Boganmeldelse: Skal jeg fortælle dig om ADHD - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Boganmeldelse: Skal jeg fortælle dig om ADHD

I denne bog får du barnets synsvinkel på det at have ADHD. Du får konkrete råd til, hvordan du støtter som ven, forældre og fagprofessionel.

Skal jeg fortælle dig om ADHD

Bogen ”Skal jeg fortælle dig om ADHD” er skrevet af Susan Yarney og oversat til dansk af Charlotte Pietsch. Det er en sød lille bog, som i modsætning til mange andre bøger om emnet er set fra barnets synspunkt. Her møder vi nemlig Matthias, som fortæller om, hvordan det er at have ADHD

ADHD kom først frem i 1902 og siden har flere og flere fået diagnosen. I dag har 2-5 % af alle børn f.eks. denne diagnose. Stigningen er et klart udtryk af, at fagprofessionelle er blevet mere opmærksomme på, hvad ADHD er, og hvordan vi diagnosticerer det. Derfor findes derfor også en masse bøger og artikler om emnet. Det unikke ved denne bog er, at det er barnets synsvinkel, der er i fokus, og det er et frisk pust.

Når et barn har ADHD, er der ofte udfordringer med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet. Derudover har disse børn ofte svært med indlæring og relationsdannelse. Da mange bliver inkluderet i normale klasser, er det yderst vigtigt, at både andre børn og lærerne forstår barnet. Her kan denne bog bruges.

“Skal jeg fortælle dig om ADHD” er kort og letlæselig, så børn nemt kan forstå den. Bogen kommer rundt om rigtig mange relevante emner som f.eks. de udfordringer børn med ADHD har. Hvert emne bliver forklaret af Matthias, og han forklarer, hvordan han oplever situationerne. Du får også indblik i, hvad du som ven og fagprofessionel ikke skal gøre eller sige, og hvad der kan hjælpe.

Da mange med ADHD også har andre psykiske vanskeligheder som f.eks. depression, angst eller svære adfærdsproblemer, er dette emne også berørt i bogen. Bogen kommer også omkring emner som medicin og hvad årsagen til ADHD er, samt hvordan du hjælper barnet.

Sidst i bogen er der f.eks. et afsnit til henholdsvis kammerater, forældre og lærer, hvor du får konkrete råd til, hvordan du kan hjælpe personen med ADHD. Så selvom bogen kun er på 53 sider, så kommer den rundt om rigtig mange elementer.

Relevante arrangementer

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker (niveau 3 og 4 i svangreomsorgen) gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Læs mere
Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært
Kursus

Bryd tavsheden – lad børn læne sig op ad voksne, når livet er svært

Jylland & Sjælland

Tag med på denne kursusdag, hvor du bliver klædt på til at støtte børn, når de er ramt af svære livsomstændigheder.

Familieterapeut Karen Glistrup og børnepsykolog Birgitte Ørnstrup står i spidsen for kurset og sætter bl.a. fokus på:

Hvordan du som fagperson taler med børn med hensyntagen til, at de netop er børn Hvordan du får kendskab til bagvedliggende årsager til barnets mistrivsel. F.eks. når et barn er pårørende til forældre eller søskende med psykisk sygdom, eller hvis der er problemer med misbrug i familien Hvordan du udforsker familiens livsomstændigheder og belastninger uden at aktivere skyldfølelse Hvordan du i mødet med barnet kan minimere antallet af spørgsmål, så samtalen fra det usikre barns perspektiv ikke opleves som ubehagelig Hvordan du taler med børn og deres forældre med rette ansvarsfordeling mellem barn og voksen, forælder og fagprofessionel

Læs videre herunder for at få mere at vide om dagens indhold og underviserne.

Læs mere
Gaming- og SoMe-afhængighed – Sådan hjælper du unge med et lidelsesfuldt skærmforbrug
Kursus

Gaming- og SoMe-afhængighed – Sådan hjælper du unge med et lidelsesfuldt skærmforbrug

Jylland & Sjælland

Hvordan hjælper du bedst unge, som er blevet suget så langt ind i gaming og/eller sociale medier, at der er tale om egentlig afhængighed? Dét er omdrejningspunktet for dette kursus i selskab med psykolog David Madsen, læge Cecilie Federspiel og medlem af regeringens tech-udvalg Mie Oehlenschläger.

I fællesskab sikrer de, at du i løbet af kursusdagen får:

Viden om gaming- og SoMe-afhængighed, og hvordan det påvirker unges liv og trivsel Kendskab til afhængighedens udtryk, herunder psykologiske, fysiske, adfærdsmæssige og sociale symptomer Forståelse af de underliggende mekanismer og virkemidler, som spil- og SoMe-industrien anvender til at fastholde menneskers opmærksomhed, engagement og tid Viden om forebyggelse og effektive interventioner, herunder Acceptance and Commitment Therapy og narrative samtaleteknikker Indblik i, hvordan du taler med forældre eller andre fagpersoner, som er i berøring med unge, der har et problematisk forbrug af computerspil og SoMe

Du finder mere info om kursusdagens indhold og underviserne herunder.

Læs mere