Skriv til os på [email protected] • Tlf: 66 15 90 43
VIGTIGT – Corona-update: Din tryghed er altafgørende. Vi overholder alle gældende retningslinjer. Læs mere her.
Vælg venligst hold herunder:
Mulig rabat
Psoasmusklen, også kaldet følelsernes muskel, kan blive påvirket, når vi er i en stresset eller presset situation og give gener som f.eks. smerter i lænd, lyske, mave og underliv. På dette kursus sætter vi fokus på psoasmusklens funktion og betydning samt på, hvordan kropslige øvelser kan afhjælpe belastninger af psoas.
Du bliver undervist af fysioterapeut og åndedrætsekspert, Lotte Paarup, som giver dig:
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Inde bag vores mavemuskler ligger den store og meget betydningsfulde psoasmuskel, som også kaldes sjælens eller følelsernes muskel. Rent fysiologisk hænger det sammen med, at psoas er den første muskel, der trækker sig sammen, når vi befinder os i en kamp/flugt-situation. Psoas reagerer med det samme, når der er fare på færde, eller når kroppen oplever eller tolker hændelser som farligt. Dette gælder ikke kun ved fysisk fare, men også ved mentale belastninger som f.eks. stress, angst, uforløste følelser, bekymringer eller traumer.
Når nervesystemet er presset, og vores krop er i en stresset og belastet tilstand, bliver psoasmusklen uelastisk eller ”fryser” og fungerer ikke længere optimalt. Det kan resultere i problemer som f.eks. uforklarlige smerter i lænd, ryg, lyske, underliv, mave, en ændret kropsholdning og et dårligt fordøjelsessystem. En overbelastet psoas har også en tilbagevirkende kraft på vores mentale sundhed og balance. Derfor er der mange gevinster at hente ved at forløse psoas gennem målrettede kropslige øvelser, der smidiggør en belastet psoas.
En af de helt store konsekvenser af en belastet psoas er, at åndedrættet påvirkes i en sådan grad, at vores vejrtrækning kan blive meget besværet. Omvendt kan åndedrættet være et af de mest effektive redskaber til at give psoas liv igen. Diaphragma (åndedrætsmusklen) og psoas hænger anatomisk sammen på en måde, så de er uadskillelige. Derfor er det vigtigt i høj grad at inddrage åndedrættet, når vi anvender psoas-øvelser.
Dagens indhold
På denne kursusdag sætter fysioterapeut og åndedrætsekspert, Lotte Paarup, fokus på psoasmusklens store betydning for vores fysiske og psykiske sundhed. Dagen giver både teoretisk indsigt samt konkrete øvelser og teknikker til at forløse en belastet psoas hos vores klienter eller borgere. Vejrtrækningen bliver inddraget i psoasøvelserne, og der vil også være fokus på bindevævet, der ligeledes reagerer, når vi er mentalt og fysisk presset. Vi kommer også omkring kæber og fødder, som hænger direkte sammen med psoas. Vores krops historie kan overordnet set aflæses i vores åndedræt, bindevæv og ikke mindst psoasmusklen.
Øvelserne på kurset vil i høj grad være på gulvet, men også stoleøvelser og stående øvelser bringes i spil. Dog vil undervisningen og øvelserne blive nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for covid-19 på afholdelsestidspunktet.
Dagens udbytte
Målgruppe
Kurset henvender sig til dig, som arbejder med unge og voksnes sundhed, og som ser krop og psyke som uløseligt forbundet – og som har mulighed for at arbejde kropsligt med at regenerere psykiske og fysiske belastninger. Psoas-øvelser er især velegnede til mennesker, der har uforklarlige smerter i kroppen, eller som lider af stress, angst og PTSD – men dybest set vil alle have gavn af at afspænde psoas, da det er med til at sænke stressniveauet i kroppen og nervesystemet.
Skolefravær kan have et utal af årsager, og hvis du skal kunne hjælpe børn, der ikke magter at komme i skole, er du nødt til at forstå den specifikke årsag bag. På dette 3-dages kursus bliver du undervist af ph.d. i pædagogisk psykologi, Tine Basse Fisker, der bl.a. sikrer, at du opnår:
Viden om definitioner på og forståelser af skolevægring og skolefravær Viden om årsager og forhold omkring skolefravær Viden om de første tegn, du skal være opmærksom på Praksisnære redskaber til, hvordan du sikrer dig, at du får barnets egne perspektiver med i løsningen af de problematikker, der ligger til grund for fraværet Praksisnære redskaber til, hvordan du varetager brobyggerrollen og styrker samarbejdet mellem skole, PPR og forældre bedst muligt Praksisnære redskaber til, hvilke tiltag skolen kan iværksætte, så barnet støttes i at komme i skole igenBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
OBS: Alle hold udsolgt. Vi arbejder på nye datoer.
Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:
Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudviklingBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
UPDATE: Ekstrahold oprettet til april 2021.
Forebyg belastninger i mentale højrisikoerhverv! I 4 udbytterige dage bliver du undervist af Rikke Høgsted, psykolog og specialist i psykotraumatologi, og Rikke Sørensen, cand.scient.soc.psych. og specialist i psykisk arbejdsmiljø. Sammen bidrager de bl.a. med:
Viden om, hvilke hændelser der kan medføre belastninger og mentale arbejdsskader Redskaber til forebyggelse af belastninger på individ- og organisationsniveau Redskaber til at spotte udbrændthed hos kollegaer og mindske risikoen for traumatisering hos vedkommende.Se udvidet information om tid og sted nederst på siden.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få en givende introduktion til belastningspsykologi i denne digitale lektion med specialist i psykoterapi og psykotraumatologi, Rikke Høgsted.
Lektionen varer ca. 45 minutter. Når du køber adgang til den digitale lektion, modtager du automatisk en mail med et link, som giver dig adgang til videoen. Du opnår personlig adgang til denne lektion på Seminarer.dk’s digitale platform i 12 måneder. Da adgangen er personlig, må den ikke deles med andre. Læs mere i vores FAQ.
Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms)
Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
Se denne digitale lektion med fysioterapeut, Pernille Thomsen, hvor hun giver spændende viden om bindevævet samt en række øvelser til at få gang i netop bindevævet.
Lektionen varer ca. 60 minutter, herunder 12 minutters øvelsesdel. Når du køber adgang til den digitale uddannelse, modtager du automatisk en mail med et link, som giver dig adgang med det samme. Du opnår personlig adgang til uddannelsen på Seminarer.dk’s digitale platform i 12 måneder. Da adgangen er personlig, må den ikke deles med andre. Din 12-måneders adgang fornys med 12 måneder, hver gang du køber noget nyt hos Seminarer.dk. Læs mere i vores FAQ.
Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms) eller 499 kr. ekskl. moms (623,75 kr. inkl. moms) hvis du ønsker bogen ‘Bindevæv – the basics’ med i købet. Den kan tilgås og downloades på vores digitale platform efter køb.
Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
Psoas - sjælens muskel