Opskrift: Få en smagsprøve på temadagen ”Det SMAGer af læring” - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Opskrift: Få en smagsprøve på temadagen ”Det SMAGer af læring”

Få en af dagens opskrifter på dampede blåmuslinger med karry, chili, ingefær, frisk koriander, lime og kokosmælk. Du kan finde opskriften her!

koriander-1_grande
Tyvstart dit opskriftshæfte med denne opskrift!

Den 24. oktober 2017 afholder vi vores banebrydende temadag ”Det SMAGer af læring” på Kold College i Odense.

Her sætter vi fokus på dine evner i køkkenet og krydrer det med pædagogisk viden, så du kan skabe et pædagogisk rum. På dagen forener vi teori og praksis og viser, hvordan din organisation kan få endnu mere gavn af din viden om kost. Vi vil gerne give dig en lille smagsprøve på, hvad du kan forvente på dagen.

Vi har derfor talt med en af underviserne, Simon Sørensen, som er uddannet kok og ansat som faglærer på Food College i Aalborg. Han har givet os en af dagens opskrifter på dampede blåmuslinger med karry, chili, ingefær, frisk koriander, lime og kokosmælk. Find opskriften her:

Opskrift


Ingredienser

1 kg blåmuslinger
1 stk. frisk ingefær, hakket eller reven
1 rød chili, finthakket
¼ bananskalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 dl kokosmælk
1 lime
½ bundt frisk koriander
Lidt olie

Fremgangsmåde Klargør muslingerne. Varm olie i en sautérpande. Tilsæt bananskalotteløg og hvidløg. Tilsæt karry, ingefær og chili. Tilsæt kokosmælk og giv et opkog. Tilsæt blåmuslinger og kom låg på. Kog indtil muslingerne åbner sig. Vend til sidst sammen med friskhakket koriander og limesaft.

Relevante arrangementer

Når traumer sætter sig i kroppen
Kursus

Når traumer sætter sig i kroppen

Jylland & Sjælland

Opnå en større forståelse for kroppens reaktioner på traumer, så du kan være med til at styrke trivslen for børn, unge og voksne med traumer. Det sker på denne kursusdag, der tager afsæt i den psykosomatiske traumemodel.

Din underviser er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Gitte Retbøll, og hun sørger for, at du får:

Indsigt i, hvordan du kan tale om traumer og et indblik i, hvordan traumer opstår i barndommen og følger mennesker op igennem livet  Indsigt i, hvorfor det er vigtigt at spørge “Hvad er der sket dig”, når du møder en person med et traume  Indsigt i, hvordan kroppen reagerer på traumer, f.eks. barndomstraumer  Viden om, hvordan traumer sætter sig i kroppen som eksempelvis smerter eller ubehag  Viden om, hvordan smerterne forløses, når traumet behandles 

 

Læs mere
DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse
Kursus

DLD – en overset sproglig udviklingsforstyrrelse

Jylland & Sjælland

Det anslås, at 7-8% af alle børn har Developmental Language Disorder (DLD), udviklingsmæssig sprogforstyrrelse. Der er dog tale om et skjult handicap, som ofte er svært at opdage. Tag derfor med på denne temadag, som giver dig kompetencer til at spotte og hjælpe børn og unge med DLD. Mere konkret får du:

Viden om generel og forsinket sprogudvikling hos børn Konkret og håndgribelig viden om DLD Redskaber til at spotte de børn, som har brug for hjælp En lang række konkrete og praksisnære tips til, hvordan du kan hjælpe børn med DLD Gode tips til at finde yderligere viden om DLD

Underviser på dagen er ph.d. og audiologopæd Trine Printz.

Læs mere
Traumer og deres effekt på borgere og fagprofessionelle
Kursus

Traumer og deres effekt på borgere og fagprofessionelle

Jylland & Sjælland

Jo mere du ved og forstår om traumer, des bedre kan du gøre en vedvarende forskel for dine borgere og samtidig passe på dig selv i relationen. Kom derfor med på disse temadage i selskab med Louise Brückner Wiwe, specialist i neuropsykologi og psykopatologi, samt Camilla Bechsgaard, cand.psyk. og VISO-specialist.

Ved at tilmelde dig får du to temadage, hhv. en teoridag og en praksisdag, og efter dagene har du:

Opnået en teoretisk forståelse for sammenhængen mellem traumer og udviklingen af bl.a. hjernen, personlighed, sindslidelser, misbrug og spiseforstyrrelser Fået kendskab til ICD-11’s diagnoser af PTSD og kompleks PTSD og kan anvende analyseredskaber til at skabe overblik over borgernes liv og yde støtte Fået indblik i, hvordan du kan være med til at skabe optimale betingelser for en hverdag, som hjælper til at forstå traumernes effekt på nutiden og mindsker effekterne af borgernes traumehåndtering
Læs mere
Skab RO hos borgere med psykiske lidelser
Kursus

Skab RO hos borgere med psykiske lidelser

Jylland & Sjælland

Kom med på dette kursus og få en praksisnær introduktion til træningsmetoden RO-lates, som genskaber kontakten til kroppen.

Når du deltager på kurset, opnår du:

Viden om sammenhængen mellem krop og sind Konkrete redskaber til, hvordan du arbejder ud fra metodens principper Mulighed for at afprøve metoden i praksis

Få mere at vide på siden herunder.

Læs mere