Nyeste tendenser i ledelse - Seminarer
Nyeste tendenser i ledelse
Ledelse
Kursus

Nyeste tendenser i ledelse

Kom med på denne kursusdag, hvor vi dykker ned i nogle af tidens tendenser, du som leder har gavn af at være opmærksom på og tænke ind i din personaleledelse, herunder ifm. motivationen af medarbejderne.

Med hjælp fra bl.a. ledelsesforsker Karsten Mellon, Birgit Bang, kontorchef i Esbjerg Kommune og Tanja Bjørn, HR-konsulent i Finansministeriets koncern sætter vi fokus på:

  • Det store spørgsmål om, hvordan du bedst leder dine medarbejdere  
  • Aktuelle begreber og tematikker i arbejdslivet, f.eks. vilde problemer (wicked problems), quiet quitting og psykologisk tryghed  
  • Medarbejderes engagement og fastholdelse – erfaringer fra kommuner 
  • Organisationspsykologiske perspektiver på medarbejdernes engagement 

Nyeste tendenser i ledelse

Krav og forventninger til ledelse ændrer sig. Måske særligt markant i disse år, hvor en række små som store og “vilde” problemer står i kø. 

Usikkerhed, forandringer og værdier om, hvad der er det rigtige at gøre, er noget ledere dagligt må forholde sig til. 

Spørgsmålet om, hvad lederen skal kunne, er derfor konstant til debat. Og der er mange modsatrettede meninger om fænomenet ledelse, både blandt ledere selv, hos forskere og blandt medarbejderne. Det er bestemt ikke blevet nemmere at være leder. 

Der er dog nogle tendenser, som er værd at se nærmere på. Begrebet “quiet quitting” har gjort sit indtog i Danmark, flere ønsker en 4-dages arbejdsuge, flere har hjemmearbejde, hvor arbejdstid og fritid i højere grad kan flyde sammen, og blandt nogle medarbejdere er motivationen for udvikling dalende. Som leder skal du forholde dig til disse tendenser som en del af god personaleledelse, der bl.a. handler om at forstå medarbejdernes oplevelser af og reaktioner på arbejdslivet, herunder hvad der motiverer dem.   

På denne kursusdag kommer vi ind på, hvordan danske ledere kan forstå nye fænomener og tendenser såsom 4-dages arbejdsuge og ‘quiet quitting’, samt hvordan ledere kan arbejde med begrebet ’psykologisk tryghed’. Ligeledes ser vi på, hvordan man skal forholde sig til det gamle begreb ’modstand mod forandring’. Måske er det på tide, at vi bliver klar over, hvad vi mener med modstand og ser på, om modstand kan blive en ressource? Der er ikke kun én måde at være en god leder på. Eksperter og forskere inden for ledelse peger på adskillige måder, man kan være en god leder på, og det kommer vi også ind på. 

Dagens indhold

På dagen underviser ledelsesforsker Karsten Mellon. Med sig har han en gæst, der har erfaring med ledelse og ledelsesteori. Hans gæst udfolder konkrete bud på tendenser, og hvad god ledelse kan være.  

Der vil desuden være en dialogseance, hvor dine egne perspektiver kommer i spil.  

Derudover kommer Birgit Bang, som er kontorchef i Esbjerg Kommune, og fortæller om jobcentrets erfaringer med at indføre en 4-dages arbejdsuge.  

Dagens fokuspunkter er: 

  • Det store spørgsmål om, hvordan vi bedst leder medarbejdere  
  • Aktuelle begreber og tematikker i arbejdslivet, fx vilde problemer (wicked problems), quiet quitting og psykologisk tryghed  
  • Medarbejderes engagement og fastholdelse – erfaringer fra kommuner 
  • Organisationspsykologiske perspektiver på medarbejdernes engagement 

Praktisk information:  

Der er deltagerbegrænsning på temadagen. 

Dagens undervisere

Karsten Mellon
Karsten Mellon
Karsten Mellon er ph.d. og ledelsesforsker
Han underviser i ledelse på Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Københavns Professionshøjskole.

Karsten er forfatter og medforfatter til en lang række artikler og bøger om ledelse, hvor han er kendt for at sætte spot på de helt store spørgsmål om, hvad god og ikke mindst dårlig ledelse er. Det gør han blandt andet i "Ydmyghed i ledelse" (2021), "God Ledelse" (2021), "Pissedårlig ledelse" (2020), "Mod i kriseledelse" (2020) og "Den ydmyge leder" (2020).
silhuet
Birgit Bang
Kontorchef i Esbjerg Kommune
Siden november 2020 har jobcentret i Esbjerg Kommune forsøgt sig med en 4-dages arbejdsuge. Ved Medarbejderne har frit kunnet vælge mellem at arbejde 37 timer fordelt på 5 eller 4 dage. Under midtvejsevalueringen, som blev lavet af VIVE i udgangen af 2022, viste det sig, at medarbejdertilfredsheden var steget.

Birgit Bang fortæller om kommunens erfaringer med 4-dages arbejdsuge, herunder hvilke overvejelser de gjorde sig, da de startede projektet op.
Tanja Bjørn
Tanja Bjørn (gæsteunderviser)
HR-konsulent i Finansministeriets koncern
Hun har en ph.d. i samarbejdsdrevet innovation og offentlig ledelse, som er udarbejdet i samarbejde med 3 sjællandske kommuner. Hun har blandt andet beskæftiget sig med forandringsledelse og organisatorisk læring i relation til større digitaliseringsprojekter, med ledelsesrådgivning i fagbevægelsen og i centraladministrationen og med facilitering og undervisning i udviklings- og innovationsprocesser.
TID & STED:
Det sker:
Den 12. april 2023 på Scandic Ringsted

Undervisning fra kl. 09.00-15.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.080, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulige rabatter:
Maillisterabat (10 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 10 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Loyalitetsrabat (op til 10 %): Allerede efter 1 deltagelse kan din arbejdsplads få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for yderlige rabatmuligheder.