E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Artikler fra Seminarer.dk – Kategorioversigt / Selvglad – Om menneskers livslange ægteskab med sig selv – boganmeldelse

Selvglad – Om menneskers livslange ægteskab med sig selv – boganmeldelse

Af Jytte Lauridsen, pædagog og hypnoterapeut

Bogen ”Selvglad – Om menneskers livslange ægteskab med sig selv” er skrevet af Lars J. Sørensen, som er psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi. Han har i en længere årrække været chefpsykolog på Psykriatrihospitalet i Nykøbing Sjælland. Der er således tale om en forfatter, som har megen erfaring med at indgå i relationer med mennesker, som er udfordret i livet.

Se også relevant uddannelse: Kognitivbaseret Mindfulness-uddannelse

Dette oplevede jeg som værende det bærende i bogen; at jeg blev beriget med Lars J. Sørensens refleksioner og indsigter i hvorledes vi, der bevæger os som professionelle af forskellig art i pædagogiske, terapeutiske sammenhænge eller behandlerroller, må være os rollen og relationen meget bevidst. Bogens pointe er at vi altid må søge nærværet, bevidst tilstedeværelse i nuet – med andre, men ikke mindst med os selv.

Jeg sidder med en bog, som afspejler det komplekse i at være – og ikke mindst at være med jeg, mig og mig selv, som er begreber Lars J. Sørensen anvender. Dette komplekse er i nærværende bog udformet som forskelligartede kapitler og mange steder med to spor, hvor eksempler fortæller deres egen historie. Der er således tale om en bog, der i sin udformning lokker læseren til at ”tage en bid mere”.

Sådan lidt abstrakt beskrevet kan man måske sige, at jeg oplever Lars J. Sørensen forsøger at drage mig mod nærvær med bogen ”Selvglad – Om menneskers livslange ægteskab med sig selv”. Samtidig med at det jeg finder i det nærvær med hans ord netop er lige så svært at definere og indfange og beskrive, som det nærvær blandt mennesker det hele drejer sig om.

Både som pædagog og hypnoterapeut befinder jeg mig ofte i det vi kunne kalde professionelle relationer; situationer hvor jeg har et ønske om at gøre en positiv forskel for et andet menneske. I forhold til min tilstedeværelse og min rolle i disse situationer, synes jeg bogen vil mig noget. Jeg får noget med mig, som måske bedst kan forklares ved at påpege at Lars J. Sørensen skriver at bogen er mere en procesbog end en lærebog. Jeg har fået ”noget” med mig.

Bogen ”Selvglad – Om menneskers livslange ægteskab med sig selv” har bestemt noget at bidrage med. Jeg tænker, den mere tydeligt kunne præsenteres, som en bog for terapeuter og behandlere. Jeg blev overrasket over bogens indhold, da jeg ud fra titel og bagsidetekst havde ventet en bog om personlig udvikling og opbakning til at elske sig selv. Disse sider er også en del af bogen, men jeg føler, det er os, der arbejder med mennesker professionelt, som er målgruppen.

Lad mig runde af med at det er en bog, som har noget på hjerte og hvis man også vil bogen, så er der noget at hente. Den er læseværdig.

Se også relevant uddannelse: Kognitivbaseret Mindfulness-uddannelse

  • Relevante kurser

    mindfulness-uddannelse
    Kognitivbaseret Mindfulness-uddannelse – Hold 40 – Trin 2


  • Se alle aktuelle kurser, temadage og konferencer fra Seminarer.dk her

  • Blogkategorier

Gå til top