Totalkommunikation og meningen med det hele - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Totalkommunikation og meningen med det hele

Hvad er totalkommunikation, og hvordan bruger du det i dit faglige virke? Få svarene her fra Lisbeth Holdt Jørgensen, cand.mag. i Audiologopædi og Retorik.

Lisbeth Holdt Jørgensen
Af: Lisbeth Holdt Jørgensen, cand.mag. i Audiologopædi og RetorikVi gør os umage og gør altid det bedste, vi kan. Vi stiller os ikke op foran andre mennesker for at gøre et dårligt indtryk. Vi gør vores bedste. Derfor tager jeg hele tiden udgangspunkt i, at vi fungerer, men at det er situationen, som gør noget ved os. Det er situationen, der er årsag til, at vi fungerer mindre hensigtsmæssigt.

Der er ikke noget galt med dig, du reagerer bare helt naturligt på en uvant situation. Vi ved godt, det er vigtigt at arbejde med og træne sin mundtlige fremstilling. Det er der skrevet meget om og udviklet mange metoder til at træne. Min oplevelse af disse tilgange er, at de er meget omstændelige og min egen erfaring er, at det kan virke uoverskueligt at begynde at træne den nye viden og at implementere den. Endvidere er det den enkeltes præstation og personlige udtryk, som er i fokus i disse metoder.

Det er din artikulation, der er et problem, din artikulation som ikke er god, du skal huske at bruge din gestik osv. Listen over, hvad man skal huske at gøre, og hvad man ikke må gøre i mundtlig kommunikation, er lang. Ved at have fokus på disse enkeltdele kan man komme til at fjerne talerens nærvær i situationen, hvor budskabet leveres. Derfor har jeg udviklet en enkel metode kaldet Totalkommunikation, som altid tager fat i relationen og arbejder derfra.

Totalkommunikation er alle de signaler, du udsender, når du kommunikerer i relationen med andre mennesker. Det er så komplekst, at vi ikke kan rumme at forholde os til alle detaljerne, mens vi taler. Derfor må vi tage udgangspunkt i den velfungerende relation og udnytte den, når vi skal udvide vores evner til at blive trygge, når vi arbejder med mundtlig formidling.

Relevante arrangementer

Introduktion til Barnets Lov
Introduktionsmøde

Introduktion til Barnets Lov

Fyn, Jylland & Sjælland

Den 1. januar 2023 forventes det, at Barnets Lov træder i kraft. Er din kommune godt forberedt til at sikre, at barnet kan bruge sine rettigheder og blive reelt inddraget i egen sag?

Med Barnets Lov tillægges barnet flere processuelle rettigheder, og barnets mulighed for at spille en mere aktiv rolle i egen sag styrkes. Det stiller store krav til den kommunale forvaltning at sørge for, at barnet er så veloplyst om myndighedssagsbehandlerens/kommunens tanker og konklusioner.

Når du tilmelder dig et af introduktionsmøderne, modtager du gratis en digital lektion om Barnets Lov.

OBS: Der er et begrænset antal pladser pr. afholdelse.

Læs mere
Manipulerende adfærd
Kursus

Manipulerende adfærd

Jylland & Sjælland

Lær, hvordan du spotter og tackler psykologisk manipulation, når psykolog Anja Leavens deler ud af sin store viden og konkrete redskaber på denne kursusdag.

Du opnår bl.a.:

Indsigt i, hvordan du genkender og spotter manipulerende adfærd. Hvilke signaler, psykologiske mekanismer og handlemønstre skal du være opmærksom på? Viden om, hvad der kendetegner en manipulerende persons karakteristika og adfærd Indsigt i forskellige psykologiske taktikker, der ligger bag manipulerende adfærd, f.eks. gaslighting, projektion, løgne, trusler og psykologiske fordrejninger Viden om magt og afmagt i relationen. Hvad er der på ”spil” i relationen? Redskaber til, hvordan du håndterer manipulerende adfærd, herunder fokus på mestringsteknikker, grænsesætning, selvbeskyttelse og slitagepunkter
Læs mere
Støjfri ledelse med Bastian Overgaard
Kursus

Støjfri ledelse med Bastian Overgaard

Jylland & Sjælland

”Shh!” Netop stilhed er kernen i støjfri ledelse, hvor der luges ud i overflødig kommunikation, så arbejdsdagen giver plads til fordybelse og nærvær vha. strategisk facilitering af stilhed.

Lær om støjfri ledelse i selskab med ledelsesrådgiver Bastian Overgaard, der på dette kursus bidrager med:

Viden om, hvordan overflødig snak påvirker vores fokus, samarbejde og trivsel Redskaber til, hvordan du anvender stilhed som et stærkt ledelsesværktøj Inspiration til, hvordan du selv klarer ”stilhedens pres” Viden om, hvordan du undgår, at den psykologisk tryghed drukner i ”mig-tænkning”
Læs mere
Interoception – Den skjulte sans
Kursus

Interoception – Den skjulte sans

Jylland & Sjælland

Styrk dine borgeres evne til at mærke sig selv, når du med dette kursus lærer om interoception – dvs. evnen til at registrere egne kropslige fornemmelser.

Kurset belyser den interoceptive funktion, og hvordan ubalance i denne påvirker den fysiske og mentale sundhed. Du tager derfor bl.a. fra kurset med:

Viden om hjernen og det autonome nervesystem Kendskab til nervus vagus og dens forbindelse til vores interoceptive sans Viden om hjernetræthed og hjernepauser Træning i at styrke interoceptionen gennem sansemodulerende øvelser Træning i at facilitere selvregulering

Din underviser er ergoterapeut Charlotte Andersen.

Læs mere