Compassion Fokuseret Terapi (CFT) - Mini-uddannelse - Seminarer
Compassion Fokuseret Terapi (CFT)
Personlig udvikling
Uddannelse

Compassion Fokuseret Terapi (CFT) – Mini-uddannelse

OBS: Denne uddannelse er blevet en del af vores samlede uddannelse – Den metakognitive bølge – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT

Hele modul 3 og 4 er tilegnet til CFT, så du kan lære meget mere om Compassion Fokuseret Terapi på vores nye uddannelse.


Lær Compassion Fokuseret Terapi (CFT) på denne mini-uddannelse med psykolog Anne Dorthe Hasholt. Med skarp og inspirerende formidling giver hun dig en grundig indføring i Compassion Fokuseret Terapi (CFT) i både teori og praksis.

Det betyder, at du med CFT uddannelsen får:

 • En dybere teoretisk og praktisk forståelse af compassion fokuseret terapi.
 • Viden om den kognitive tilgang til medfølelse og medfølelsens betydning for selvværd, selvberoligelse og livskvalitet
 • Indblik i hjernes tre affektsystemer: Drivesystemet, Beroligelsessystemet og Trusselssystemet samt hvordan du hjælper med at skabe balance mellem de tre systemer
 • Træning i at bruge de forskellige CFT-interventioner, øvelser og meditationer til skabe udvikling af og få adgang til beroligelsessystemet
 • Kompetencer til at skabe en målrettet træning af borgere, som har brug for at øge deres selvværd og styrke deres indre balance

Få mere at vide om CFT uddannelsen herunder, bl.a. med introvideoen med Anne Dorthe Hasholt, hvor hun forklarer værdien af CFT.

Mini-uddannelse i Compassion Fokuseret Terapi (CFT)

Mennesker, som vokser op i utryghed og et konstant alarmberedskab, og hvis hjerner derfor udvikles i en form for undtagelsestilstand, vil ofte mangle det indre tryghedssystem, som gør dem i stand til at håndtere livets almindelige belastninger.

Al behandling skal starte med den rette belastning

Når vi som fagprofessionelle møder mennesker i så højt et alarmberedskab og med så højt et sårbarhedsniveau, at de ikke tåler, at vi lægger belastning på dem, er der brug for, at vi før al anden behandling optræner en modpol til deres trusselssystem. Først når selvberoligelse, tryghed og selvværd er optrænet, kan vi begynde at skabe udvikling og drive. Netop den modpol arbejder vi målrettet med at optræne i Compassion Fokuseret Terapi (CFT).

Hvad er Compassion Fokuseret Terapi, og hvad får du ud af CFT mini-uddannelsen?

CFT står for compassion (medfølelses) fokuseret terapi og er bygget op af elementer fra kognitiv adfærdsterapi og mindfulness og trækker på elementer fra moderne neuropsykologi, humanistisk psykologi og gestaltterapi. Metoden er målrettet mennesker med lavt selvværd og svigtende indre balance.

Målet med CFT mini-uddannelsen er, at du får afprøvet og er tryg ved metoden, efter endt uddannelse, sådan at du kan skabe en målrettet træning af borgere, som har brug for at øge deres selvværd og styrke deres indre balance. Mini-uddannelsen er således rig på træning og forskellige øvelser.

Særlig på 2. træningsdag er der fokus på vedligeholdelse og træning af de kompetencer, du allerede har opnået via de digitale lektioner samt på 1. fysiske træningsdag samtidig med, at vi bygger oven på disse med ny viden og nye redskaber.

I videoen her på siden kan du også høre psykolog, Anne Dorthe Hasholt, give en forsmag på hvad CFT er og de redskaber, du opnår med denne mini-uddannelse.

CFT uddannelse - Opbygning og indhold:

Mini-uddannelsen i CFT er et blended forløb, der består af:

 • Online opstart m. gennemgang af indhold og introduktion til underviser
 • Adgang til en række digitale lektioner, bl.a.:
  • Introduktion til self-compassion
  • Hjernens lag og tre affektsystemer
  • CFT-meditationer
  • Diverse strukturelle øvelser samt perspektiv-skifte øvelsen
  • Refleksionsøvelser, der fremmer din omsætning af teori til praksis
 • 2 indlagte fysiske træningsdage
 • Bevis for gennemført forløb

Blended learning er en kombination af fysisk og digital undervisning. En form der har fået stor ros af de første deltagere der har prøvet kræfter med vores blended-learning uddannelser.

Vil du vide mere om hvilke fordele der er ved Blended learning, så læs med: 7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener

Udbytte af CFT mini-uddannelsen
 • En dybere teoretisk og praktisk forståelse af compassion fokuseret terapi.
 • Viden om den kognitive tilgang til medfølelse og medfølelsens betydning for selvværd, selvberoligelse og livskvalitet
 • Indblik i hjernes tre affektsystemer: Drivesystemet, Beroligelsessystemet og Trusselssystemet samt hvordan du hjælper med at skabe balance mellem de tre systemer
 • Træning i at bruge de forskellige CFT-interventioner, øvelser og meditationer til skabe udvikling af og få adgang til beroligelsessystemet
 • Kompetencer til at skabe en målrettet træning af borgere, som har brug for at øge deres selvværd og styrke deres indre balance
Er CFT uddannelsen noget for dig?

CFT mini-uddannelsen er til dig, der arbejder med at skabe udvikling hos borgere, men som fra tid til anden oplever, at det ikke lykkes for dig at rykke dem og få dem i proces. Det er ofte et udtryk for, at de metoder, du anvender, forudsætter, at det psykiske funktionsniveau er højere, end det i virkeligheden er. Det er mennesker, hvor selvberoligelsen aldrig er blevet trænet, og hvor de gængse metoder derfor kommer til kort. Her kan CFT virkelig gøre en forskel.

Du arbejder f.eks. som: Alkohol- og misbrugsbehandler, arbejdsmarkedskonsulent, beskæftigelsesrådgive, bostøtte, børne- og familievejleder, familieplejekonsulenter, familieplejer, ergoterapeut, fysioterapeut, familieterapeut, familiekonsulent, hjemmevejleder, jobkonsulent, ressourcepædagog, reva-konsulent, socialkonsulent, socialpædagog, socialrådgiver, støtte/kontaktpersoner, sundhedsplejerske, sygeplejerske, mindfulness instruktør eller coach.

Underviser

Anne Dorthe Hasholt
Klik for at se
udtalelser
Klik for at se
Anne Dorthe Hasholt
Anne Dorthe Hasholt
Klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og Mindfulness-baseret kognitiv behandling
Anne Dorthe Hasholt har tidligere arbejdet på Smertecenter Syd, Odense Universitetshospital. I dag fordeler hun sin tid mellem sin klinik, arbejdet på Hospice i Svendborg og undervisning og foredrag. Hun er en rutineret underviser med stor indlevelsesevne og en blændende formidler på et højt fagligt niveau. Anne Dorthe Hasholt underviser også på Seminarer.dk’s uddannelser i Mindfulness og Kognitiv terapi og metode. Har du deltaget på en af disse, vil du opleve overensstemmelse mellem denne og CFT-uddannelsen, men det er ikke et krav for at deltage.
udtalelser
Det siger tidligere deltagere om CFT
”Det mest fantastiske kursus jeg har været på. Kurset kæder det kognitive sammen med mindfulness på en logisk og enkel måde. Netop det at man får så enkle og brugbare redskaber med i sin værktøjskasse, gør det til det bedste kursus ever.”

”Rigtig håndgribelig og praksisorienteret tilgang. Spændende og levende undervisning.”

”Fantastik og inspirerende undervisning. Jeg får så meget med hjem. Tak for det.”
Tid & sted:
Det sker:
Dag 1: Den 24. oktober 2022 kl 15:00 - 16:30 (VIRTUEL OPSTART)
Dag 2: Den 14. november 2022 kl 09:00 - 16:00 på (Fysisk fremmøde)
Dag 3: Den 13. december 2022 kl 09:00 - 16:00 på (Fysisk fremmøde)

Alle fysiske dage afholdes på Trinity Hotel & Conference Centre, Fredericia
PRIS
9.995 kr. ekskl. moms. pr. deltager.

Prisen er inkl. fuld forplejning; morgenmad, frokost (ekskl. drikkevarer) og eftermidagskaffe og -kage. Du får fuld adgang til alle digitale lektioner.

Du modtager uddannelsesbevis efter gennemført forløb.