Opskrift: Få en smagsprøve på temadagen ”Det SMAGer af læring” - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Opskrift: Få en smagsprøve på temadagen ”Det SMAGer af læring”

Få en af dagens opskrifter på dampede blåmuslinger med karry, chili, ingefær, frisk koriander, lime og kokosmælk. Du kan finde opskriften her!

koriander-1_grande
Tyvstart dit opskriftshæfte med denne opskrift!

Den 24. oktober 2017 afholder vi vores banebrydende temadag ”Det SMAGer af læring” på Kold College i Odense.

Her sætter vi fokus på dine evner i køkkenet og krydrer det med pædagogisk viden, så du kan skabe et pædagogisk rum. På dagen forener vi teori og praksis og viser, hvordan din organisation kan få endnu mere gavn af din viden om kost. Vi vil gerne give dig en lille smagsprøve på, hvad du kan forvente på dagen.

Vi har derfor talt med en af underviserne, Simon Sørensen, som er uddannet kok og ansat som faglærer på Food College i Aalborg. Han har givet os en af dagens opskrifter på dampede blåmuslinger med karry, chili, ingefær, frisk koriander, lime og kokosmælk. Find opskriften her:

Opskrift


Ingredienser

1 kg blåmuslinger
1 stk. frisk ingefær, hakket eller reven
1 rød chili, finthakket
¼ bananskalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 dl kokosmælk
1 lime
½ bundt frisk koriander
Lidt olie

Fremgangsmåde Klargør muslingerne. Varm olie i en sautérpande. Tilsæt bananskalotteløg og hvidløg. Tilsæt karry, ingefær og chili. Tilsæt kokosmælk og giv et opkog. Tilsæt blåmuslinger og kom låg på. Kog indtil muslingerne åbner sig. Vend til sidst sammen med friskhakket koriander og limesaft.

Relevante arrangementer

Introduktion til Barnets Lov
Introduktionsmøde

Introduktion til Barnets Lov

Fyn, Jylland & Sjælland

Den 1. januar 2023 forventes det, at Barnets Lov træder i kraft. Er din kommune godt forberedt til at sikre, at barnet kan bruge sine rettigheder og blive reelt inddraget i egen sag?

Med Barnets Lov tillægges barnet flere processuelle rettigheder, og barnets mulighed for at spille en mere aktiv rolle i egen sag styrkes. Det stiller store krav til den kommunale forvaltning at sørge for, at barnet er så veloplyst om myndighedssagsbehandlerens/kommunens tanker og konklusioner.

Når du tilmelder dig et af introduktionsmøderne, modtager du gratis en digital lektion om Barnets Lov.

OBS: Der er et begrænset antal pladser pr. afholdelse.

Læs mere
Manipulerende adfærd
Kursus

Manipulerende adfærd

Jylland & Sjælland

Lær, hvordan du spotter og tackler psykologisk manipulation, når psykolog Anja Leavens deler ud af sin store viden og konkrete redskaber på denne kursusdag.

Du opnår bl.a.:

Indsigt i, hvordan du genkender og spotter manipulerende adfærd. Hvilke signaler, psykologiske mekanismer og handlemønstre skal du være opmærksom på? Viden om, hvad der kendetegner en manipulerende persons karakteristika og adfærd Indsigt i forskellige psykologiske taktikker, der ligger bag manipulerende adfærd, f.eks. gaslighting, projektion, løgne, trusler og psykologiske fordrejninger Viden om magt og afmagt i relationen. Hvad er der på ”spil” i relationen? Redskaber til, hvordan du håndterer manipulerende adfærd, herunder fokus på mestringsteknikker, grænsesætning, selvbeskyttelse og slitagepunkter
Læs mere
Støjfri ledelse med Bastian Overgaard
Kursus

Støjfri ledelse med Bastian Overgaard

Jylland & Sjælland

”Shh!” Netop stilhed er kernen i støjfri ledelse, hvor der luges ud i overflødig kommunikation, så arbejdsdagen giver plads til fordybelse og nærvær vha. strategisk facilitering af stilhed.

Lær om støjfri ledelse i selskab med ledelsesrådgiver Bastian Overgaard, der på dette kursus bidrager med:

Viden om, hvordan overflødig snak påvirker vores fokus, samarbejde og trivsel Redskaber til, hvordan du anvender stilhed som et stærkt ledelsesværktøj Inspiration til, hvordan du selv klarer ”stilhedens pres” Viden om, hvordan du undgår, at den psykologisk tryghed drukner i ”mig-tænkning”
Læs mere
Interoception – Den skjulte sans
Kursus

Interoception – Den skjulte sans

Jylland & Sjælland

Styrk dine borgeres evne til at mærke sig selv, når du med dette kursus lærer om interoception – dvs. evnen til at registrere egne kropslige fornemmelser.

Kurset belyser den interoceptive funktion, og hvordan ubalance i denne påvirker den fysiske og mentale sundhed. Du tager derfor bl.a. fra kurset med:

Viden om hjernen og det autonome nervesystem Kendskab til nervus vagus og dens forbindelse til vores interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Træning i at styrke interoceptionen gennem sansemodulerende øvelser Træning i at facilitere selvregulering

Din underviser er ergoterapeut Charlotte Andersen.

Læs mere