Kropsorienteret bearbejdning af chok og traumer - Seminarer
traumer
Information
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

Vælg venligst hold herunder:

Mulig rabat

Loyalitetsrabat (op til 10 %)
Maillisterabat (op til 10 %)
Prisekskl. moms
2.988 DKK
Børn & unge
Kursus

Kropsorienteret bearbejdning af chok og traumer

Med inspiration i SE-traumeterapi og SOMA som metoder til at hjælpe traumatiserede mennesker. På denne kursusdag bliver du undervist af oplevelsesorienteret psykoterapeut, Inge Svane, som sætter fokus på forløsning af traumeenergi vha. berøring og bevægelse.

Med fra kurset giver hun dig bl.a.:

  • Viden om, hvordan kroppen er nøglen til forløsning af fastlåst traumeenergi
  • Introduktion til konkrete kropslige øvelser, du kan anvende til både børn og voksne
  • Kort teoretisk gennemgang af det autonome nervesystem
  • Kendskab til berøring og bevægelse som regulering samt stabilisering af nervesystemet

Se også vores miniuddannelse i traumebehandling med fokus på kroppen

Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.

Sådan anvender du berøring og bevægelse til forløsning af traumer

Chok og traumer lagrer sig i vores nervesystem og kan sætte sig som fastlåst energi i kroppen, hvilket på sigt kan føre til angst, depression, lavt selvværd, stress og fobier. Derfor kan kroppen også være nøglen til forløsning af traumer, ligesom det kan forebygge og afhjælpe psykiske følgevirkninger.
Arbejdet med at forløse traumer gennem kroppen har vist sig effektivt, ikke kun ved større katastrofer eller emotionelle traumer, men også ved mindre ulykker, som de fleste mennesker kender til. Det handler om at afbalancere kroppens spændingstilstande og aktivere energistrømme, der regulerer og stabiliserer nervesystemet, så der igen kommer ro og balance i kroppen.

Ved at arbejde med berøring og bevægelse kan vi åbne op for kropslig forankring efter traumatiserende hændelser. Kropslig forankring er en bevidst oplevelse af vores krops tilstedeværelse som leder til en tilstand af stærk fysisk og følelsesmæssig kraft; en oplevelse af at være til stede i vores krop og hvile i os selv.

Dagens indhold
På denne kursusdag sætter psykoterapeut Inge Svane fokus på, hvordan du via berøring og bevægelse kan forløse fastlåst energi i kroppen. Du lærer hvordan du kan regulere det autonome nervesystem og hjælpe traumatiserede personer tilbage til livet. Og du får ny indsigt og viden i forhold til, hvordan du møder personerne konstruktivt, når de overvældes eller lukker ned i krop og psyke.

På dagen får du

  • Viden om, hvordan kroppen er nøglen til forløsning af fastlåst energi med inspiration fra SE metoden
  • Introduktion til konkrete kropslige øvelser, du kan anvende til både børn og voksne
  • Kort teoretisk gennemgang af det autonome nervesystem, herunder kendskab til kroppens instinktive stress- og traumerelaterede reaktionsmønstre
  • Kendskab til berøring og bevægelse som regulering samt stabilisering af nervesystemet

Dagen er inspireret af Somatic Experiencing kombineret med den kropsterapeutiske metode SOMA. Der vil være et kort teoretisk oplæg, hvorefter der vil være introduktion til konkrete øvelser samt måder at lave berøring og bevægelse på ved kropslig traumebehandling. Det er en praksisnær kursusdag, hvor du selv afprøver øvelserne.
Bemærk undervisningen og øvelserne bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for covid-19 på afholdelsestidspunktet.

Målgruppe
Denne kursusdag henvender sig til dig, som gerne vil lære mere om, hvordan kropsterapeutiske metoder kan anvendes til at forløse et chok eller traume. Det kan være, at du arbejder som psykoterapeut, psykolog, behandler, plejeforælder, sygeplejerske, konsulent, fysioterapeut, ergoterapeut, kropsbehandler eller pædagog. Det altafgørende er, at du har mulighed for at arbejde 1:1 med traumebehandling.

Dagens underviser

Inge Svane
Klik for at se
Inge Svane
Inge Svane
Uddannet SE–practitioner og oplevelsesorienteret psykoterapeut.
Hun har også erfaring med den kropslige metode SOMA, som i kombination med SE-traumeterapi (en metode udviklet af Peter A. Levine) giver adgang til en dybere kontakt til vores fysiologi i kroppen. Inge Svane er desuden inspireret af neuroaffektiv psykoterapi og metakognitiv terapi. Hun har mere end 25 års erfaring i arbejdet med børn, unge, voksne og familier i offentlig og privat regi.
Inge Svane har haft egen klinik i 7 år og hun har gennem de sidste 3 år undervist fagpersoner.
TID & STED:
Vælg mellem:

Den 26. november 2020 på Scandic Aalborg Øst
Den 3. december 2020 på Scandic Hvidovre
Den 8. december 2020 på Scandic Bygholm Park, Horsens
Den 27. maj 2021 på Scandic Odense
Den 18. juni 2021 på Scandic Hvidovre
Den 23. august 2021 på Scandic Silkeborg

Undervisning fra kl. 09.00-16.00

Bemærk: max. 30 deltagere pr. hold
PRIS
Pris for deltagelse kr. 2.988,- ekskl. moms. Prisen inkluderer morgenmad, frokost og kaffe/kage.

Mulig rabat
Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan I få rabat. Læs mere her
Maillisterabat (op til 10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10% yderligere i rabat.

Prisen for deltagelse afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Se status for din arbejdsplads under loyalitetsrabat.