Boganmeldelse: Skal jeg fortælle dig om ADHD - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Boganmeldelse: Skal jeg fortælle dig om ADHD

I denne bog får du barnets synsvinkel på det at have ADHD. Du får konkrete råd til, hvordan du støtter som ven, forældre og fagprofessionel.

Skal jeg fortælle dig om ADHD

Bogen ”Skal jeg fortælle dig om ADHD” er skrevet af Susan Yarney og oversat til dansk af Charlotte Pietsch. Det er en sød lille bog, som i modsætning til mange andre bøger om emnet er set fra barnets synspunkt. Her møder vi nemlig Matthias, som fortæller om, hvordan det er at have ADHD

ADHD kom først frem i 1902 og siden har flere og flere fået diagnosen. I dag har 2-5 % af alle børn f.eks. denne diagnose. Stigningen er et klart udtryk af, at fagprofessionelle er blevet mere opmærksomme på, hvad ADHD er, og hvordan vi diagnosticerer det. Derfor findes derfor også en masse bøger og artikler om emnet. Det unikke ved denne bog er, at det er barnets synsvinkel, der er i fokus, og det er et frisk pust.

Når et barn har ADHD, er der ofte udfordringer med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet. Derudover har disse børn ofte svært med indlæring og relationsdannelse. Da mange bliver inkluderet i normale klasser, er det yderst vigtigt, at både andre børn og lærerne forstår barnet. Her kan denne bog bruges.

“Skal jeg fortælle dig om ADHD” er kort og letlæselig, så børn nemt kan forstå den. Bogen kommer rundt om rigtig mange relevante emner som f.eks. de udfordringer børn med ADHD har. Hvert emne bliver forklaret af Matthias, og han forklarer, hvordan han oplever situationerne. Du får også indblik i, hvad du som ven og fagprofessionel ikke skal gøre eller sige, og hvad der kan hjælpe.

Da mange med ADHD også har andre psykiske vanskeligheder som f.eks. depression, angst eller svære adfærdsproblemer, er dette emne også berørt i bogen. Bogen kommer også omkring emner som medicin og hvad årsagen til ADHD er, samt hvordan du hjælper barnet.

Sidst i bogen er der f.eks. et afsnit til henholdsvis kammerater, forældre og lærer, hvor du får konkrete råd til, hvordan du kan hjælpe personen med ADHD. Så selvom bogen kun er på 53 sider, så kommer den rundt om rigtig mange elementer.

Relevante arrangementer

Når traumer sætter sig i kroppen
Kursus

Når traumer sætter sig i kroppen

Jylland & Sjælland

Opnå en større forståelse for kroppens reaktioner på traumer, så du kan være med til at styrke trivslen for børn, unge og voksne med traumer. Det sker på denne kursusdag, der tager afsæt i den psykosomatiske traumemodel.

Din underviser er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Gitte Retbøll, og hun sørger for, at du får:

Indsigt i, hvordan du kan tale om traumer og et indblik i, hvordan traumer opstår i barndommen og følger mennesker op igennem livet  Indsigt i, hvorfor det er vigtigt at spørge “Hvad er der sket dig”, når du møder en person med et traume  Indsigt i, hvordan kroppen reagerer på traumer, f.eks. barndomstraumer  Viden om, hvordan traumer sætter sig i kroppen som eksempelvis smerter eller ubehag  Viden om, hvordan smerterne forløses, når traumet behandles 

 

Læs mere
DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse
Kursus

DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse

Jylland & Sjælland

Det anslås, at 7-8% af alle børn har Developmental Language Disorder (DLD), udviklingsmæssig sprogforstyrrelse. Der er dog tale om et skjult handicap, som ofte er svært at opdage. Tag derfor med på denne temadag, som giver dig kompetencer til at spotte og hjælpe børn og unge med DLD. Mere konkret får du:

Viden om generel og forsinket sprogudvikling hos børn Konkret og håndgribelig viden om DLD Redskaber til at spotte de børn, som har brug for hjælp En lang række konkrete og praksisnære tips til, hvordan du kan hjælpe børn med DLD Gode tips til at finde yderligere viden om DLD

Underviser på dagen er ph.d. og audiologopæd Trine Printz.

Læs mere
Traumer og deres effekt på borgere og fagprofessionelle
Kursus

Traumer og deres effekt på borgere og fagprofessionelle

Jylland & Sjælland

Jo mere du ved og forstår om traumer, des bedre kan du gøre en vedvarende forskel for dine borgere og samtidig passe på dig selv i relationen. Kom derfor med på disse temadage i selskab med Louise Brückner Wiwe, specialist i neuropsykologi og psykopatologi, samt Camilla Bechsgaard, cand.psyk. og VISO-specialist.

Ved at tilmelde dig får du to temadage, hhv. en teoridag og en praksisdag, og efter dagene har du:

Opnået en teoretisk forståelse for sammenhængen mellem traumer og udviklingen af bl.a. hjernen, personlighed, sindslidelser, misbrug og spiseforstyrrelser Fået kendskab til ICD-11’s diagnoser af PTSD og kompleks PTSD og kan anvende analyseredskaber til at skabe overblik over borgernes liv og yde støtte Fået indblik i, hvordan du kan være med til at skabe optimale betingelser for en hverdag, som hjælper til at forstå traumernes effekt på nutiden og mindsker effekterne af borgernes traumehåndtering
Læs mere
Skab RO hos borgere med psykiske lidelser
Kursus

Skab RO hos borgere med psykiske lidelser

Jylland & Sjælland

Kom med på dette kursus og få en praksisnær introduktion til træningsmetoden RO-lates, som genskaber kontakten til kroppen.

Når du deltager på kurset, opnår du:

Viden om sammenhængen mellem krop og sind Konkrete redskaber til, hvordan du arbejder ud fra metodens principper Mulighed for at afprøve metoden i praksis

Få mere at vide på siden herunder.

Læs mere