Header_konference 20253
Psykologisk Tryghed ved Seminarer.dk
Kursus

Konference om psykologisk tryghed

Vær med, når vi slår dørene op til en inspirerende dag med fokus på psykologisk tryghed i selskab med nogle af Danmarks førende eksperter på området. Oplev Christian Ørsted, Rikke Høgsted, Henrik Tingleff, Louise Dinesen, Vibeke Lunding-Gregersen, Jan Nielsen og Sarah Møller Lundberg. 

Dagens oplæg dykker ned i:

  • Hvorfor psykologisk tryghed er så afgørende at etablere og opretholde
  • Hvilke benspænd og faldgruber der er ift. at skabe psykologisk tryghed
  • Hvordan du kan understøtte psykologisk tryghed fra individ- til team- og organisationsniveau

 

Slide 1

"...The fearless organization is one in which interpersonal fear is minimized so that the team and organizational performance can be maximized in a knowledge intensive world. It is not one devoid of anxiety about the future!”

- Harvard-professor Amy Edmondson

Der er god grund til, at psykologisk tryghed bl.a. er på dagsordenen hos Google, Microsoft, NASA, A.P. Møller – Mærsk, LEGO, Novo Nordisk og Vestas:

Hvis organisationer vil lykkes, er de nødt til at etablere psykologisk tryghed og kontinuerligt arbejde for at opretholde den.

Den psykologiske tryghed er fundamentet for organisatorisk læring, innovation, samarbejde og trivsel – og dermed også for at komme i mål med diverse projekter og skabe en bundlinje, der holder sig på toppen.

Derfor samler vi de førende danske eksperter inden for psykologisk tryghed på denne konference, så du kan komme i gang eller godt videre i dit arbejde med psykologisk tryghed.

Målgruppe: 

Konferencen er for alle, der har interesse for psykologisk tryghed, hvad enten man arbejder som leder, HR-medarbejder, udviklingskonsulent, arbejdsmiljørepræsentant, selvstændig konsulent eller på anden vis beskæftiger sig med arbejdsmiljø, organisationsudvikling, produktivitet eller ledelse.

Dagens oplæg

Christian Ørsted, Ledelsesrådgiver og foredragsholder

Psykologisk tryghed i praksis: På vej mod et bæredygtigt arbejdsliv

Psykologisk tryghed styrker opgaveløsning, udvikling og oplevelsen af mening. Få indblik i mere end 10 års erfaring fra arbejdet med over 200 organisationer, virksomheder og teams, og få praktiske anbefalinger til, hvordan vi skaber en kultur, der fremmer det bedste i hinanden, og hvor alle føler sig respekterede, velkomne og værdsatte.

 

Louise Dinesen og Vibeke Lunding-Gregersen, Erhvervspsykologer og autoriserede arbejdsmiljørådgivere

Når ledergruppen bliver en kampplads frem for et lærende fællesskab

Vi lever i en verden, hvor usikkerhed, skiftende krav og samfundsmæssig ustabilitet påvirker både ledelse og relationer. Kompleksiteten i ledelse er stigende, og det kan påvirke relationer og dynamikker mellem ledere, hvor både samarbejde og resultatskabelse kommer under pres. Derfor bliver det afgørende at fremme psykologisk tryghed i ledergrupper - både for at sikre at ledergruppen kan udgøre et kraftcenter for udvikling, trivsel og strategisk arbejde under skiftende betingelser, men også for at sikre understøttelse af ledergruppen som lærende fællesskab. De to erhvervspsykologer og autoriserede arbejdsmiljørådgivere Louise Dinesen og Vibeke Lunding Gregersen har stor erfaring fra arbejdet med direktioner og ledergrupper under pres og under unikke betingelser. De deler eksempler på, hvordan det ser ud i ledergrupper under pres – fra det svære til det dysfunktionelle, og hvordan den psykologiske tryghed ser ud, når det fungerer. De henter viden fra praksis og viser, hvilke spørgsmål vi bør stille ledergrupper i fremtiden.

 

Rikke Høgsted, Krisepsykolog, autoriseret arbejdsmiljørådgiver og stifter af Institut for Belastningspsykologi

Psykologisk utryghed og risikoen for moralsk skade

Psykologisk utryghed handler basalt set om frygt. Frygten for de andres dom og i værste fald for helt at blive udstødt af flokken. En klog sætning lyder: ”Mennesket er mere socialt end moralsk”. Men – vi er også moralske. Utrygge arbejdsmiljøer, hvor man som fagperson ikke får gjort og sagt det, der skal gøres og siges, risikerer at få en lang række alvorlige konsekvenser, blandt andet i form af moralske skader for både den enkelte, gruppen og hele organisationen.

Med oplægget dykker Rikke Høgsted ned i risikoen for moralsk skade, og i hvad du kan gøre for at forebygge.

 

Henrik Tingleff, Psykolog

Når egodyret spænder ben for psykologisk tryghed

Mennesker er flokdyr, men også hierarkiske, territoriale og statussøgende egodyr.

Samspillet mellem vores iboende behov for fællesskab og vores trang til at skille os ud fra flokken skaber ofte udfordringer i teamdynamikker, ledelse og samarbejde. Når egodyret får frit spil, kan det føre til konflikter, manglende sammenhængskraft, ineffektivitet og manglende psykologisk tryghed.

I sit oplæg stiller adfærdspsykolog Henrik Tingleff skarpt på, hvordan menneskets egoistiske og territoriale tendenser kan spænde ben for samarbejde og fællesskab – men også hvordan vi kan vende det til en fordel i moderne arbejdskulturer.

 

Jan Nielsen, Pilot på akutlægehelikopter og tidl. Officer

Hvordan man sikrer en sund fejlkultur med fokus på læring

Når vi har friheden til at fejle uden frygt for sanktioner, fremmes både kreativitet og effektivitet, samtidig med at ansvarsfølelsen øges, og fokus udvides. Fejl er uundgåelige i enhver virksomhed, men håndteringen af dem kan afgøre, om man udvikler sig eller falder tilbage.

I dette oplæg deler Jan Nielsen indsigter fra sin erfaring som helikopterpilot og kombinerer dem med teori om fejlhåndtering. Du får indblik i, hvordan du identificerer og analyserer fejl, udvikler en sund fejlkultur og forbedrer både arbejdsmiljøet og den samlede performance i organisationen.

 

Sarah Møller Lundberg, Senior specialist, Global Leadership Development

Implementering af psykologisk tryghed på forskellige niveauer

Få inspiration til, hvordan din organisation løfter den psykologiske tryghed og skaber en mere bæredygtig kultur ved at sætte ind på organisations-, team- og individniveau. Vi sætter særligt fokus på det fælles sprog og vigtige kompetencer. Du får taktiske fifs og praktiske eksempler, så du kan lære af andres erfaringer med at sætte fut i implementering og skalering for at gøre psykologisk tryghed til mere end noget, vi bare taler om.

Om oplægsholderne

Christian Ørsted
Christian Ørsted
Christian Ørsted har siden 2014 hjulpet mere end 200 virksomheder og offentlige myndigheder i arbejdet med at øge den psykologiske tryghed, og han er Danmarks førende ekspert på området. Han er ledelsesrådgiver og bestsellerforfatter til ‘Fatale forandringer’ (2020) og ’Livsfarlig ledelse’ (2013) samt snart aktuel med bogen ’Psykologisk tryghed i praksis’. Endvidere er han fagredaktør på den danske udgave af Amy Edmondsons bog ’Den frygtløse organisation’, fast klummeskribent på Berlingske Business samt ekstern lektor på Reykjavik University.

Christian er den første dansker, som er certificeret som ’Practitioner i The Fearless Organization Scan’ og har undervist på det danske certificeringsforløb siden 2022.
Underviser_Vibeke_Louise
Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen
Vibeke Lunding-Gregersen og Louise Dinesen er begge erhvervspsykologer og autoriserede arbejdsmiljørådgivere. De har solid erfaring med udvikling af ledergrupper og teams i højrisikokulturer, og når der er problemer i det psykiske arbejdsmiljø. Begge rådgiver ledere i forbindelse med organisatoriske kriser, omdømmeproblematikker og skandaler, og de er begge forfattere til bøger om ledertrivsel, krisehåndtering og mestringsstrategier i det moderne arbejdsliv.
Rikke Høgsted
Rikke Høgsted
Rikke Høgsted er krisepsykolog, autoriseret arbejdsmiljørådgiver og stifter af Institut for Belastningspsykologi, og mange kender hende måske fra bestselleren ‘Grundbog i belastningspsykologi’ (2021). Hun har som psykolog en lang erfaring med arbejdet i mentale risikoerhverv som både medarbejder og leder. Rikke udgav i august den anmelderroste ‘Håndbog i psykologisk tryghed’ med undertitlen ‘Tør vi? Tør vi lade være?’, der hurtigt blev nr. 1 på Saxos bestsellerliste og siden trykt i nye oplag.
Henrik Tingleff
Henrik Tingleff
Henrik Tingleff er psykolog af uddannelse og nysgerrig på mennesker af natur. Han er en internationalt kendt og efterspurgt foredragsholder samt underviser og rådgiver inden for alt, der handler om at forstå og påvirke mennesker og menneskers adfærd – særligt når vi skal fungere sammen i større eller mindre grupper. Henrik Tingleff er desuden forfatter til flere bestsellerbøger, herunder ‘Hjernen på overarbejde’ (2018), ‘Når Flokdyret Fejler – hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger’ (2022) og er til konferencen aktuel med ‘Egodyr – hvorfor din stræben efter succes fører til fælles fiasko’ (2025).
Jan Nielsen
Jan Nielsen
Jan Nielsen har 30 års erfaring fra militæret som officer og helikopterpilot og har siden 2014 været pilot på Akutlægehelikopteren i Danmark (HEMS). I alle arbejdsopgaver har Jan arbejdet i en kultur med stort fokus på håndtering af fejl, og på hvordan man lærer af dem.

Til daglig er Jan ansvarlig for den danske HEMS operations ACRM (Aero Medical Crew Resource Management), som er det usynlige bånd mellem udstyr, procedurer og mennesker, udtrykt bl.a. gennem ledelse, kommunikation, teamwork, risikoanalyse og stresshåndtering.
Sarah Møller Lundberg
Sarah Møller Lundberg
Sarah Møller Lundberg har i mere end 15 år arbejdet med kommunikation samt leder- og medarbejderudvikling, blandt andet hos Vestas, NCC og KK Wind Solutions. Herfra har hun bred erfaring med forandringsledelse samt rådgivning og udvikling af ledere og teams. Hun brænder for at gøre organisationer stærkere og mere menneskelige i dag og i fremtiden, hvorfor psykologisk tryghed er helt centralt i alt det, hun arbejder med.

Sarah arbejder deltid med global lederudvikling i Vestas, er selvstændig konsulent, og så er hun forfatter til bogen 'Lad os alle lede. Skab trivsel, forandring og fremdrift med god kommunikation' (2021).

Dertil underviser Sarah i psykologisk tryghed mv. i en lang række større og mindre organisationer i både den offentlige sektor og i erhvervslivet, og hun er desuden underviser på certificeringsuddannelsen til Practitioner i The Fearless Organization Scan.
TID & STED
Den 27. maj 2025 på Odense Congress Center

Undervisning fra kl. 09.00 til 16.00.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.995, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.