Hvordan kan du skabe en tryggere hverdag og dæmpe konflikter, når de opstår? Og hvordan kan du være med til at forebygge magtanvendelser? Det dykker vi ned i på denne 4-dages uddannelse med Jesper Borg, som er tidligere politibetjent, konfliktmægler, rådgiver og underviser.
På uddannelsen får du redskaber til og træning i at vurdere og forebygge risici i din og dine kollegaers hverdag. Du bliver klædt på med relevante værktøjer fra især den ”refleksive tilgang til konfliktløsning” – værktøjer, som gør dig bedre i stand til at undersøge, forebygge og håndtere de konflikter, som du, dine kollegaer og borgere kan stå med.
Undervejs i uddannelsen vil der være masser af træningsøvelser, hvor du får praksiserfaring med de forskellige redskaber og med anerkendende og undersøgende samtaleteknik.
Når du deltager på uddannelsen, får du bl.a.
- En ”skabelon” eller systematik til at identificere konkrete risikoscenarier og forebyggelsesmuligheder på en både åben og struktureret måde
- Redskaber til at forstå, hvorfor en konflikt er opstået
- Værktøjer til at undersøge et konfliktforløb og til at løse eller dæmpe konflikten i forskellige faser
- Samtaleredskaber, som du kan bruge til at støtte en kollega eller borger til konstruktiv konfliktløsning
Målgruppe:
Pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere, fængselsbetjente, misbrugsbehandlere og andre faggrupper, som har kontakt med børn unge og voksne i udsatte positioner
Uddannelsen er også for dig, der er tillidsrepræsentant eller AMR, og som ønsker at stå i spidsen for en øget tryghed på arbejdspladsen.