Den neuroaffektive forståelse - Seminarer
Header_Neuroaffektiv forståelse
Personlig udvikling
Kursus

Den neuroaffektive forståelse

Den neuroaffektive forståelse giver dig et skarpt blik for, hvad der kan skabe indre udvikling i mennesker. Så tag med på dette praksisnære 2-dages kursus, hvor du får din faglige rygsæk godt fyldt op med viden og konkrete redskaber til at kunne anvende den neuroaffektive udviklingspsykologi og forståelse i dit pædagogiske eller terapeutiske arbejde.

Din underviser er psykoterapeut og specialist i neuropsykologi, Peter Kofoed, og han lærer dig bl.a.:

 • Hvordan du styrker din evne til at møde de mennesker, du arbejder med, i deres nærmeste udviklingszone
 • Hvordan du kan inddrage nonverbal information i det pædagogiske og terapeutiske arbejde
 • Om betydningen af mødeøjeblikke, og hvordan du kan invitere dem, du arbejder med, ind i mødet
 • Hvad der skaber udvikling på de forskellige niveauer i hjernen
 • Om betydningen af din egen selvagens, dvs. af hvordan du som fagperson agerer i relationer til andre mennesker

Lær at anvende neuropsykologi i din daglige praksis

På dette kursus får du konkrete værktøjer til at kunne integrere den neuroaffektive psykologi i din daglige praksis.

Som du måske allerede ved, er neuroaffektiv udviklingspsykologi en evidensbaseret tilgang, som kombinerer hjerneforskning, tilknytningsteori og udviklingspsykologi. Man ser eksempelvis på, hvordan vi som mennesker er opbygget, hvordan vi udvikler os og bliver motiveret.

Med den neuroaffektive forståelse i hånden får du en skarp indsigt i, hvad der kan skabe indre udvikling i mennesker, og forståelsen kan rumme og integrere mange af de allerede eksisterende terapeutiske metoder. Den kan derfor være utroligt gavnlig i dit arbejde med bedst muligt at forstå og støtte mennesker.

På dette praksisnære 2-dages kursus dykker vi ned i den neuroaffektive udviklingspsykologi med det formål at give dig viden og konkrete redskaber til at kunne integrere den neuroaffektive udviklingspsykologi og den neuroaffektive forståelse i din pædagogiske eller terapeutiske praksis.

Undervejs på kurset fokuserer vi bl.a. på, hvad der er vigtigt i neuroaffektiv behandling, og hvad der – ifølge forskningen – skaber forandring i mennesker. Hvad virker på det affektive niveau i hjernen, og hvordan arbejder vi med det i en behandlingskontekst? På kurset kommer vi desuden ind på mentalisering i et neuroaffektivt perspektiv.

Dagene vil veksle imellem små oplæg, træning og fælles refleksion.

På kurset lærer du:

 • At få styrket din evne til at møde de børn/borgere/klienter, du arbejder med, i deres nærmeste udviklingszone
 • At kunne inddrage den nonverbale information i den pædagogiske og terapeutiske proces
 • At udvikling også handler om at træne nye mere hensigtsmæssige relationelle vaner, og hvordan vi træner dem i det terapeutiske eller pædagogisk møde
 • Om betydningen af mødeøjeblikke, og hvordan du som professionel kan invitere dem, du arbejder med, ind i mødet
 • Hvad der skaber udvikling på de forskellige niveauer i hjernen
 • At arbejde med både bottom up- og top down-processer i en udviklingsproces
 • Hvordan du kan bruge både makrostyring og mikroregulering i dit arbejde med sårbare mennesker
 • Betydningen af din indre centrering og metoder og opmærksomheder til at opnå mere centrering, imens du arbejder terapeutisk
 • Betydningen af din selvagens som professionel

Målgruppe:

Kurset henvender sig til fagpersoner, som har kendskab til eller ønsker viden om den neuroaffektive udviklingspsykologi og ønsker konkrete redskaber til, hvordan man kan inddrage den neuroaffektive udviklingspsykologi i sin daglige praksis. Det kan være sygeplejersker, pædagoger, social- og sundhedsassistenter, misbrugsbehandlere eller andre med relevant social- eller sundhedsfaglig baggrund.

Bliv undervist af en af landets førende eksperter på området - Peter Kofoed:

Underviser_Peter Kofoed
Klik for at se
Underviser_Peter Kofoed
Peter Kofoed
psykoterapeut, uddannelsesleder og konsulent
Han er specialist i neuropsykologi, traumer, den neuroaffektive teori og forståelse inden for behandling, pædagogik og terapi.
Peter Kofoed har siden 1998 fungeret som supervisor for mange behandlingsinstitutioner, psykoterapeuter og psykologer, både i mindre og større grupper, samt som coach for både ledere i det offentlige og private erhvervsliv. Han leder desuden Seminarer.dk’s “Neuroaffektiv Lederuddannelse” samt sin egen neuroaffektive supervisionsuddannelse. Begge uddannelser har uddannet flere hundrede mennesker igennem de sidste 11 år.
TID & STED:
Det sker:
Den 11. + 12. november 2024 på Scandic Kolding
Den 18. + 19. november 2024 på Scandic Hvidovre

Undervisning begge dage fra kl. 9-16

Det er muligt at tilkøbe overnatning i forbindelse med kurset, så længe der er plads på hotellet. Husk selv at bestille overnatning direkte hos Scandic.
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 5995, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.