Fire gode artikler fra Bruce D. Perry - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Fire gode artikler fra Bruce D. Perry

Bruce D. Perry har sendt os 4 af hans bedste artikler. Bliv klogere på bl.a. om den neurosekventielle tilgang til terapi, børnemishandling, traumer og interventioner.

Hjerneforsker Bruce Perry

Fire gode artikler fra Bruce D. Perry

Bruce D. Perry har sendt os fire enormt interessante atikler om bl.a. den Neurosekventielle tilgang til terapi, børnemishandling, traumer og interventioner.

De første to artikler belyser teorierne bag den Neurosekventielle Tilgang til terapi, som Bruce D. Perry bl.a. har fokus på i arbejdet med omsorgssvigtede og traumatiserede børn og unge.

De to næste er interviews med Bruce D. Perry og giver perspektiv på arbejdet med børn og unge og ikke mindst arbejdet med de børn og unge, der har været udsat for traumatiserende oplevelser og omsorgssvigt.

God læselyst

1: The Neurosequential Model of Therapeutics

Denne tekst giver en uddybende forklaring på Den Neurosekventielle Tilgang til terapi.

Den Neurosekventielle Tilgang til terapi-model går ud over den medicinske model. Modellen kortlægger neurobiologisk udvikling af mishandlede børn. Vurderingen identificerer udviklingsmæssige udfordringer og relationer, der bidrager til bl.a. resillens, og i modellen kombineres formel terapi med rige relationer til troværdige kammerater, lærere og plejepersonale.

Læs hele artiklen – klik her: The Neurosequential Model of Therapeutics

2. Examining Child Maltreatment Through a Neurodevelopmental Lens: Clinical Applications of the Neurosequential Model of Therapeutics

Denne artikel indeholder det teoretiske rationale og giver et overblik over en Neuroudviklingsmæssig informeret tilgang til terapeutisk arbejde med mishandlede og traumatiserede børn og unge.

I stedet for at fokusere på en specifik terapeutisk teknik, muliggør Den Neurosekventielle Tilgang til terapi identifikation af nøglesystemer og -områder i hjernen, der er påvirket af negative udviklingsmæssige erfaringer og hjælper med udvælgelsen og rækkefølgen af ​​terapeutiske, berigelse, og uddannelsesmæssige aktiviteter.

I de indledende anvendelser af denne fremgangsmåde i en række af kliniske omgivelser, har resultaterne været positive. Mere dybdegående evaluering af denne fremgangsmåde er berettiget, og er i gang, men artiklen indeholder stadig enormt mange spændende og grundlæggende tanker om Den neurosekventielle tilgang til terapi.

Læs hele artiklen – klik her: Examining Child Maltreatment Through a Neurodevelopmental Lens: Clinical Applications of the Neurosequential Model of Therapeutics

3. Den neurosekventielle tilgang – interview med Bruce D. Perry

I dette interview med Bruce Perry, MD, ph.d., seniorforsker på Child Trauma Academy, diskuterer Laurie MacKinnon udviklingsmæssige traumer og Den Neurosekventielle Tilgang til terapi med Bruce D. Perry.

Den Neurosekventielle Tilgang til terapi er en tilgang til klinisk problemløsning, der udnytter et udviklingsmæssigt syn og inkorporerer fremskridt inden for den neurobiologiske udvikling.

Dr. Perry giver sit perspektiv på den causalitetssammenhæng, der er mellem barndom, misbrug og senere psykiatrisk diagnose, barnets kontakt med en voldelig forælder, post-separation og betydningen af interventioner. Derudover kommer interviewet også omkring funktionen af de lavere dele af hjernen, og Bruce Perry giver sit perspektiv på anvendelse og begrænsninger af psykofarmaka, kognitiv adfærdsterapi og familieterapi.

Læs hele artiklen: Den neurosekventielle tilgang – interview med Bruce Perry

4. A Conversation about Trauma Assessment and Intervention with Dr. Bruce Perry

Den sidste artikel er et interview, der blev publiceret i Casey Practice Digest, hvor Bruce D. Perry diskuterer arbejdet med traumevurdering og interventioner i arbejdet med traumatiserede børn og unge.

Læs hele artiklen – klik her: A Conversation about Trauma Assessment and Intervention with Dr. Bruce Perry

Arbejder du med udsatte børn og unge?

Se nærmere på vores kategoriside: Udsatte børn og unge – Kurser & uddannelser til fagprofessionelle

Her har vi samlet artikler, kurser og efteruddannelser til fagprofessionelle på børne- og ungeområdet.

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere