Alle nyheder
Artikel

Den nye persondataforordning – derfor skal du kende reglerne!

Den 25. maj 2018 trådte den nye persondataforordning fra EU i kraft her i Danmark, og med den kom nye regler, du som offentlig ansat skal overholde.

den nye persondataforordning

Den nye persondataforordning

Den 25. maj 2018 trådte den nye persondataforordning fra EU i kraft her i Danmark, og med den kom en masse nye regler og skærpede krav til dig som offentlig ansat, der har berøringsflade med persondata. For det er nemlig ALLE, der er underlagt den nye dataforordning – fra dig, som arbejder med persondata til dagligt, til dig, der lægger Facebook-billeder op på en offentlig Facebookside. Cand. jur. Brian Nygaard Oswald fortæller om, hvorfor alle skal kende reglerne. Brian kommer med følgende gode grunde:

Der er et voldsomt stort fokus på persondata i disse tider, og aviserne elsker at skrive om fejl fra kommuner og skoler osv. Så man risikerer meget nemt at få dårlige historier i medierne, hvis man begår fejl, fordi man ikke kender reglerne.

Hvis en medarbejder gentagne gange ikke overholder persondataregler, vil det uden tvivl kunne få indflydelse på den pågældendes ansættelse – der vil rulle hoveder (mange hoveder), hvis skoler, institutioner, kommuner, styrelser osv. bryder reglerne – man VIL disse brud til livs.

Persondatareglerne gælder så utrolig mange steder – såsom når man sender e-mails, når man surfer på Internettet, når man bruger sin computer osv. osv., så hvis ikke man kender reglerne, vil man igen og igen bryde dem.

Persondatareglerne gælder i stort omfang også for ens private handlinger, når man lægger ting på nettet. Kursisterne lægger sikkert billeder på Facebook mv. og det må man langt fra altid. Og som privatperson kan man faktisk komme i fængsel ved alvorlige persondatabrud!

Så der er gode grunde til at kende reglerne for persondata!

 

Vi kigger bl.a. på mails, edb, papirmapper, databehandlere, hjemmeside hosting, sikkerhed, mobiltelefoner, hjemmearbejdspladser, DPO’er, arbejde i toget, hvilke sager I må have digital adgang til, aflåsning af skabe, risikovurderinger… og en masse andet. Alt sammen med det formål, at du lever fuldt op til de nye regler for databeskyttelse – og det er bedre sent end aldrig!

Cand. jur. Brian Nygaard Oswald er som sagt vores underviser, og han er kendt for at være en god formidler, der gør kompliceret jura forståeligt og praksisnært. Der bruges ikke en masse fine ord, men derimod ord og eksempler, som du forstår og kan relatere dig til, og som du kan tage med hjem og bruge!

Vores tidligere deltagere har bl.a. udtalt følgende om kurset:

”Fantastisk god underviser – god til at gøre tørt stof ”levende””

”God og humoristisk formidling”

”Indlægsholder forstår at høre ”tør” stof spændende og koble det op på hverdagen”

”Supergodt forløb – lav et mere”.

”Super god dag med stor faglighed”

”God, sjov underviser, som gør det mere spændende”

”God og dejlig humor fra underviser, der gjorde dagen underholdende samt lærerig”

Lyder dagen som noget for dig, så tilmeld dig vores “Grundkursus om persondataforordningen af maj 2018 – for begyndere” i dag!

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere