Artikel

De 24 karakterstyrker

Tilbage i år 2000 startede grundlæggeren af positiv psykologi, Martin Seligman, et forskningsprojekt sammen med nogle af sine kollegaer, hvor han satte kriterier op for positive træk hos mennesker, som kunne ses på tværs af kulturer, religioner og etnisk oprindelse. Ud fra dette blev der defineret 24 styrker, som viser, hvilke styrker der er mest […]

positiv psykologi
Tilbage i år 2000 startede grundlæggeren af positiv psykologi, Martin Seligman, et forskningsprojekt sammen med nogle af sine kollegaer, hvor han satte kriterier op for positive træk hos mennesker, som kunne ses på tværs af kulturer, religioner og etnisk oprindelse. Ud fra dette blev der defineret 24 styrker, som viser, hvilke styrker der er mest veludviklet hos en person. Du kan se de 24 karakterstyrker nedenfor:

lavet af Christian Jensen

De 24 styrker er siden blevet brugt i stort omfang både personligt og professionelt – af alt fra lærere til ledere, som ønsker at skabe positiv vækst og trivsel.

Vil du vide om, hvilke karakterstyrker der matcher dig, kan du tage testen her ganske gratis.

Positiv psykologi bliver mere og mere populær. Ønsker du også at bruge positiv psykologi i dit faglige arbejde, hvorfor så ikke lære fra de bedste? Den 19. september 2019 afholder vi vores store positiv psykologi konference i Bella Center, København med grundlæggeren af positiv psykologi, Martin Seligman. Vi får tilmed besøg af professor Hans Henrik Knoop og erhvervsmanden Morten Albæk, som kommer med hvert deres indlæg.

Dette er en dag, du ikke må gå glip af. Læs mere og tilmeld dig nedenfor.

Andre relevante artikler

Styrk lærer-/elevrelationen gennem de personlige styrker” af lærer Gry Bastiansen.

Karakterstyrker er en hjørnesten i positiv psykologi” af master i positiv psykologi Lester Johannessen Henry.

Relevante arrangementer

Martin Seligman og positiv psykologi
Kursus

Martin Seligman og positiv psykologi

Sjælland

Oplev Martin Seligman, Hans Henrik Knoop og Morten Albæk på kæmpe positiv psykologi konference!

Læs mere
Må jeg få din opmærksomhed? – Få redskaber til at skabe bedre fokus hos børn og unge
Kursus

Må jeg få din opmærksomhed? – Få redskaber til at skabe bedre fokus hos børn og unge

Fyn

Oplever du børn og unge, der har svært ved at holde fokus, lytte eller gennemføre opgaver? Og vil du have viden og redskaber til at forstå, hvornår der er tale om en almindelig forstyrrelse af opmærksomheden kontra en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse som f.eks. ADHD/ADD?

Så kom med på dette praksisnære kursus, hvor du bliver klædt på med:

En grundlæggende forståelse af opmærksomhed som kognitiv funktion Redskaber til at undersøge, hvad der kan forstyrre opmærksomheden – og hvordan en sådan forstyrrelse kan komme til udtryk Inspiration til at genetablere kontrollen over opmærksomheden Indblik i den svære skelnen mellem den hyppigt forstyrrede opmærksomhed og en egentlig opmærksomhedsforstyrrelse/diagnose Viden om, hvem du rækker ud til – og hvornår det er relevant at overveje behov for yderligere hjælp

Dagen igennem kommer du i skarpt selskab med speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Tine Skipper Vesterby.

Læs mere
Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation
Kursus

Medicinhåndtering og sundhedsfaglig dokumentation

Fyn

– Et 3-dages kursus i patientsikkerhed, dokumentation og ansvar

På sociale bo- og opholdssteder er korrekt medicinhåndtering og præcis sundhedsfaglig dokumentation afgørende for beboernes sikkerhed og trivsel.

Dette 3-dages kursus er målrettet dig, der arbejder under sundhedsloven på et behandlingsregistreret tilbud, og som ønsker et solidt fagligt fundament til at håndtere dine opgaver professionelt.

Læs mere
MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?
Kursus

MønsterBryder Metoden – hvordan understøtter vi udsatte borgeres mønsterbrud?

Fyn

At hjælpe udsatte borgere med at skabe positive forandringer i deres liv kræver tårnhøj faglighed, vedholdenhed og engagement. Kom derfor med på dette kursusforløb med Rolf Eggert og Heidi Achen, hvor du bliver præsenteret for ‘MønsterBryder Metoden’, som er en konkret model til at forstå og arbejde med kommende mønsterbrydere.

I løbet af kursets 2 dage får du:

En teoretisk og praktisk model til at forstå, strukturere og hjælpe udsatte borgere til reel udvikling  Viden om og årsager til udsathed, herunder mønsterbryderteorien The Hero’s Journey som en model til at forstå mønsterbruddets faser  Viden om, hvordan du i praksis understøtter mønsterbruddet med afsæt i borgerens samlede livssituation   Viden om traumers betydning for et menneskes følelser, handlinger og udfordringer – og dine egne reaktioner i mødet med borgeren  Inspiration til et fælles fagligt fundament på arbejdspladsen 
Læs mere