Alle nyheder
Artikel

ACT – et brugbart redskab til dig der arbejder med mennesker!

Få et redskab der virker! Få de bedste forudsætninger for at kunne støtte dine borgere/beboere med Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

positiv psykologi

ACT – få et redskab der virker! Arbejdet med mennesker kan være vidunderligt og livsbekræftende, men det er ikke altid liv og glade dage. Som fagprofessionel møder du også mennesker, som har behov for hjælp med psykisk ustabilitet, psykisk sårbarhed, misbrug, spiseforstyrrelser etc.

Ønsker du at have de bedste forudsætninger for at kunne støtte dine borgere/beboere mest muligt, er det værd at undersøge mulighederne i Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ud over at være en empirisk dokumenteret behandlingsmetode, giver ACT dig mulighed for at styrke evnen til psykologisk fleksibilitet hos de personer, som du arbejder med. Det betyder, at du kan hjælpe dem med at ændre deres fastlåste handlestrategier til en mere værdibaseret tilgang til livet.

ACT til hvem?

ACT er en behandlingsform, der med succes kan anvendes på tværs af mange symptombilleder f.eks. angst, OCD, depression, misbrug og spiseforstyrrelser. Vores tidligere deltagere på ACT uddannelsen udtaler:

Det har været nogle rigtigt gode dage, som er gået alt for hurtigt. Det kan bruges på alle, og jeg tænker over det hver dag” – Tina Dyrehauge

Rigtig godt tilrettelagt kursus med spændende indhold. Jeg kunne helt sikkert bruge det” – Annette Helbing

I videoen nedenunder kan du møde to af vores seneste deltagere på vores ACT-uddannelse. Her fortæller de om uddannelsen, og hvad den kan bruges til.

Du kan gøre en forskel for alle de personer, som du dagligt er i kontakt med. Men det kræver de rette værktøjer.  Du behøver ikke forudgående psykologisk viden – ACT kan bruges af alle.


Praktisk eksempel på bruges af ACT

Martin lider af svær angst og har meget svært ved at gå udenfor. Hver gang får han panikanfald. Han er i gang med at uddanne sig, men har ikke været i skole i lang tid. Nu er han blevet afmeldt skolen pga. for meget fravær og kan derfor ikke modtage SU mere.

Hvordan hjælper du Martin tilbage? ACT er vejen!

I ACT-behandlingen vil du arbejde hen imod, at Martin bliver bedre til at kunne rumme sine ubehagelige tanker, følelser og fysiske fornemmelser. Du vil i samarbejde med Martin lave forskellige handlingsstrategier, så Martin kan få et nyt forhold til de personlige oplevelser af ubehag, som han føler. Når han udvikler disse nye forhold, vil han være mere fri til at gøre, hvad han gerne vil til trods for ubehaget, som han føler.

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-grey

5 ud af 6 stjerner

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere