ACT – et brugbart redskab til dig der arbejder med mennesker! - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

ACT – et brugbart redskab til dig der arbejder med mennesker!

Få et redskab der virker! Få de bedste forudsætninger for at kunne støtte dine borgere/beboere med Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

positiv psykologi

ACT – få et redskab der virker! Arbejdet med mennesker kan være vidunderligt og livsbekræftende, men det er ikke altid liv og glade dage. Som fagprofessionel møder du også mennesker, som har behov for hjælp med psykisk ustabilitet, psykisk sårbarhed, misbrug, spiseforstyrrelser etc.

Ønsker du at have de bedste forudsætninger for at kunne støtte dine borgere/beboere mest muligt, er det værd at undersøge mulighederne i Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ud over at være en empirisk dokumenteret behandlingsmetode, giver ACT dig mulighed for at styrke evnen til psykologisk fleksibilitet hos de personer, som du arbejder med. Det betyder, at du kan hjælpe dem med at ændre deres fastlåste handlestrategier til en mere værdibaseret tilgang til livet.

ACT til hvem?

ACT er en behandlingsform, der med succes kan anvendes på tværs af mange symptombilleder f.eks. angst, OCD, depression, misbrug og spiseforstyrrelser. Vores tidligere deltagere på ACT uddannelsen udtaler:

Det har været nogle rigtigt gode dage, som er gået alt for hurtigt. Det kan bruges på alle, og jeg tænker over det hver dag” – Tina Dyrehauge

Rigtig godt tilrettelagt kursus med spændende indhold. Jeg kunne helt sikkert bruge det” – Annette Helbing

I videoen nedenunder kan du møde to af vores seneste deltagere på vores ACT-uddannelse. Her fortæller de om uddannelsen, og hvad den kan bruges til.

Du kan gøre en forskel for alle de personer, som du dagligt er i kontakt med. Men det kræver de rette værktøjer.  Du behøver ikke forudgående psykologisk viden – ACT kan bruges af alle.


Praktisk eksempel på bruges af ACT

Martin lider af svær angst og har meget svært ved at gå udenfor. Hver gang får han panikanfald. Han er i gang med at uddanne sig, men har ikke været i skole i lang tid. Nu er han blevet afmeldt skolen pga. for meget fravær og kan derfor ikke modtage SU mere.

Hvordan hjælper du Martin tilbage? ACT er vejen!

I ACT-behandlingen vil du arbejde hen imod, at Martin bliver bedre til at kunne rumme sine ubehagelige tanker, følelser og fysiske fornemmelser. Du vil i samarbejde med Martin lave forskellige handlingsstrategier, så Martin kan få et nyt forhold til de personlige oplevelser af ubehag, som han føler. Når han udvikler disse nye forhold, vil han være mere fri til at gøre, hvad han gerne vil til trods for ubehaget, som han føler.

Relevante arrangementer

Tilknytning og omsorgsarbejde
Kursus

Tilknytning og omsorgsarbejde

Jylland & Sjælland

Sådan bliver dine egne personlige erfaringer og tilknytningsmønstre en ressource i faglig praksis. Gør plads i kalenderen, og deltag på dette kursus, hvor psykolog Sarah Daniel stiller skarpt på, hvordan den personlige historie med tilknytning indvirker på vores kompetencer og udfordringer som professionelle omsorgsgivere.

I løbet af kursusdagen opnår du:

Viden om, hvordan tilknytning og tilknytningsmønstre spiller ind i et arbejde, hvor omsorg indgår som en del af den professionelle opgave Inspiration til refleksion over, hvordan din egen tilknytningshistorie spiller ind i dit arbejde Indblik i, hvordan specifikke præferencer og tilbøjeligheder mht. tilknytning og omsorg giver specifikke muligheder og faldgruber i omsorgsarbejdet Input til, hvordan du kan indtænke denne dimension i måden, du tænker kollegafælleskab og ledelse i omsorgsarbejde Inspiration til måder at øge din egen ”langtidsholdbarhed” i omsorgsarbejde – og dermed undgå stress og omsorgstræthed
Læs mere
Dit selvhelbredende sind
Kursus

Dit selvhelbredende sind

Jylland & Sjælland

Tag med på denne inspirerende kursusdag, hvor du lærer om ”De tre principper” – en forståelse, der tager udgangspunkt i, at vores sind er designet til at trives, og at kræfterne bag vores sind ikke går i stykker, uanset hvad vi har oplevet i livet. En dybere indsigt i kræfterne bag menneskets sind kan være en kæmpe øjenåbner, når vi skal hjælpe os selv og andre til at få det bedre.

På kursusdagen sørger psykolog Mette Louise Holland og trivselscoach Jacob Rebien for, at du får:

En indføring i de simple, grundlæggende kræfter bag ALLE menneskers sind Et nyt blik for alle menneskers medfødte mentale sundhed En ny og befriende måde at forholde sig til både egne og andres op- og nedture En enkel vinkel på alt det, der kan virke komplekst En simpel, og måske overraskende, afsløring af, hvor både trivsel og mistrivsel kommer fra

Læs mere lige herunder.

Læs mere
Ængstelig personlighed – den oversete lidelse
Kursus

Ængstelig personlighed – den oversete lidelse

Jylland & Sjælland

Mennesker med ængstelig evasiv personlighedsstruktur bliver ramt på deres livsudfoldelse og dermed også deres relationer og trivsel. Bliv bedre til at forstå og hjælpe disse mennesker, når vi byder inden for på denne kursusdag.

Din underviser er psykolog Nana Lund Nørgaard, som sørger for, at du tager hjem med:

Viden om diagnosen ængstelig evasiv personlighedsstruktur. Herunder viden om forskellige subtyper og typiske grundlæggende vanskeligheder Kendskab til forskellen på at have angst og en ængstelig personlighedsforstyrrelse Indsigt i, hvordan du kan lære at genkende og forstå de prototypiske måder, mennesker med en ængstelig personlighedsforstyrrelse ofte er i verden på (præ-mentaliseringsformer) Viden om mentalisering og en mentaliseringsbaseret tilgang Redskaber til kommunikation, herunder viden om, hvordan du kan forsøge at møde mennesker med ængstelig evasiv personlighedsstruktur på en støttende og hjælpsom måde

Læs mere om dagen herunder.

Læs mere
Når traumer sætter sig i kroppen
Kursus

Når traumer sætter sig i kroppen

Jylland & Sjælland

Opnå en større forståelse for kroppens reaktioner på traumer, så du kan være med til at styrke trivslen for børn, unge og voksne med traumer. Det sker på denne kursusdag, der tager afsæt i den psykosomatiske traumemodel.

Din underviser er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri Gitte Retbøll, og hun sørger for, at du får:

Indsigt i, hvordan du kan tale om traumer og et indblik i, hvordan traumer opstår i barndommen og følger mennesker op igennem livet  Indsigt i, hvorfor det er vigtigt at spørge “Hvad er der sket dig”, når du møder en person med et traume  Indsigt i, hvordan kroppen reagerer på traumer, f.eks. barndomstraumer  Viden om, hvordan traumer sætter sig i kroppen som eksempelvis smerter eller ubehag  Viden om, hvordan smerterne forløses, når traumet behandles 

 

Læs mere