Alle nyheder
Artikel

De 7 energiprincipper

De 7 energiprincipper er svaret! Lær hvordan du løbende kan fylde din og dine kollegers energitank og dermed undgå at brænde ud.

Thomas Grønnemark
Af: Thomas Grønnemark, foredragsholder og forfatter til bogen ”Doven Energi”.De seneste år er der kommet langt mere fokus på, at individet skal præstere. Det får mange til at brænde ud. Men der er hjælp at hente. Ved at følge de 7 energiprincipper nedenfor kan du undgå at brænde ud og lære, hvordan du kan fylde din og dine kollegaers energitank op!

Princip nr. 1: Hold gode pauser

Tilgangen til det moderne arbejdsliv er, at medarbejderne skal være passionerede og samtidig være så effektive som muligt. Kort sagt – arbejde hårdt. Ingen tvivl om at arbejdshandskerne skal på, hvis der skal præsteres, men pausen må heller ikke glemmes!

Forskning har vist, at de allermest passionerede medarbejdere også er dem, der oftest ikke får holdt deres pauser. Og det er de selvsamme medarbejdere, der går ned med stress.

Princip nr. 2: Skab stærke sociale relationer

I det samlede billede bliver det ofte stærkt undervurderet, hvor vigtige medarbejdernes indbyrdes relationer er.
En ny undersøgelse fra DTU Compute viser, at et teams præstationer afhænger mere af gode, stærke indbyrdes forhold end af, hvilken viden og hvilke evner de enkelte medlemmer besidder. Jo stærkere relationerne er, jo stærkere er holdet.

Princip nr. 3: Find dine tidsrøvere

95 procent af alle mennesker laver overspringshandlinger og de fleste af dem ville ønske, at de havde mere selvdisciplin. Selvom vi er glade for vores arbejde, tager vi før en opgave ofte tilløb igen og igen. ”Find dine tidsrøvere” handler om, at du er bevidst om, hvordan du bruger dine ressourcer i dagligdagen.

Princip nr. 4: Hjælp andre, når du har overskud

Ifølge den amerikanske professor Adam Grant findes der tre forskellige hjælpe-typer:

  • ”The Giver” – der giver, før de modtager.
  • ”The Matcher” – der skal have noget igen, før de giver.
  • ”The Taker” – der primært tager fra andre.

Ret overraskende, så er ”giverne” overrepræsenterede både i toppen og bunden af succes-statistikkerne, da det ”at give” kan give overskud, men også underskud, hvis der bliver givet, uden at kræfterne er til det.

Princip nr. 5: Spørg om hjælp, når du har en udfordring

I en Harvard-undersøgelse af den amerikanske efterretningstjeneste skulle man finde de dygtigste teams. Til stor overraskelse var det ikke kompetencer og ambitioner, der var den vigtigste faktor. De teams, der hjalp hinanden mest, var også dem, der var de mest succesrige – ikke mindst fordi de praktiserede en højere grad af vidensdeling.

Princip nr. 6: Håndter dine negative oplevelser

Ifølge forskning i positiv psykologi ”rammer” negative episoder os tre gange voldsommere end de positive. På en helt almindelig arbejdsdag kan det være stressende at håndtere modgang for de enkelte medarbejdere og de enkelte teams.

Princip nr. 7: Fejr jeres succeser

Ifølge ”Psykologi i organisation og ledelse” er den sociale støtte et godt værn mod stress, fordi den ændrer stresskilden. Som en del af den sociale støtte ligger også den følelsesmæssige støtte, som er at vise interesse, omsorg og opmærksomhed. Når vi fejrer små og store succeser sammen, skaber vi automatisk mere menneskeligt overskud.

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere