Det frygtløse lederteam - boganmeldelse - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Det frygtløse lederteam – boganmeldelse

Her får du en boganmeldelse af bogen "Det frygtløse lederteam - fra silopraksis til mod og ansvar”, som er skrevet af en af vores kunder.

Det frygtløse lederteam
Boganmeldelse af ”Det frygtløse lederteam – fra silopraksis til mod og ansvar”af Morten Novrup Henriksen og Thomas Lundby, udgivet af Dansk Psykologisk forlag.

Anmeldt af Sannie Brostrøm Jacobsen, afdelingsleder på skole.

Bogens budskab kredser om, at ledelse stadig er vigtigt, da ledelsen er kulturbærere og stemningsbærere. Men ledelse skal udvikle en konstruktiv form for selvledelse hos medarbejderne, hvilket blandt andet kræver fokus på at lede mennesker og ikke være detaljeorienterede og kontrollerende.

Se også relevant kursus: Relationel koordinering i praksis

Det kræver stærk sammenhængskraft hos ledelsen og dermed også modige ledere, der er stærke sammen.  En ledelse, der har mod til at agere sammen og have fælles ansvar for helheden. Et lederteam, der arbejder bevidst med kulturen og udvikling af denne, hvor kulturen bør være strategien. Det kræver hos alle ledere i teamet ”sult, social begavelse og ydmyghed”. Begreber som giver god mening, når man læser bogen.

Forfatterne mener, at velfungerende team er sjældne. De synliggør dynamikkerne og effekterne i et frygtsomt lederteam kontra dynamikker og effekter i et modigt og frygtløst team. Derefter tilbyder de mange gode redskaber til at arbejde mod målet med at blive et frygtløst lederteam.

Bogen ”Det frygtløse lederteam – fra silopraksis til mod og ansvar” er en let tilgængelig lille håndbog – der kan bruges af ledelsesteam i alle organisationer. Forfatterne samler mange relevante studier lige fra Carol Dweck’s mindset til Lencionis fem dysfunktioner i team. Bogen har nogle gode modeller og er en god idebank, så man som leder kan blive inspireret til, hvor man skal starte.

I skoleverdenen arbejder man med de professionelle læringsteam, denne bog kredser om det samme og er en god håndbog, som man kan læne sig op ad i arbejdet med at blive et frygtløst lederteam. Der bliver også taget fat i den øverste chefs rolle i ledelsesteamet, hvilket er vigtigt at italesætte, så man ikke tror, at man er ligestillede.

Begrebet ”den sunde konflikt” giver god mening at huske at arbejde med i hverdagen, hvor man ofte i skyndingen kan have en tendens til at gå uden om konflikter og uenigheder. At holde hinanden ansvarlige i en ledelse bliver også bragt op, hvilket også kan være en af udfordringerne i det daglige arbejde i en ledelse. Noget der personligt fangede mig, er afsnittene om feedback. Vi er meget bevidste om at give feedback, men arbejder vi målrettet med at kunne modtage feedback?

Bogen giver både mulighed for at arbejde individuelt og som team. Da det er vigtigt, at arbejde med flere vinkler, for at blive et stærkt team. Den giver en god bevidsthed om, hvordan man som leder kan arbejde systematisk med kulturændringerne i sit eget lederteam. Den kan også bruges som en slags tjekliste, så man kan se, hvor man skal gribe ind og hvor man er godt kørende.

Se også relevant kursus: Relationel koordinering i praksis

Alt i alt synes jeg at det er en god og anvendelig bog, som er hurtig læst, så man kan komme i gang med at lave de til tider små ændringer, som der skal til, for at blive et endnu bedre ledelsesteam.

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere