Lyt med: En nænsom metode til at øge mental sundhed - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Lyt med: En nænsom metode til at øge mental sundhed

Hvordan får vi skabt ro i krop og sind, når vi har det svært - f.eks. som følge af stress eller en psykisk lidelse? Charlotte Ander har udviklet metoden RO-lates med netop dette formål. Læs og lyt med herunder, hvor hun fortæller om det grundlæggende i metoden.

Af Nana Rafn
mental_sunhed_glad_kvinde
Igennem et liv oplever vi uundgåeligt både lyse og mørke stunder. Vi ved, at vi ikke på forhånd kan sige, hvordan vores livs vej vil udfolde sig, men vi håber alle, at der vil være mere lys end mørke.

I de seneste år er det dog flere gange blevet fremhævet, at vores trivsel er under pres. Billedet tegner sig bl.a. i “Danskernes sundhed – Den nationale sundhedsprofil 2021”, som udkom i marts 2022. I undersøgelsen lyder en af hovedkonklusionerne således, at den mentale sundhed er dalende på tværs af aldersgrupper, men særligt blandt unge kvinder.

En lignende konklusion kan udledes ved at se på en rapport fra Sundhedsstyrelsen (2022), hvor det anslås, at op mod hver anden dansker får en psykisk lidelse i løbet af livet. I samme rapport fremgår det, at der i 2022 er omkring 580.000 danskere, som er diagnosticeret med en psykisk sygdom.

Når vores mentale sundhed på den ene eller anden vis vakler, kan det føles som om, at et tungt – måske ligefrem kvælende – mørke har lagt sig omkring os. Derfor er der brug for, at der sættes ind på en lang række fronter, så lyset får nemmere ved at finde vej.

Se relevant kursus: Skab RO hos borgere med psykiske lidelser

RO-lates tager hånd om den mentale sundhed

Én af dem, som arbejder for at hjælpe mennesker til større mental trivsel, er Charlotte Ander. Hun har selv oplevet at befinde sig på en vej, der syntes fyldt med uro, grublerier, stress, tristhed og selvhad. I dag har hun dog fundet ro og ønsker brændende at give den videre til andre.

Charlotte Ander er bl.a. uddannet fysioterapeut, stresscoah, metakognitiv terapeut og pilatesinstruktør. Med afsæt i sin viden fra de mange forskellige uddannelser har hun udviklet en særlig metode kaldet RO-lates.

RO-lates er bygget op omkring fysiske og mentale øvelser, som på en nænsom og effektiv måde skaber balance mellem krop og sind. RO-lates kan derfor bl.a. bruges i arbejdet med mennesker med psykiske lidelser.

Herunder kan du høre Charlotte Ander fortælle mere om, hvad RO-lates består i. Du kan desuden lære fra hende, når hun i efteråret 2022 giver en indføring i metoden og tankerne bag den på kurset “Skab RO hos borgere med psykiske lidelser”.

På kurset er der særligt fokus på det fagprofessionelle arbejde med unge med stress, psykiske lidelser og mentale funktionsnedsættelser, men RO-lates kan også styrke den mentale sundhed hos mange øvrige grupper. Du finder mere info om kurset og Charlotte Ander lige her.

 

Relevante arrangementer

Skab RO hos borgere med psykiske lidelser
Kursus

Skab RO hos borgere med psykiske lidelser

Jylland & Sjælland

Kom med på dette kursus og få en praksisnær introduktion til træningsmetoden RO-lates, som genskaber kontakten til kroppen.

Når du deltager på kurset, opnår du:

Viden om sammenhængen mellem krop og sind Konkrete redskaber til, hvordan du arbejder ud fra metodens principper Mulighed for at afprøve metoden i praksis

Få mere at vide på siden herunder.

Læs mere
METAkognitiv terapi
Kursusforløb

METAkognitiv terapi

Jylland & Sjælland

Med dette intensive metakognitiv terapi kursus opnår du grundig indsigt i, hvad den metakognitive tilgang går ud på, og du får konkrete metoder og teknikker til brug i arbejdet med psykisk udsatte borgere. Det hele sker med udgangspunkt i den nyeste forskning om psykoterapi, og du bliver undervist af specialist i metakognitiv terapi, Linda Burlan Sørensen.

Læs mere om vores metakognitiv terapi kursusforløb herunder, og mød underviser Linda Burlan Sørensen i introduktionsvideoen.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Som noget ganske unikt tager denne mindfulness uddannelse afsæt i kognitiv adfærdsterapi, så du får større forståelse for, hvad du gør, og hvorfor det virker, når du arbejder med menneskers sind ved hjælp af mindfulness. Du bliver undervist af psykolog og specialist i mindfulness, Anne Dorthe Hasholt, som har uddannet mere end 2000 kursister hos os. På mindfulness uddannelsen får du bl.a.:

Viden om teorien bag kognitiv adfærdsterapi Forståelse for indvirkningen af mindfulness på processer i hjernen Træning og forskellige øvelser til brug såvel professionelt som privat

Vær opmærksom på, at trin 2 forudsætter, at man har deltaget på trin 1 eller tilsvarende.

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a. hvad du kan få ud af at deltage på vores mindfulness uddannelse, og hvorfor mindfulness kan være det helt rigtige for dig.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse
Kursus

Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse

Jylland

På Compassion Fokuseret Terapi (CFT) mini-uddannelsen bliver du beriget af psykolog, Anne Dorthe Hasholt. Med skarp og inspirerende formidling, giver hun dig en grundig indføring i Compassion Fokuseret Terapi (CFT) i både teori og praksis.

På mini-uddannelsen får du bl.a. indblik i hjernens tre affektsystemer og godt med træning i behandlingsmetoden, så du i din faglige praksis kan hjælpe mennesker til at opnå større indre ro, højere selvværd og generel øget livskvalitet.

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a., hvad du kan få ud af at deltage på vores CFT uddannelse, og hvorfor CFT kan være den helt rigtige uddannelse for dig.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere