”Den frygtløse organisation” af Amy Edmondson – en essentiel ledelsesbog - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

”Den frygtløse organisation” af Amy Edmondson – en essentiel ledelsesbog

Der er mange interessante ledelsesbøger at finde på de fysiske og virtuelle boghylder. Én af de mest inspirerende er fra 2018 og hedder "Den frygtløse organisation". Til april 2022 kan du opleve forfatteren bag, Harvard-professor Amy Edmondson, i en enestående masterclass om psykologisk tryghed.

Den-frygtløse-organisation
Hvis du vil læse om psykologisk tryghed – også kendt som psykologisk sikkerhed – er der i hvert fald én bog, som bør være på din læseliste: ”Den frygtløse organisation”.

Bogen udkom i 2018 i USA under originaltitlen, ”The Fearless Organization”, og er skrevet af Harvard-professor Amy Edmondson, som i 2021 blev kåret som verdens mest indflydelsesrige ledelsestænker.

Med ”Den frygtløse organisation” får ledere og teams en praksisnær guide i at skabe psykologisk tryghed, som styrker samarbejdet, trivslen, innovationen og resultaterne. Bogen er baseret på Amy Edmondsons mere end 20 års forskning i feltet, og den bidrager både med eksempler fra kendte organisationer og nye redskaber til ledere.

I 2019 modtog Amy Edmondson bl.a. Thinkers50’s ”Breakthrough Idea Award” for bogen, ligesom en af verdens største bogmesser, Sharjah International Book Fair, udråbte den til at være en af de bedste internationale fagbøger i 2019.

Da ”Den frygtløse organisation” udkom på dansk i 2020, gik det absolut heller ikke ubemærket hen.

InsideBusiness gav den f.eks. 6 ud af 6 mulige stjerner i deres anmeldelse og kaldte den ”et mustread”, ligesom de bl.a. også skrev:

”Bogen er et sandt overflødighedshorn af forskning, cases og praktiske værktøjer til ledere, der ønsker at skabe værdi ved at indrette og udvikle organisationer på en ny og bedre måde.”

Hos Jyllands-Posten var begejstringen også stor for ”Den frygtløse organisation”. Her fik bogen ligeledes topkarakterer med på vejen og blev kaldt ”årets uundværlige ledelsesbog.

Hos Folkeskolen.dk var der også ros at hente til Amy Edmondsons værk, da det i deres anmeldelse bl.a. lød:

Bogen er velskrevet og ditto struktureret med en kort og klar opsamling af pointer til sidst i hvert kapitel (…) Den er grundig (…) Bogen skriver sig ind i tidens interessante ledelsesbøger med fokus på mod i ledelse, lydhør ledelse og også sårbar ledelse.”

Arbejd med psykologisk tryghed i din organisation

I april 2022 afholdt vi en stor masterclass om psykologisk tryghed i Oslo, København og Herning med Amy Edmondson som hovednavn. På scenen var også ledelsesrådgiver og bestsellerforfatter Christian Ørsted, som har arbejdet med psykologisk tryghed siden 2014.

Selvom masterclassen er afholdt, er det stadig muligt at lære mere om psykologisk tryghed ved at deltage på uddannelsen til certificeret practitioner i psykologisk tryghed.  Uddannelsen er kvalitetssikret af Amy Edmondson, og i spidsen for uddannelsen står Christian Ørsted.

Vil du læse endnu mere om Psykologisk tryghed?

Læs om hvad, hvorfor og hvordan i vores artikel: Hvad er psykologisk tryghed, og hvorfor er den vigtig?

Relevante arrangementer

Masterclass ved Amy C. Edmondson i psykologisk tryghed
Masterclass

Masterclass ved Amy C. Edmondson i psykologisk tryghed

Jylland & Sjælland

Masterclassen er afholdt med over 1.100 glade deltagere!

Vil du vide endnu mere om Psykologisk Tryghed, så se nærmere på “Certificeret practitioner i psykologisk tryghed“. Det er en ny uddannelse om psykologisk tryghed. Den er kvalitetssikret af Amy Edmondson, og du bliver undervist af Christian Ørsted.

Du bliver bl.a. certificeret i værktøjet “The Fearless Organization Scan”.

 

Unik 1-dags masterclass med Harvard-professor Amy Edmondson og bestsellerforfatter Christian Ørsted i Danmark og Norge. Journalist og tv-vært, Cecilie Beck, er konferencier. Finn det norske arrangementet her.

Oplev Amy C. Edmondson, en af verdens førende og mest toneangivende ledelsestænkere. Deltag i unik masterclass i april 2022, hvor Edmondson stiller skarpt på psykologisk tryghed, og ledelsesrådgiver Christian Ørsted bl.a. bidrager med redskaber til implementering af psykologisk tryghed i din organisation.

Program for dagen: 

Program – Herning (PDF)

Program – København (PDF)

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Ængstelig personlighed – den oversete lidelse
Kursus

Ængstelig personlighed – den oversete lidelse

Jylland & Sjælland

Få redskaber til at hjælpe borgere og patienter med en ængstelig evasiv personlighedsstruktur

Læs mere
Når traumer sætter sig i kroppen
Kursus

Når traumer sætter sig i kroppen

Jylland & Sjælland

Opnå en større forståelse for kroppens reaktioner på traumer, så du kan være med til at styrke trivslen for børn, unge og voksne med traumer. Det sker på denne kursusdag, der tager afsæt i den psykosomatiske traumemodel.

Din underviser er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Gitte Retbøll, og hun sørger for, at du får:

Indsigt i, hvordan du kan tale om traumer og et indblik i, hvordan traumer opstår i barndommen og følger mennesker op igennem livet  Indsigt i, hvorfor det er vigtigt at spørge “Hvad er der sket dig”, når du møder en person med et traume  Indsigt i, hvordan kroppen reagerer på traumer, f.eks. barndomstraumer  Viden om, hvordan traumer sætter sig i kroppen som eksempelvis smerter eller ubehag  Viden om, hvordan smerterne forløses, når traumet behandles 

 

Læs mere
DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse
Kursus

DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse

Jylland & Sjælland

Det anslås, at 7-8% af alle børn har Developmental Language Disorder (DLD), udviklingsmæssig sprogforstyrrelse. Der er dog tale om et skjult handicap, som ofte er svært at opdage. Tag derfor med på denne temadag, som giver dig kompetencer til at spotte og hjælpe børn og unge med DLD. Mere konkret får du:

Viden om generel og forsinket sprogudvikling hos børn Konkret og håndgribelig viden om DLD Redskaber til at spotte de børn, som har brug for hjælp En lang række konkrete og praksisnære tips til, hvordan du kan hjælpe børn med DLD Gode tips til at finde yderligere viden om DLD

Underviser på dagen er ph.d. og audiologopæd Trine Printz.

Læs mere