Uddannelser

Angst kurser og uddannelser ved Seminarer.dk

Kom med på angst kursus eller angst uddannelse hos Seminarer.dk. Vi har Danmarks bedste undervisere, der står klar til at undervise dig i præcis det område inden for angstbehandling, som du har brug for mere viden om.

Her på siden får du det store overblik over kurser, uddannelser, e-læring og artikler om angst.

Når naturen heler barndomstraumer
Uddannelse

Når naturen heler barndomstraumer

Fyn

– Understøt den helende proces gennem ophold, leg og bevægelse i naturen

Vores nye uddannelsesforløb, ledet af psykoterapeuterne Jette Rønn Smits og Inge Svane, udforsker, hvordan naturen kan være en transformerende kraft i helingsprocessen for børn og unge med traumer.

Deltagere vil:

Lære at anvende naturen til at hjælpe børn og unge med at regulere deres nervesystem og finde ro. Opnå færdigheder i at bruge leg og bevægelse i naturen som redskaber til at styrke børn og unges følelsesmæssige og fysiske velbefindende. Få indsigt i hvordan sociale relationer og fællesskaber kan understøtte helingsprocessen.

Uddannelsen er skræddersyet til fagprofessionelle, der ønsker at integrere naturbaseret terapi i deres arbejde med traumatiserede børn og unge, og tilbyder praktiske øvelser samt teoretisk forståelse for naturens helende potentiale.

Ingen aktive hold. Skriv hvis du ønsker at høre mere om hjemtagelsesmuligheder. 

Læs mere
Den tredje bølge kognitiv terapi – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT
Uddannelse

Den tredje bølge kognitiv terapi – samlet uddannelse i Mindfulness, CFT og ACT

Fyn

Tag denne uddannelse i den tredje bølge kognitiv terapi, og få flere miniuddannelser i én. 

På uddannelsen bliver du undervist i tredje og nyeste bølge kognitiv adfærdsterapi og i tilgangene Mindfulness, Compassion Focused Therapy (CFT) og Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Du får bl.a. undervisning i:

Hvad den tredje bølge kognitiv terapi er Hvordan tilgangen handler om at lære at være med dét, der er Hvordan du kan hjælpe mennesker med at bringe balance i deres affektsystemer At arbejde med psykiske udfordringer ud fra den tredje bølge
Få pladser tilbage
Læs mere
Uddannelse i kognitiv terapi
Uddannelse

Uddannelse i kognitiv terapi

Fyn

Denne uddannelse kvalificerer dig til at anvende kognitiv adfærdsterapi, som er én af de mest evidensbaserede og effektive metoder til behandling af psykiske og psykosociale problemstillinger.

Uddannelsen er udviklet i samarbejde med cand.psych.aut. Anne Dorthe Hasholt og består af to semestre, så du selv kan bestemme din uddannelses varighed og faglige dybde.

Når du sidder med på uddannelsen, får du bl.a.:

Indføring i kognitiv adfærdsterapis teori, strømninger og terapeutiske metoder Viden om kognitionspsykologi og neuropsykologi Træning i kognitive metoder, bl.a. kognitiv analyse og omstrukturering Øvelse i at agere i den særlige rolle som kognitiv facilitator

Hvert semester indeholder ca. 40 timers undervisning fordelt på fysiske og digitale kursusdage.

Tag en tur rundt på siden her, hvor du finder mere info om uddannelsens indhold, opbygning og underviser.

Læs mere
Fra mistrivsel til udvikling – Se bag symptomerne hos børn & unge, der har det svært
3-dages kursus

Fra mistrivsel til udvikling – Se bag symptomerne hos børn & unge, der har det svært

Jylland & Sjælland

Når et barn eller en ung mistrives, er der ofte tale om komplekse årsager. Det er derfor nødvendigt at se hele vejen rundt om barnet. Sammen med psykolog Jørn Nielsen dykker vi derfor ned i metoder til at arbejde helhedsorienteret og udviklingsfremmende, når symptomerne på mistrivsel viser sig.

I løbet af kursets 3 dage opnår du kompetencer til:

At besvare børn og unges symptomer på mistrivsel udviklingsfremmende At arbejde med et udvidet perspektiv på mistrivsel i praksis At anvende “metaundersøgelser” og “dobbelte beskrivelser” som metoder til at udrede afgørende sammenhænge og kortlægge ændringspotentialer, der er mulige at handle på At inddrage barnet i processen i et udviklingsorienteret perspektiv At styrke samarbejdet kollegialt, tværfagligt og med forældrene/omsorgspersonerne

Nysgerrig på at vide mere? Så læs med herunder, hvor der er yderligere oplysninger om det faglige indhold, udbyttet og underviseren.

Læs mere
Skolevægring – Bag om ufrivilligt skolefravær
3-dages kursus

Skolevægring – Bag om ufrivilligt skolefravær

Fyn

Skolevægring/ufrivilligt skolefravær kan have et utal af årsager, og hvis du skal hjælpe børn, som oplever, at det er svært at komme i skole, og ikke mindst, hvis du arbejder med at forebygge skolefravær, er du nødt til at kunne arbejde med komplekse og kontekstuelle årsagsforklaringer, praksisnære redskaber og undersøgelse af skolekontekst.

På dette 3-dages kursus bliver du undervist af ph.d. i pædagogisk psykologi Tine Basse Fisker, der bl.a. sikrer, at du opnår:

Refleksioner og nye perspektiver på egen praksis

Opmærksomhed på, hvilke teoretiske perspektiver man kan forstå skolefravær ud fra

Praksisnære redskaber til, hvordan du kan arbejde forebyggende ved at rette fokus på klassens og skolens sociale, fællesskabende, didaktiske og organisatoriske kontekst

Praksisnære redskaber til, hvordan du sikrer dig, at du får barnets egne perspektiver med i løsningen af de problematikker, der ligger til grund for fraværet

Ideer og gensidig inspiration til tiltag, skolen kan iværksætte, så barnet støttes i at komme i skole igen

Praksisafprøvninger af mikrointerventioner undervejs i kursusforløbet

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
BeCool – Angsthåndteringsprogram for børn og unge
Vejlederuddannelse

BeCool – Angsthåndteringsprogram for børn og unge

Sjælland

Tag med på vejlederuddannelsen i BeCool og opnå kompetencer til at arbejde forebyggende med børn og unges angst og understøtte øvrig angstbehandling.

Du bliver undervist af ekspert og psykolog Søren Benedikt Pedersen, som bidrager med den nyeste viden om angst, stress og traumer, ligesom han bl.a. stiller skarpt på:

Realistisk tænkning vs. metakognitive strategier Gradueret eksponering og trin-for-trin planer Visualisering, åndedræt og afslapning Guidet massage, leg, bevægelse og sanser Assertiv adfærd, kropssprog og social færdighedstræning
Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Kognitivbaseret mindfulness uddannelse
Uddannelse

Kognitivbaseret mindfulness uddannelse

Jylland

Vil du undervise i mindfulness eller bruge mindfulness som et redskab til at hjælpe dine borgere?

På disse mindfulnessuddannelser undervises ikke blot i mindfulnesspraksis, men også i den kognitive teori og filosofien bag mindfulness. Udover undervisning i konkret mindfulnesspraksis får du således også undervisning i, hvordan mindfulness virker, og hvorfor det virker.

Vi udbyder både en grunduddannelse og mindfulnessinstruktøruddannelse (inkl. certificering).

Afhængigt af din mindfulness uddannelsens niveau får du bl.a. undervisning i:

Den kognitive teori og filosofien bag mindfulness, bl.a. nervesystemet og affektsystemerne Det forskningsbaserede 8 ugers mindfulnessforløb MBSR udviklet af Jon Kabat-Zinn Implementering af mindfulness i hverdagen privat og professionelt Tilrettelæggelse af mindfulnessforløb og rollen som mindfulnessinstruktør Guidede meditationer

Skal vi genudbyde vores uddannelse i mindfulness i 2025? Vi er ved at undersøge, om der er interesse for det. Skriv en mail til [email protected] ved interesse!

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Metakognitiv terapi
Kursusforløb

Metakognitiv terapi

Sjælland

Lær metakognitive redskaber og øvelser på dette kursusforløb med psykoterapeut MPF og institutleder Betina Buono i spidsen.

I løbet af 4 dage sørger hun for, at din faglige rygsæk bliver fyldt godt op, bl.a. med:

Viden om sammenhængen mellem metakognitioner og psykisk (mis)trivsel Viden om afkoblet opmærksomhed (Detached Mindfulness) Forståelse af din egen rolle og eventuelle bias i arbejdet med borgere/klienter Indsigt i metakognitive skemaer, sagsformuleringer og cases Kompetencer til at anvende metakognitive redskaber og øvelser i praksis

Undervisningen veksler mellem evidensbaserede teoretiske oplæg og inddragelse af dig og de øvrige deltagere.

Rul længere ned på siden for at få mere at vide om forløbets opbygning, indhold og underviser.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere