Fagprofessionelle, som arbejder med personer, der har en erhvervet hjerneskade, kan få flere praktiske handlemuligheder, udvidet deres kompetencer og få en større forståelse for borgeren, hvis de får koblet deres viden til hjernen. Det gør de ved at arbejde neuropædagogisk!Neuropædagogik er bygget op af elementer fra neuropsykologi, hvor du som fagprofessionel får viden om hjernens opbygning og funktion ift. hjerneskader og psykisk udviklingshæmning samt de følgevirkninger, der kan være.
Se også: Uddannelse i neuropædagogik
Når du som fagprofessionel arbejder neuropædagogisk, ser du både på hukommelsen, de sociale evner, opmærksomhed og kommunikationen. Med det i tankerne kortlægger du, hvilke funktioner der virker, og hvilke der er beskadiget, så du kan sammensætte en hverdag, hvor de stærke sider kompenserer for de svage. Det skaber succesoplevelser og motivation, så der bliver plads til mere udvikling, øget livskvalitet samt mindre frustration og udadreagerende adfærd.
Uddannelse i neuropædagogik
Med en uddannelse i neuropædagogik får du de bedste forudsætninger for at understøtte og fremme læring og udvikling hos dine borgere/beboere – og derved øge deres livskvalitet. Derfor er der også rift om pladserne på vores populære uddannelse i neuropædagogik. På uddannelsen får du:
- den nyeste viden om sammenhængen mellem hjerneprocesser, psyke og adfærd
- helt håndgribelige værktøjer, der kan hjælpe den enkelte borger, f.eks. til at styrke sine kompensationsmuligheder, blive mere selvhjulpen eller forbedre sine sociale kompetencer
Hele vejen rundt om neuropædagogik
Uddannelsen har 3 stærke og ambitiøse moduler med teoretiske oplæg, gruppearbejde og cases. Når du går hjem, har du lært, hvordan du tænker kognitionspsykologisk, når du møder en borger med dysfunktioner i hjernen. Det hjælper dig med at opretholde og fremme læring og udvikling hos dem og give dig en bedre forståelse for deres handlemåder og tankemønstre. På uddannelsen kommer vi hele vejen rundt om neuropædagogik:
- På modul 1 får du en gennemgribende forståelse for den neuropædagogiske tankegang samt konkrete værktøjer, som du kan bruge i din hverdag. Her får du en hjemmeopgave, som du skal lave inden modul 2.
- På modul 2 går vi fra teori til praksis, hvor du får afprøvet de grundlæggende analysemodeller og værktøjer. Her arbejder du videre på din hjemmeopgave, hvor du får lavet en konkret handlingsplan, som du skal udføre hjemme inden modul 3.
- På modul 3 bliver det hele så koblet sammen, så du bliver klar til at implementere din viden og værktøjerne i din dagligdag. Vi evaluerer og giver sparring på din opgave, så du er helt klar til at fortsætte dit neuropædagogiske arbejde.
Udtalelser
Vi har gennem årene modtaget mange roser for vores uddannelser. Her får du et lille udpluk.
”Rigtigt godt at det er formidlet praksisnært. Undervisningen foregår på højt fagligt niveau.”
”Høj faglighed. Gode redskaber ift. hvordan man skal bruge den nye viden.”
”Jeg synes, kurset har været meget inspirerende og praksisnært. Begge undervisere er særdeles kompetente. Jeg kan kun rose og anbefale kurset til andre.”
“Jeg har fået mange redskaber med mig, som jeg kan anvende i praksis.