Angst og ængstelighed hos børn - Seminarer
Webgrafik_Ængstelige og angste børn_
Børn & unge
Kursus

Angst og ængstelighed hos børn

Få konkrete redskaber til at støtte, hjælpe og udfordre børn med angst.

Dette kursus er afholdt.

Er du interesseret i arbejdet med angstramte børn, unge og voksne?

Vi har samlet alle vores kurser, uddannelser og artikler om angst her på siden: Angst-kursus oversigt

 

Sådan hjælper du ængstelige og angste børn med at slippe bekymringerne

Angst og bekymring hos børn er almindelige og sunde følelser. Men for mere end hvert tiende barn udvikler den naturlige angst sig til en overdreven tilstand, der rammer barnets trivsel. Flere elementer er involveret i ængsteligheden - f.eks. et medfødt temperament, der medvirker til, at barnet overvurderer farer og undervurderer egne ressourcer til at håndtere disse.

Når vi taler om børn med angst, så taler vi også om børn, der ofte har svært ved at forstå, hvad der rører sig i deres krop, og som har svært ved at finde ord for, hvordan de har det. Ofte er børnene også hæmmet i det sociale samspil med andre. Børnene kan derfor have brug for korrektive emotionelle samspilserfaringer, som udvider deres handlekompetencer.

På denne kursusdag dykker vi ned i, hvordan vi tilgodeser ængstelige og angste børns behov for støtte. Hvordan hjælper vi dem til at give angsten et sprog - og komme “bekymringsmonsteret” til livs? Hvad gør vi for at styrke børnenes indre kerne? Og på hvilken måde kan vi understøtte den emotionelle og sociale udvikling?
Webgrafik_Ængstelige og angste børn_2

Dagens indhold

Kl. 9.00-11.00: Speciallæge i psykiatri Marianne Breds Geoffroy indleder dagen med at give dig den nyeste viden om, hvor udbredt angst er hos børn - og hvorfor nogle børn er mere disponeret for angst end andre. Nogle børn er f.eks. mere registrerende og har en mere følsom krop end andre. Vi skal derfor blive endnu bedre til at hjælpe disse børn med at forstå, hvad de mærker i kroppen, og hvordan de kan sætte ord på. Marianne Breds Geoffroy belyser også, hvordan ængstelighed i barndommen hænger sammen med psykiske lidelser og stress i voksenlivet.

Kl. 11.00-14.00: Herefter giver psykolog Stine Hæk en forståelse for angstens mekanismer, så vi kan hjælpe de overbekymrede eller angste børn med konkrete redskaber til at håndtere og udfordre ængsteligheden. Du får blandt andet inspiration til, hvordan du kan anvende metaforer til at give børnene et nyt “sprog” og et andet syn på deres bekymringer - så børnene lærer at mestre deres “bekymrings-monster”. Ligeledes bliver du præsenteret for, hvordan du kan hjælpe barnet til at arbejde bevidst med overopmærksomheden på mulige farer.

Kl. 14.00-16.15: Psykolog Marianna Ruby Horsholm afslutter dagen med et fokus på den kropslige dimension. Med inspiration i “Frydlege” præsenteres konkrete metoder til at skabe udvikling hos børn med følsomme nervesystemer. Gennem en legende tilgang får børnene positive erfaringer med arousal- og affektregulering, der understøtter børnenes oplevelse af indre kontrol - og lærer dem at mærke sig selv og genkende følelser. Ydermere er det praktiske metoder, der understøtter børnenes sociale samspil og resiliens.

Der er indlagt passende pauser i løbet af dagen.
Webgrafik_Ængstelige og angste børn_3

På dagen får du:

den nyeste viden om ængstelige og angste børn, herunder indsigt i angstens mekanismer
let anvendelige og ressourcefokuserede redskaber til, hvordan du kan stimulere, udfordre og støtte ængstelige og overbekymrede børn
kognitive redskaber til at hjælpe børn med at eksternalisere angsten, herunder “Monstermanualen”
inspiration til hvordan du kan bruge “Frydlege” til at styrke børns følsomme nervesystem, herunder hjælpe børnene til at mærke sig selv og få en bedre arousal- og affektregulering
konkrete og praktiske metoder til at understøtte den følelsesmæssige og sociale udvikling hos ængstelige og angste børn

Undervisere

Underviser_280x400px_Marianne Geoffroy
Klik for at se
Underviser_280x400px_stine hæk
Klik for at se
Marianna Horsholm
Klik for at se
Underviser_280x400px_Marianne Geoffroy
Marianne Geoffroy - kl. 9.00-11.00
Speciallæge i psykiatri, ph.d., specialist i kognitiv adfærdsterapi samt medforfatter til en lang række lærebøger.
Hun har senest udgivet bogen “Ung med stress” (2019). Marianne Breds Geoffroy er medstifter af Angstforeningen, og hun har siddet i udvalg for Sundhedsstyrelsen, Dansk Psykiatrisk Selskab samt i 2019 i det Nationale Stresspanel. Marianne Breds Geoffroy har ofte deltaget som ekspert i forskellige programmer og debatter inden for emnet psykiatri.
Underviser_280x400px_stine hæk
Stine Hæk - kl. 11.00 - 14.00
Autoriseret psykolog med speciale i angst- og tvangslidelser hos børn og voksne.
Hun har i en årrække været tilknyttet regionens specialiserede angstklinik, og aktuelt er hun selvstændig i egen praksis. Stine Hæk arbejder ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk tilgang, hvor det primært er tænkningen og redskaber til at skabe nye handlinger, der er i fokus i terapien. Hun brænder for at udvikle indsatsen for børn og unge, og er medforfatter til bogen “Monster-manualen”, der retter sig mod overbekymrede eller angste børn og deres forældre. Desuden rådgiver hun forældre på www.monstermanualen.dk
Marianna Horsholm
Marianna Horsholm - kl. 14.00 - 16.15
Autoriseret psykolog og har siden år 2000 arbejdet med børn, unge og familier gennem sit arbejde ved PPR og som behandler hos Midtbypsykologerne i Silkeborg.
Hendes primære arbejdsområder er at tilrettelægge pædagogiske processer og gennemføre behandling af børn og unge med angst, depression, udviklingstraumer og stress. Hun har stor erfaring med børn, der udviser vanskeligheder i forhold til social og følelsesmæssig regulering. Hun er optaget af at anvende og udvikle metoder, der gennem en ressourcefokuseret og legende tilgang kan skabe udvikling hos børn, hvis nervesystemer af forskellige årsager er sårbare.

Praktisk information

Kurset afholdes på hhv. Scandic Kolding og Scandic Hvidovre
Jylland og Sjælland
26. november 2019 Scandic Kolding
28. november 2019 Scandic Hvidovre
Begge dage kl. 9.00-16.15
Tæt på motorvej
Gratis parkering
Inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage
Inkl. kaffe og te ad libitum
Du får deltagerbevis på dagen.
Scandic Kolding
Scandic Kolding
Kokholm 2, Kolding
Scandic Hvidovre
Scandic Hvidovre
Kettevej 4, Hvidovre
UDDYBET TID OG STED
Kurset afholdes to steder i landet - vælg mellem:
Den 26. november 2019 Scandic Kolding
Den 28. november 2019 Scandic Hvidovre

Kurset starter begge dage kl. 9.00-16.15

Du får deltagerbevis på dagen.
PRISEN
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under Loyalitetsrabat.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.