Mens vi venter på anbefalingerne fra Ledelseskommissionen - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Mens vi venter på anbefalingerne fra Ledelseskommissionen

Regeringen nedsatte i marts 2017 en ledelseskommission med det formål at understøtte bedre ledelse i hele den offentlige sektor.

Artikelbillede_600x450px_Samarbejde
Regeringen nedsatte i marts 2017 en ledelseskommission med det formål at understøtte bedre ledelse i hele den offentlige sektor. Ledelseskommissionen har netop meddelt, at lanceringen af slutrapporten, der samler op på Ledelseskommisisonens arbejde, finder sted 12. juni.Mens vi venter på slutrapporten, kan vi se nærmere på, hvad det er Ledelseskommissionen har haft fokus på. Kommissionen har blandt andet skulle:

  • Afdække gruppen af offentlige ledere, herunder hvad der karakteriserer dem, deres vilkår og udfordringer.
  • Vurdere styrker, udfordringer og rammevilkår for offentlig ledelse, herunder analysere de udfordringer offentlige ledere står over for aktuelt og fremover.
  • Komme med konkrete anbefalinger til hvilke indsatser, der kan fremme og understøtte en styrkelse af ledelseskvaliteten i den offentlige sektor.

Til at afdække gruppen af offentlige ledere har over 1.800 ledere fra alle niveauer og alle dele af den offentlige sektor besvaret kommissionens spørgeskema. De samlede resultater fra undersøgelsen kan læses i rapporten ‘Offentlige ledere og ledelse anno 2017’. Rapporten behandler tre temaer – lederrollen, ledelsesrum og ledelsesudvikling. Rapporten kan læses fra ende til anden, eller man kan dykke ned i enkelte kapitler og læse dem uafhængigt af den samlede rapport.

15 forskere i Danmark har givet deres bud på, hvad der karakteriserer offentlige ledere, og hvilke udfordringer de står overfor.

Hvad karakteriserer offentlige ledere

I august mødtes Ledelseskommissionen således med en række danske forskere i offentlig ledelse.  Som afsæt til arrangementet blev alle deltagere bedt om at give indspark til henholdsvis, hvad der karakteriserer offentlige ledere, og hvad der karakteriserer deres vilkår, styrker og udfordringer. Forskernes bidrag er samlet i publikationen. 

Det bliver interessant at se, hvor konkrete Ledelseskommisionens anbefalinger bliver, og hvilken indflydelse de får for den fremtidige kvalitet i offentlig ledelse. Formanden for Ledelseskommissionen, Allan Søgaard Larsen, har allerede i interviews og ved arrangementer løftet lidt af sløret for, hvad anbefalingerne omfatter. Nye ledere kæmper med at falde til i lederrollen, og derfor bliver en af ledelseskommissionens anbefalinger, at der skal gøres mere for at styrke lederidentiteten hos de nye, har formanden fortalt til kommunen.dk.

På det seneste møde i Ledelseskommisionen medio marts blev kommissionsmedlemmerne desuden enige om, at hovedbudskabet er, at der er et knæk i ledelseskæden – fra de politiske intentioner over den overordnede ledelse og styring – og ud til den virkelighed, der møder offentlige ledere i velfærdsinstitutionerne. Det betyder, at der er brug for mere ledelse og mindre styring, samt udvikling af driften i et borgerperspektiv.

Læs mere om Ledelseskommissionens arbejde på: https://www.ledelseskom.dk/

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere