Udtrapning af psykofarmaka - Seminarer
psykofarmaka
Psykiatri
Kursus

Udtrapning af psykofarmaka

Sid med på dette inspirerende heldagskursus, der gør dig i stand til at hjælpe dine borgere/klienter med at lykkes med den – ofte vanskelige – udtrapning af psykofarmaka.

Centralt for kurset er, hvordan du sikrer den mest hensigtsmæssige udtrapning, og hvordan du kan give borgerne/klienterne strategier til at klare sig uden psykofarmaka.

Du lærer fra Anders Sørensen, psykolog og ph.d. i psykiatri, som bl.a. giver dig:

  • Kendskab til, hvordan en korrekt og tilstrækkeligt langsom udtrapning ser ud i praksis
  • Viden om, hvad der sker i hjernen, når man trapper ned i medicinen
  • Konkrete redskaber til, hvordan du genkender abstinensreaktioner, skelner dem fra tilbagefald og håndterer dem
  • Konkrete psykoterapeutiske øvelser og teknikker, som dine borgere/klienter kan sætte i stedet for medicinen
  • Konkrete redskaber til at håndtere tankemylder, svære følelser, angst og traumer

Hvordan kan du som terapeut eller behandler støtte dine klienter i processen?

Ifølge data fra Sundhedsstyrelsen bliver ca. 700.000 danskere behandlet med et eller flere psykofarmaka. Det svarer til ca. 12 procent af befolkningen 

At trappe ud af psykofarmaka (medicin mod psykiske lidelser) er ofte en sværere og mere krævende proces, end man forventer, og mange får brug for at sætte noget i stedet for medicinen. Det gælder bl.a. i forbindelse med udtrapning af antidepressiva, antipsykotika, ADHD-medicin, angst- og sovemedicin (benzodiazepiner) og såkaldt stemningsstabiliserende midler. Selve udtrapningen har vist sig at være en hel videnskab for sig, og mange udtrapninger går galt, fordi de sker for hurtigt – eller fordi man ikke får sat de rette strategier i stedet for medicinen i takt med, at medicinsløret letter. 

Så hvordan ser en korrekt udtrapning af psykofarmaka ud, og hvad kan man sætte i stedet for medicinen?  

Bliv opdateret på nyeste viden om disse to spørgsmål i selskab med psykolog og ph.d. i psykiatri Anders Sørensen, som er bogaktuel med bogen ’Noget I bør vide – om udtrapning af psykofarmaka’. 

På denne kursusdag henvendt til fagpersoner går Anders Sørensen i dybden med emnet og præsenterer konkrete øvelser (primært metakognitive), som du kan tage med dig i din daglige praksis.  

Du får: 

  • Kendskab til, hvordan en korrekt og langsom nok udtrapning ser ud i praksis 
  • Viden om, hvad der sker i hjernen, når man trapper ned i medicinen 
  • Indsigt i, hvordan psykofarmaka virker (og ikke virker) 
  • Konkrete redskaber til, hvordan du som terapeut eller behandler genkender abstinensreaktionerne ved psykofarmaka, skelner dem fra tilbagefald og håndterer dem, mens de står på 
  • Konkrete psykoterapeutiske øvelser og teknikker at sætte i stedet for medicinen ved forskellige diagnoser 
  • Konkrete redskaber til, hvordan man kan håndtere tankemylder, svære følelser, angst og traumer via egen psyke og uden medicin som strategi 
  • Indsigt i, om psykisk lidelse er sygdomme i hjernen (og hvis ikke, hvad det så er) 

Målgruppe: 

Temadagen henvender sig til dig, der er psykoterapeut, psykolog, læge, sygeplejerske, misbrugsbehandler, eller som har anden relevant social -eller sundhedsfaglig uddannelse og er interesseret i emnet. 

Om underviseren:

Anders Sørensen
Anders Sørensen
psykolog og forsker med ph.d. i psykiatri
Anders Sørensen har specialiseret sig i at hjælpe mennesker ud af psykofarmaka med alt, hvad det kan indebære af abstinenser, små og bittesmå dosisreduktioner, tilbagevendende følelsesliv og tankeaktivitet, angst, eksistentielle kriser og ikke mindst psykoterapeutisk behandling af det, medicinen måske kun symptombehandlede.

Anders er certificeret metakognitiv terapeut ved MCT-Instituttet og er særligt optaget af, hvordan man kan kombinere den metakognitive tilgang med traumebaserede tilgange. Anders er bestyrelsesmedlem i Dansk Psykolog Forening Kreds København, i Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, i The Withdrawal Project v. Inner Compass Initiative. Han er desuden medlem af The International Institute for Psychiatric Drug Withdrawal.
TID & STED:
Det sker:
Den 9. oktober 2024 Comwell Kolding
Den 23. oktober 2024 Comwell Klarskovgaard, Korsør

Undervisning fra kl. 09.00-16.00
PRIS
Pris for deltagelse er kr. 3.380, - ekskl. moms. Prisen er inkl. morgenmad, frokost og eftermiddagskage samt kaffe og te ad libitum.

Mulig rabat:
Maillisterabat (5 %): Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få 5 % i rabat allerede ved første tilmelding. Vær opmærksom på, at rabatten er personlig. Så hvis du vil tilmelde flere deltagere, så skal alle være skrevet op til nyhedsbrevet for at få rabat.

Skal hele arbejdspladsen med?
Ved 10 eller flere deltagere fra samme sted, er I velkomne til at kontakte os på 6615 9043 for rabatmuligheder.