Få flere handlemuligheder med neuropædagogik - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Få flere handlemuligheder med neuropædagogik

Få mest ud af dine pædagogiske evner i arbejdet med personer, som har en hjerneskade, ved at styrke din viden om hjernen med neuropædagogik. Læs mere her!

neuropædagogik

Fagprofessionelle, som arbejder med personer, der har en erhvervet hjerneskade, kan få flere praktiske handlemuligheder, udvidet deres kompetencer og få en større forståelse for borgeren, hvis de får koblet deres viden til hjernen. Det gør de ved at arbejde neuropædagogisk!Neuropædagogik er bygget op af elementer fra neuropsykologi, hvor du som fagprofessionel får viden om hjernens opbygning og funktion ift. hjerneskader og psykisk udviklingshæmning samt de følgevirkninger, der kan være.

Se også: Uddannelse i neuropædagogik

Når du som fagprofessionel arbejder neuropædagogisk, ser du både på hukommelsen, de sociale evner, opmærksomhed og kommunikationen. Med det i tankerne kortlægger du, hvilke funktioner der virker, og hvilke der er beskadiget, så du kan sammensætte en hverdag, hvor de stærke sider kompenserer for de svage. Det skaber succesoplevelser og motivation, så der bliver plads til mere udvikling, øget livskvalitet samt mindre frustration og udadreagerende adfærd.

Uddannelse i neuropædagogik

Med en uddannelse i neuropædagogik får du de bedste forudsætninger for at understøtte og fremme læring og udvikling hos dine borgere/beboere – og derved øge deres livskvalitet. Derfor er der også rift om pladserne på vores populære uddannelse i neuropædagogik. På uddannelsen får du:

  • den nyeste viden om sammenhængen mellem hjerneprocesser, psyke og adfærd
  • helt håndgribelige værktøjer, der kan hjælpe den enkelte borger, f.eks. til at styrke sine kompensationsmuligheder, blive mere selvhjulpen eller forbedre sine sociale kompetencer

Hele vejen rundt om neuropædagogik

Uddannelsen har 3 stærke og ambitiøse moduler med teoretiske oplæg, gruppearbejde og cases. Når du går hjem, har du lært, hvordan du tænker kognitionspsykologisk, når du møder en borger med dysfunktioner i hjernen. Det hjælper dig med at opretholde og fremme læring og udvikling hos dem og give dig en bedre forståelse for deres handlemåder og tankemønstre. På uddannelsen kommer vi hele vejen rundt om neuropædagogik:

  • modul 1 får du en gennemgribende forståelse for den neuropædagogiske tankegang samt konkrete værktøjer, som du kan bruge i din hverdag. Her får du en hjemmeopgave, som du skal lave inden modul 2.
  • modul 2 går vi fra teori til praksis, hvor du får afprøvet de grundlæggende analysemodeller og værktøjer. Her arbejder du videre på din hjemmeopgave, hvor du får lavet en konkret handlingsplan, som du skal udføre hjemme inden modul 3.
  • modul 3 bliver det hele så koblet sammen, så du bliver klar til at implementere din viden og værktøjerne i din dagligdag. Vi evaluerer og giver sparring på din opgave, så du er helt klar til at fortsætte dit neuropædagogiske arbejde.

Udtalelser

Vi har gennem årene modtaget mange roser for vores uddannelser. Her får du et lille udpluk.

Rigtigt godt at det er formidlet praksisnært. Undervisningen foregår på højt fagligt niveau.

Høj faglighed. Gode redskaber ift. hvordan man skal bruge den nye viden.

Jeg synes, kurset har været meget inspirerende og praksisnært. Begge undervisere er særdeles kompetente. Jeg kan kun rose og anbefale kurset til andre.

“Jeg har fået mange redskaber med mig, som jeg kan anvende i praksis.

Relevante arrangementer

Neuropædagogik
Kursus

Neuropædagogik

Om hjerner, læring, udvikling og livskvalitet

Tag et stort fagligt og pædagogisk skridt i dit arbejde med mennesker med funktionsnedsættelser i hjernen. For på dette kursus får du ny viden og nye værktøjer til den neuropædagogiske intervention. Og så løfter den internationalt anerkendte sundhedsinnovator, Peter Thybo, neuropædagogikken op i en version 2.0. Kurset er UDSOLGT. Kontakt os på 66 15 90 43 for at komme på venteliste

Læs mere
Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere