Lyt med: En nænsom metode til at øge mental sundhed - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Lyt med: En nænsom metode til at øge mental sundhed

Hvordan får vi skabt ro i krop og sind, når vi har det svært - f.eks. som følge af stress eller en psykisk lidelse? Charlotte Ander har udviklet metoden RO-lates med netop dette formål. Læs og lyt med herunder, hvor hun fortæller om det grundlæggende i metoden.

Af Nana Rafn
mental_sunhed_glad_kvinde
Igennem et liv oplever vi uundgåeligt både lyse og mørke stunder. Vi ved, at vi ikke på forhånd kan sige, hvordan vores livs vej vil udfolde sig, men vi håber alle, at der vil være mere lys end mørke.

I de seneste år er det dog flere gange blevet fremhævet, at vores trivsel er under pres. Billedet tegner sig bl.a. i “Danskernes sundhed – Den nationale sundhedsprofil 2021”, som udkom i marts 2022. I undersøgelsen lyder en af hovedkonklusionerne således, at den mentale sundhed er dalende på tværs af aldersgrupper, men særligt blandt unge kvinder.

En lignende konklusion kan udledes ved at se på en rapport fra Sundhedsstyrelsen (2022), hvor det anslås, at op mod hver anden dansker får en psykisk lidelse i løbet af livet. I samme rapport fremgår det, at der i 2022 er omkring 580.000 danskere, som er diagnosticeret med en psykisk sygdom.

Når vores mentale sundhed på den ene eller anden vis vakler, kan det føles som om, at et tungt – måske ligefrem kvælende – mørke har lagt sig omkring os. Derfor er der brug for, at der sættes ind på en lang række fronter, så lyset får nemmere ved at finde vej.

RO-lates tager hånd om den mentale sundhed

Én af dem, som arbejder for at hjælpe mennesker til større mental trivsel, er Charlotte Ander. Hun har selv oplevet at befinde sig på en vej, der syntes fyldt med uro, grublerier, stress, tristhed og selvhad. I dag har hun dog fundet ro og ønsker brændende at give den videre til andre.

Charlotte Ander er bl.a. uddannet fysioterapeut, stresscoah, metakognitiv terapeut og pilatesinstruktør. Med afsæt i sin viden fra de mange forskellige uddannelser har hun udviklet en særlig metode kaldet RO-lates.

RO-lates er bygget op omkring fysiske og mentale øvelser, som på en nænsom og effektiv måde skaber balance mellem krop og sind. RO-lates kan derfor bl.a. bruges i arbejdet med mennesker med psykiske lidelser.

Herunder kan du høre Charlotte Ander fortælle mere om, hvad RO-lates består i.

 

Relevante arrangementer

METAkognitiv terapi
Kursusforløb

METAkognitiv terapi

Jylland & Sjælland

Deltag på dette intensive kursusforløb om metakognitiv terapi, hvor du i løbet af 3 dage bliver klædt på til at benytte den metakognitive tilgang i dit arbejde med dine borgere/klienter. Du opnår bl.a.:

En dybere forståelse for metakognitive processer Konkrete metakognitive psykoterapeutiske redskaber, som du nemt kan anvende i praksis Metoder og teknikker ift., hvordan du tackler mødet med mennesker, der har en psykisk lidelse/diagnose

Din underviser er psykolog og specialist i metakognitiv terapi Linda Burlan Sørensen.

Læs mere om vores metakognitiv terapi-kursusforløb herunder, og mød Linda Burlan Sørensen i introduktionsvideoen.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Som noget ganske unikt tager denne mindfulness uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Du bliver undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os. På mindfulness uddannelsen får du bl.a.:

Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privat

Vær opmærksom på, at trin 2 forudsætter, at man har deltaget på trin 1 eller tilsvarende.

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a., hvad du kan få ud af at deltage på vores mindfulness uddannelse, og hvorfor mindfulness kan være det helt rigtige for dig.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse
Kursus

Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse

Jylland

Lær Compassion Fokuseret Terapi (CFT) på denne mini-uddannelse med psykolog Anne Dorthe Hasholt. Med skarp og inspirerende formidling giver hun dig en grundig indføring i Compassion Fokuseret Terapi (CFT) i både teori og praksis.

Det betyder, at du med CFT uddannelsen får:

En dybere teoretisk og praktisk forståelse af compassion fokuseret terapi. Viden om den kognitive tilgang til medfølelse og medfølelsens betydning for selvværd, selvberoligelse og livskvalitet Indblik i hjernes tre affektsystemer: Drivesystemet, Beroligelsessystemet og Trusselssystemet samt hvordan du hjælper med at skabe balance mellem de tre systemer Træning i at bruge de forskellige CFT-interventioner, øvelser og meditationer til skabe udvikling af og få adgang til beroligelsessystemet Kompetencer til at skabe en målrettet træning af borgere, som har brug for at øge deres selvværd og styrke deres indre balance

Få mere at vide om CFT uddannelsen herunder, bl.a. med introvideoen med Anne Dorthe Hasholt, hvor hun forklarer værdien af CFT.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Selvskade og spiseforstyrrelse hos unge
Kursus

Selvskade og spiseforstyrrelse hos unge

Jylland & Sjælland

Selvskadende adfærd og spiseforstyrrelser blandt børn og unge kan have fatale konsekvenser, og det er afgørende, at du som fagperson kan hjælpe dem. På denne kursusdag lærer du derfor om ”De Tre Principper”, som er et nyt psykologisk paradigme i Danmark, der kan hjælpe mennesker med at finde tilbage til deres indre styrke og balance – bl.a. når de selvskader eller har en spiseforstyrrelse.

Når du deltager på kurset, opnår du:

Viden om selvskade og spiseforstyrrelser Kendskab til risikoadfærd og redskaber til opsporing i forhold til at identificere selvskade og spiseforstyrrelser i et tidligt stadie Indføring i ”De Tre Principper” ift. selvskade og spiseforstyrrelse med fokus på hvordan vi altid – inde bag kaosset af tanker og følelser – er ok; at vores sind er stærkt og selvhelende Indblik i, hvordan du som fagprofessionel kan hjælpe og gøre en forskel ud fra forståelsen af ”De Tre Principper” Inspiration til, hvordan ”De Tre Principper” kan bruges med det samme i praksis og i kombination med opsporingsredskaberne

Ved det faglige ror står psykoterapeut Jane Ellegaard, som til daglig arbejder med børn og familier i Skanderborg Kommune.

Læs mere om kursusdagen lige herunder.

Læs mere