Acceptance and Commitment Therapy (ACT) - Mini-uddannelse
acceptance and commitment therapy ACT
Personlig udvikling
Uddannelse

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) – Mini-uddannelse

Lær at bruge Acceptance and Commitment Therapy (ACT) til at hjælpe mennesker med at finde ind til deres egne værdier og lære at håndtere problemstillinger og lidelser i deres liv.

På ACT mini-uddannelsen bliver du undervist af psykolog Anne Dorthe Hasholt, som sørger for, at du får:

 • En dybere teoretisk og praktisk forståelse af ACT
 • Træning i brugen af de forskellige arbejdsmodeller og øvelser
 • Kompetencer til at bruge terapiformen i mødet med borgere med bl.a. kroniske smerter, stress, angst, depression og OCD
 • Kompetencer til at hjælpe mennesker med at få adgang til vigtige redskaber, der kan give dem robustheden til at kunne tage engagerede skridt i retningen af det, der giver mening for dem, og til at holde retningen både i medvind og modvind

Husk at se introvideoen herunder med underviser Anne Dorthe Hasholt. Se bl.a. hvad du kan få ud af at deltage på vores ACT uddannelse, og hvorfor ACT kan være den helt rigtige uddannelse for dig.

Mini-uddannelse i Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Det allervigtigste for mennesker er, at ting giver mening. Alligevel lever masser af mennesker ude af kontakt med deres indre kompas, deres værdier, og hvad der egentlig giver mening for dem. Det koster og giver sig udslag i mistrivsel, arbejdsrelateret stress, angst, depression, kroniske smerter og misbrugsproblematikker.

Værdier - de mest stabile strukturer i et menneskes liv

At have fat i vores værdier er for os som mennesker afgørende for vores trivsel. Tanker og følelser kommer og går, mens værdier består.

I ACT hjælper vi mennesker med at afdække, hvad der er deres værdier og værdisystemer. Hvad der egentlig er dem, og hvad der er andre. Vi træner mennesker i at lære at acceptere deres inderste følelser som passende respons på givende situationer - baseret på deres indre værdier - frem for at undgå, benægte og bekæmpe disse inderste følelser.

Med den øgede forståelse og accept af egne inderste værdier og følelser bliver det muligt for mennesker at acceptere de problemstillinger og lidelser, de oplever, og forpligte sig til at foretage de nødvendige ændringer i egen adfærd - uanfægtet hvad der sker i deres liv, og hvad de måtte føle.

Udbytte af ACT uddannelsen

På ACT mini-uddannelsen får du:

 • En dybere teoretisk og praktisk forståelse af ACT
 • Træning i brugen af de forskellige arbejdsmodeller og øvelser
 • Kompetencer til at hjælpe mennesker med at få adgang til vigtige redskaber, der kan give dem robustheden til at kunne tage engagerede skridt i retningen af det, der giver mening for dem, og til at holde retningen både i medvind og modvind.
 • Kompetencer til at bruge terapiformen i mødet med borgere med bl.a. kroniske smerter, stress, angst, depression, OCD

Opbygning og indhold på ACT uddannelsen

Mini-uddannelsen i ACT er et blended-learning forløb og består af:

 • Online opstart med gennemgang af indhold og præsentation af underviser
 • Adgang til en række digitale lektioner, bl.a.:
  • Hvad er ACT
  • Kognitiv fusion og defusion
  • Selvet som kontekst
  • Tilknytning og aversion
  • Bevidst nærvær
  • Værdier som fyrtårn
  • Engageret handling
  • Hexafleksen som arbejdsmodel
 • 2 fysiske træningsdage
 • Uddannelsesbevis for gennemført forløb

Blended learning er en kombination af fysisk og digital undervisning. En form der har fået stor ros af de første deltagere der har prøvet kræfter med vores blended-learning uddannelser.

Vil du vide mere om hvilke fordele der er ved Blended learning, så læs med: 7 fordele ved blended learning – det bedste fra to verdener

Underviser

Anne Dorthe Hasholt
Klik for at se
udtalelser
Klik for at se
Anne Dorthe Hasholt
Anne Dorthe Hasholt
klinisk autoriseret psykolog med speciale i kognitiv terapi og mindfulness-baseret kognitiv behandling
Medudvikler af uddannelsen og en yderst rutineret og topevalueret underviser, der med stor indlevelsesevne formår at formidle kompliceret teori på en praksisnær og levende måde. Anne Dorthe Hasholt har de sidste 14 år været fast underviser på Seminarer.dk’s Grunduddannelse i Kognitiv Terapi og Metode, Kognitivbaseret Mindfulness-uddannelse, Uddannelse i Medfølelsesfokuseret Terapi, ACT samt vores 1- og 2-årige uddannelse i kognitiv terapi.
udtalelser
Det siger tidligere deltagere:
“Anne Dorthe er en eminent underviser og formidler. Hun formår at forklare og uddybe på en forståelig måde for alle deltagere uanset, hvilken baggrund deltageren har.”

Mød to deltagere på vores ACT terapi uddannelse i artiklen:

ACT – et brugbart redskab til dig der arbejder med mennesker!

Tid & sted:
Det sker:
Dag 1: Den 26. oktober 2022 kl 15:00 - 16:30 (VIRTUEL OPSTART)
Dag 2: Den 17. november 2022 kl 09:00 - 16:00 på (Fysisk fremmøde)
Dag 3: Den 15. december 2022 kl 09:00 - 16:00 på (Fysisk fremmøde)

Alle fysiske dage afholdes på Trinity Hotel & Conference Centre, Fredericia
PRIS
9.995 kr. ekskl. moms. pr. deltager.

Prisen er inkl. fuld forplejning; morgenmad, frokost (ekskl. drikkevarer) og eftermiddagskaffe- og kage. Du får fuld adgang til alle digitale lektioner.

Du modtager uddannelsesbevis efter gennemført forløb.

Vil du vide mere om ACT terapi?

Hvad er ACT (Acceptance and Commitment Therapy)?

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) er en handlingsorienterende tilgang til psykoterapien, der bygger på acceptbaserede ændringsprocesser og som er en del af kognitiv terapis tredje bølge. Fælles for 3. bølge er, at psykisk smerte anses for at være et menneskeligt vilkår, og at den uundgåelige smerte kan blive til psykisk lidelse på grund mennesket kontrol-dagsorden, der er dybt forankret i evolutionen, og som i den komplekse nutid skaber fastlåste handlestrategier og onde cirkler, der nedsætter livskvaliteten.

Hvad virker ACT terapi mod?

ACT terapi kan bruges på tværs af mange forskellige symptombilleder. Det kan fx være angst, depression, stress, OCD, spiseforstyrrelser og misbrug. Det kan også bruges i forbindelse med en række andre livssituationer som fx livskriser, samlivsudfordringer og lavt-selvværd.

ACT øvelser

Iagttag dine tanker: Mange øvelser i ACT terapi har til formål, at få dig til at zoome ud og iagttage dine tanker fremfor at føle dem her og nu. På den måde, får du noget distance imellem dig selv og dine tanker. Et eksempel kunne være, ”mine kroniske smerter gør, at jeg ikke kan nyde livet.” Tænk nu på: Jeg tænker, at  ”mine kroniske smerter gør, at jeg ikke kan nyde livet.” Fortsæt tankerækken med, jeg har bemærket, at jeg tænker, at ”mine kroniske smerter gør, at jeg ikke kan nyde livet.”

Den udvidet tankerække gør, at du kan lægge noget distance ind mellem dine tanker og hvordan at du har det.

Pop-up besked: Behandl dine negative tanker som en pop-up besked. Du kan ikke kontrollere hvad den siger eller hvornår den dukker op, men du kan vælge ikke koncentrere dig om den. Du kender den i forvejen, så der er ingen grund til at bruge fokus på den.

Hvad er Hexaflex modellen?

I ACT terapi bruges et værktøj kaldet Hexaflex.

Hexaflex er en hexagonalt formet visuel hjælp til klassificering og behandling af borgerens problemer. Hver af de seks domæner svarer til et af ACT principperne, som alle har forskellige aktiviteter og øvelser.

De seks spidser i Hexaflexet består af: Kontakt med nuet, Værdier, Engageret handling, Selvet som kontekst, Defusion, Accept.

Hvad er forskellen på ACT terapi og metakognitiv terapi?

ACT terapi og metakognitiv terapi minder en del om hinanden. Begge terapi former fokuser ikke på at ændre hvad man tænker, men i stedet hvordan vi reagerer på disse tanker. Begge terapi former kan altså hjælpe dig med at give negative tanker mindre opmærksomhed.

En forskel på ACT terapi og metakognitiv terapi er, at ACT har et større fokus på personlige værdier og eksistentielle spørgsmål.