Alle nyheder
Artikel

Boganmeldelse: “Kort og godt om stress” 2

Flere og flere bliver ramt af stress. Derfor sætter vi fokus på stress ved at give dig endnu en boganmeldelse af "Kort og godt om stress". Læs den her.

Kort og godt om stress

Af John Olsen , Stresscoach og VirksomhedskonsulentSom uddannet stress-coach, ved jeg at stress skal tages alvorligt, og at det kan ramme alle der gennem længere tid, har brugt flere ressourcer/energi, end de har haft. Når kræfterne er sluppet op, begynder kroppen at sige fra. Man kommer til at føle sig magtesløs og frustreret over at man ”ikke bare” kan tage sig sammen, og gøre det der skal gøres.

Se også relevant kursus: Stresskonference for ledere

Livet omkring en går for stærkt, og man tror ikke man kommer til at følge med igen. Jeg ved det, både af erfaring som stress ramt, og som uddannet stresscoach, og for mig var det et chok, at stress ramte som lyn fra en klar himmel. Jeg vidste ikke hvad der skete med mig, og hvad jeg kunne gøre for at komme ovenpå igen. Her kunne jeg godt have brugt denne bog, som giver et godt indblik i hvad stress er, og hvad man skal have fokus på for at få energien tilbage.

Kort og godt om stress

Bogen “Kort og godt om stress” af Yun Ladegaard, Pernille Rasmussen, Malene Friis Andersen og Bo Netterstrøm er ikke så lang, og gjort let ”spiselig”, med korte afsnit, og i et sprog alle kan være med på. Dette gør, at også stress ramte får meget ud af bogen, uden af miste modet over mange sider og ting man ikke magter at forstå.

Jeg mener dog, at mange som ikke nødvendigvis har haft stress, eller haft det tæt på livet kunne have gavn af at læse bogen, da den måske kan få folk til at tænke og agerer anderledes i deres arbejdsliv og privatliv.

Det er godt, at der mange steder i bogen bliver gjort opmærksom på vægten i ens liv, om at man kun har en vis mængde af ressourcer, og når man bruger flere end man har, er der fare for at kroppen siger fra.

Der er skrevet mange tykke bøger om stress, og stress er også meget mere omfattende end bogen fortæller, men med en titel: ”Kort og godt om stress” opfylder bogen præcist det den skal, nemlig at give læseren et Kort og godt indblik i hvad stress er.

Se også relevant kursus: Stresskonference for ledere

Indhold

Man kommer omkring symptomer, årsager, fravær, hvad man selv kan gøre, behandling, pårørende, hvordan man kommer tilbage efter stress, og livet efter stress.

Alt i alt giver det læseren en god viden, om at komme af med sit stress, men lige så vigtigt, hvad der måske skal til, for at undgå at komme ud i sådan en situation.

Jeg kan godt lide, at man i denne bog også kommer omkring den del der hedder pårørende, og det med at komme tilbage til et arbejde, man måske er sygemeldt fra. Disse ting var noget der fyldte meget under min egen stressperiode. Frustrationerne om at mine nærmeste ikke forstod hvor skidt jeg havde det, og især den store frygt man opbyggede omkring, at skulle tilbage og fungere i det job, som havde været med til at skubbe mig ud over kanten.

Håb

Her giver bogen et håb, om at dette godt kan lade sig gøre, og et indblik i hvordan det er muligt, med god dialog med arbejdsgiver, og med en optrapningsplan, så man kommer retur i det tempo der skal til for ikke at vælte igen.

Hvis jeg skal finde noget konstruktiv kritik, ville jeg måske gerne have haft der stod lidt mere omkring hjernen, og hvad det er den gør i stressede situationer. Hvordan man kan flytte den fra at være modspiller til at være medspiller, og at den reelt kan tage skade, ved langvarig stresspåvirkning.

Jeg ville også gerne have haft nogle flere øvelser i bogen, blandt andet i forhold til søvn, da det i mine øjne er en af de største faktorer, til at komme ud af sin stress. Disse få ting er dog lagt fra nok til at ødelægge den gode oplevelse, det er at læse bogen, og grunden til at jeg nævner dem, er at jeg gennem min uddannelse har mere viden om emnet.

Endelig vurdering

Min endelig vurdering af ”Kort og godt om stress” er at den skal have 5 ud af 5 stjerne, da den giver læserne præcist det de bliver lovet, nemlig en kort men god beskrivelse af hvad stress er og gør.

Jeg er begejstret, og håber at mange vil gøre sig selv den tjeneste at læse bogen, og dermed forhåbentlig undgå at få stress, eller at dem som er stressede, vil komme hurtigere ovenpå igen.

Se også relevant kursus: Stresskonference for ledere

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere