Skriv til os på [email protected] • Tlf: 6615 9043 • Tilmeld nyhedsmail - Spar 5 % på udvalgte arrangementer
Søvn er grundstenen i vores sundhed og trivsel. Alligevel er den ofte et underbelyst område i diverse sundhedsfremmende indsatser – og dét på trods af, at mange mennesker har søvnudfordringer. Der er således brug for viden og redskaber til at hjælpe søvnen på vej, og det får du på dette forløb til søvnvejleder.
I spidsen for det står søvnkonsulenterne Birgit Ingemann Knudsen og Maja Bjerregaard Kubel Olesen, og de sørger for, at du:
Interesseret i at vide mere? Så læs med lige herunder
Dette forløb kan bruges i forlængelse af din fagspecifikke kontekst og understøtter de processer og tilgange, som du allerede arbejder med hos borgeren. Tilgangene og redskaberne kan derfor bruges tværfagligt, og der er afsat tid på forløbet til at gå i dybden med borgernes specifikke vilkår, så redskaberne bliver praksisnære, og du dermed får et konkret afsæt for at implementere metoden i dit arbejde med borgerne efterfølgende.
På søvnvejleder forløbet kommer vi omkring både teorien og forskningen bag og det praksisnære aspekt. Det betyder, at du får redskaberne til at arbejde med samtalen om søvn, og hvordan borgerens relationer, reaktioner og vilkår også er vigtige perspektiver at have med, når du arbejder med søvnudfordringer.
Som uddannet søvnvejleder:
Kort sagt: Du kan gå i gang med at søvnvejlede dagen efter, du kommer hjem fra de to første undervisningsdage
En af de udfordringer, mange professionelle står med i deres hverdag, er, hvordan de får åbnet for samtalen om søvn. Som samfund har vi et fattigt søvnsprog – for både professionelle og borgere. Og som fagprofessionel kan det kan det være en svær samtale at starte, da søvn for mange er et meget privat emne og svært at sætte ord på. Men det er en nødvendig samtale for at kunne handle på nye måder og tilpasse et givende forløb. Netop dén udfordring dykker vi derfor ned i, så du kan skabe åbenhed og motivation om emnet og finde frem til, hvad søvnudfordringerne er hos borgeren – for hvornår er der egentlig tale om en søvnproblematik?
Søvndagbogen er et helt centralt arbejdsredskab, som du lærer at bruge aktivt til at komme hele vejen rundt om den konkrete søvnudfordring, ligesom du lærer at udregne søvnindeks og søvneffektivitet efter internationale standardiseringer. Testresultaterne kan bruges direkte i mødet med borgeren, men også til afrapportering, f.eks. ifm. en sundhedsindsats.
Klik på fanerne for at folde dem ud.
Forløbets opbygning
To sammenhængende dage og en opfølgningsdag.
Søvnvejlederforløbet består af to sammenhængende dage, hvor vi arbejder os rundt om emnet ved hjælp af oplæg om den seneste forskning i søvnproblematikker, casefortællinger, fælles diskussioner, grupperefleksioner og -øvelser, hvor vi dykker ned i anvendelse af de konkrete redskaber. På opfølgningsdagen kommer du til at arbejde med dine egne erfaringer, og du får feedback fra både medkursister og undervisere og kommer i dybden med nye perspektiver på det praksisnære arbejde.
Inspiration, feedback samt erfarings- og videndeling i kombination med de konkrete redskaber giver dig et stærkt afsæt for implementering af det lærte og arbejdet med søvnforløb for din specifikke målgruppe.
Målgruppe for forløbet
Forløbet giver dig redskaber til at vejlede borgere med søvnudfordringer – både på hold og på individuelle forløb. Teorierne og redskaberne er anvendelige til alle målgrupper, da de kan tilpasses konteksten og den enkelte borgers vilkår.
Det kan være, at du arbejder inden for det sundhedsfaglige felt, ældreområdet, skole- eller uddannelsesområdet eller med socialfaglige eller pædagogiske indsatser. Søvnvejledning er en yderst meningsfuld tilgang i arbejdet med blandt andet rehabilitering, trivsel hos børn og unge, depression, angst, stress eller andre psykiske problemer, smerter (både kroniske og af kortere varighed), i recoveryforløb og i arbejdet med borgere, der skal tilbage til arbejdsmarkedet efter sygemelding.
placeholder
Moduler
Deltagere
Betalingsadresse
Godkendelse
Søvnvejleder i praksis