Alle nyheder
Artikel

20 år med seminarledere – hvorfor?

20 år med seminarledere – hvorfor? I 20 år har Seminarer.dk leveret kurser, konferencer og uddannelser til det offentlige, eller om du vil – I 20 år har vi leveret viden til velfærd. I alle årene har vores arrangementer været styret af en seminarleder, som er til stede hele dagen på arrangementet. Seminarlederen er lidt […]

20 år med seminarledere – hvorfor?
20 år med seminarledere – hvorfor?

I 20 år har Seminarer.dk leveret kurser, konferencer og uddannelser til det offentlige, eller om du vil – I 20 år har vi leveret viden til velfærd.

I alle årene har vores arrangementer været styret af en seminarleder, som er til stede hele dagen på arrangementet. Seminarlederen er lidt som en dommer i fodbold eller håndbold – fokus er ikke på dem, men de udfylder en vigtig rolle, som man ikke vil være foruden.

Den korte forklaring på hvorfor vi har en seminarleder til stede

Underviser tager sig af det faglige indhold på dagen, seminarlederen tager sig af resten.

Men virkeligheden er lidt mere nuanceret end som så

Seminarlederen har 3 overordnede roller: dialogen med underviserne, hotellet og jer kursister.

Seminarlederen og underviser

Indledningsvist sikres at underviser “lander godt” inden undervisningen og er klar til undervisning. Fx. sker det, at uheldet er ude og underviser er forsinket eller helt forhindret. Er underviser forhindret i at komme frem er første indskydelsen aldrig at aflyse arrangementet, men i stedet bringes kollegerne på kontoret i spil for at finde en fuldgod erstatning i form af en anden underviser, så dagen kan gennemføres til glæde for kursisterne. I løbet af dagen har seminarlederen dialog med underviser for at sikre, at vi kommer omkring det indhold, som har været skitseret i indbydelsen, og måske laves der enkelte tilretninger, hvis kursisterne som helhed udviser en særlig interesse på dagen. Således er seminarlederen både garant for kvalitet og en vigtig sparringspartner for underviseren.

Seminarlederen og hotellet

Seminarer.dk har et fast netværk af hoteller i Danmark, som vi anvender til vores arrangementer. Vi tjekker løbende kvaliteten og her har seminarlederen en vigtig rolle i vurderingen af hotellet og justering af diverse facetter i løbet af dagen.

Seminarlederen og kursisterne

Endelig har vi en vigtig rolle ift. dig som kursist. Vi justerer løbende til ift. relevante input fra kursisterne, men derudover har seminarlederen en ganske særlig rolle. Vi er stolte af og glade for, at vores kursister kommer over til os med nye ideer og på den måde arbejder sammen med os i udviklingen af nye arrangementer. Nogle gange er det et spændende emne, vi skal belyse, andre gange en stor guru fra udlandet som skal bringes til Danmark eller en helt ny uddannelse, der skal produceres. Det hele starter blot med en lille note eller tanke fra dig eller en anden kursist. Vi er bare glade for samarbejdet og sætter stor pris på, at I vil være med til at præge, hvilken ny viden der er brug for.

Således kan vi slet ikke forestille os, at Seminarer.dk nogensinde skulle afvikle arrangementer uden en seminarleder.

Seminarlederen er og bliver en vigtig del af vores fokus på kvalitet i levering af viden til velfærd i Danmark.

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Fyn & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere