nøglebegreb for at opnå balance, robusthed og autenticitet i lederskab.

Af Seminarer.dk
væredygtighed
Væredygtighed er et begreb, der vinder stadig mere frem i vores bevidsthed og særligt inden for ledelsesverdenen. Det handler om at skabe en sund balance mellem arbejde og privatliv, at kunne være nærværende og autentisk, og at have evnen til at kunne forny sig selv i en konstant foranderlig verden.

Hvorfor væredygtighed er afgørende for ledere

Som leder er det afgørende at være i stand til at håndtere pres og stress, at kunne navigere i udfordrende situationer, og at være i stand til at holde fokus, selv når tingene bliver svære. Væredygtighed handler om at have en robusthed og styrke, der gør det muligt at håndtere disse udfordringer og samtidig bevare sin autenticitet og menneskelighed

Væredygtighed i praksis

Væredygtighed i praksis kan tage mange former. Det kan være at sørge for at tage tid til refleksion og afslapning, at dyrke fysiske aktiviteter for at opretholde en god fysisk sundhed, og at sørge for at have tid til sine nærmeste og det, der giver mening og værdi i livet. Det handler om at finde en balance, der gør det muligt at være fuldt engageret og nærværende i det, man laver, uden at blive overvældet eller udbrændt.

Værdien af væredygtighed

Væredygtighed er ikke kun godt for lederen selv, men også for virksomheden som helhed. En væredygtig leder er mere effektiv, mere engageret, og har en bedre evne til at lede andre. Væredygtighed kan være med til at forbedre arbejdsmiljøet, øge medarbejdertilfredsheden og reducere sygefravær. Det kan også være med til at øge virksomhedens konkurrenceevne og bidrage til en sund og bæredygtig vækst.

Væredygtighed er et vigtigt koncept for fremtidens ledere at forstå og integrere i deres ledelsesstil. Det er en nøglekompetence, der kan hjælpe med at navigere i en kompleks og hurtigt skiftende verden, og som kan bidrage til at skabe et sundt og effektivt arbejdsmiljø. Som leder er det derfor vigtigt at arbejde bevidst med sin væredygtighed og at finde en balance, der gør det muligt at være både engageret og nærværende i sit arbejde, uden at det går ud over ens velbefindende.

Tag eventuelt et kig på: “Regenerativ ledelse uddannelse” og “Rollemodel eller energivampyr?

Relevante arrangementer

Rollemodel eller energivampyr?
Kursus

Rollemodel eller energivampyr?

Jylland & Sjælland

På dette kursus med ledelsesrådgiver Tine Nyholm lærer du om Væredygtig ledelse – en tilgang, der styrker energi, tillid, relationer og arbejdsglæde. Væredygtig ledelse fremmer samhørighed, solidaritet og mental sundhed gennem dialogbaseret samarbejde og anerkendende, formålsorienteret forpligtelse.

På kurset får du bl.a.:

Kendskab til forskellige typer af energivampyrer – de negative, de ”positive” og de skjulte energivampyrer – og hvordan de påvirker omgivelserne Indsigt i, hvordan du som leder er en rollemodel (fremfor en energivampyr) – og hvilken indvirkning det har på energi, arbejdsklima og graden af tillid på arbejdspladsen Redskaber til at løfte fællesskaber og forandringer i praksis med et ledelsesværktøj og en samskabelsesmodel, der tydeliggør, hvordan Væredygtig ledelse på samme tid giver selvledelse, medbestemmelse og ansvarlighed

… og meget mere. Læs mere herunder.

Læs mere
Regenerativ ledelse uddannelse
Uddannelse

Regenerativ ledelse uddannelse

Fyn

Få indsigt i regenerativ ledelse, og bliv klædt på med konkrete redskaber, der styrker dine kompetencer til at lede din organisation i en retning, der frigiver energi og skaber de bedste betingelser for arbejdsglæde og trivsel – og samtidig trækker organisationen i en mere bæredygtig retning.

Regenerativ ledelse er en ledelsesfilosofi og -praksis inspireret af naturens logik og systemer og handler om at skabe mere værdi, end man tager – for sig selv, medarbejderne, organisationen, omverdenen og naturen. Levende systemer søger konstant balance, og bruger mindst mulig energi på at skabe overskud og livgivende flow, og det kan vi overføre til organisationer og ledelse.

Sammen med ViNatur og SagaBro har vi skabt en uddannelse, hvor du i løbet af 6 dage lærer om regenerativ ledelsesfilosofi og bl.a. opnår:

Nyt blik og indsigter til at kunne skabe en organisationskultur med plads til mennesker, liv og mening Redskaber til at lede ud fra en økosystemisk tænkning og med inspiration fra naturen Praktisk erfaring med naturbaserede sundhedsfremmende metoder Større selvindsigt og kontakt til dit indre kompas og dine livsværdier Redskaber til at afstresse og restituere krop og sind

Få meget mere at vide om uddannelsen lige herunder.

Læs mere
Sådan leder du med mere nærvær og mindre autopilot
Kursus

Sådan leder du med mere nærvær og mindre autopilot

Jylland & Sjælland

En kursusdag om neuroaffektiv ledelse

Ønsker du at lære noget revolutionerende nyt om ledelse af mennesker? Så vær med på denne kursusdag, hvor ledelsescoach og psykoterapeut Peter Kofoed stiller skarpt på neuroaffektiv ledelse. 

Med fra kurset tager du håndgribelige værktøjer, som både du og dine medarbejdere med det samme vil kunne mærke effekten af.

Foruden at blive klædt på med konkrete værktøjer, vil du på kurset:

Blive bevidst om dit personlige lederskab Få indblik i, hvordan dit eget nervesystem spiller sammen med dine medarbejderes, og hvordan en bevidsthed om det kan skærpe fundamentet for den psykologiske tryghed på arbejdspladsen/i dit team/din afdeling Lære at forstå dine egne og medarbejdernes neuroaffektive kompasser bedre Lære, hvordan du kan skabe mødeøjeblikke med dine medarbejdere, som fremmer udvikling og motivation hos dem Blive bevidst om din autoritet og måde at forvalte autoritet på Få konkret, praksisorienteret og forskningsbaseret viden om psykologi, biologi, neurologi og socialpsykologi, som vil give dig en bedre forståelse af dig selv som menneske og som leder

Læs mere om den inspirerende kursusdag herunder.

Læs mere
Interoception – den indre sans
Kursus

Interoception – den indre sans

Lær at forstå og træne dine borgeres kropssans – også kendt som den interoceptive sans – så de bedre kan mærke sig selv, tolke deres krops signaler og opnå ro i såvel krop som sind.

Det er ergoterapeut Charlotte Andersen, som på dette kursus stiller skarpt på interoception og bl.a. giver dig:

Viden om de 8 sansesystemer Indsigt i konsekvenserne af ubalance i sansesystemerne Kendskab til vagusnerven og dens forbindelse til den interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Kompetencer til at træne sanserne og den interoceptive sans gennem sansemodulerende øvelser Kompetencer til at facilitere selvregulering og dæmpe et nervesystem i ubalance

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder

Læs mere