Igennem bogen følger du to personer, Erik og Maria, som bekymrer sig så meget, at det ødelægger deres liv. Med udgangspunkt i de to personer kommer forfatter Anna Kåver hele vejen rundt om bekymringer – fra hvad vi bekymrer os om, bekymringens psykologi, bekymringens biologi og bekymringens filosofi. Alt dette giver læseren en forståelse for, hvorfor vi som menneske bekymrer os, og derved hvordan vi kan ændre vores tankegang, så bekymringerne ikke kontrollerer vores liv.
Bogen ”Bekymringer – at leve med tilværelsens uvished” har desuden en meget nyttig øvelses-sektion, hvor du får forskellige tilgange og øvelser, som du kan implementere. Det er f.eks. det at skifte perspektiv, når bekymringer melder sig samt at bruge selvobservation, så du kan kortlægge dine bekymringer.
Når du har læst bogen, har du en langt bedre forståelse for, hvorfor du går og bekymrer dig, samt hvad du kan gøre ved bekymringerne. Det kræver arbejde, for du har lært dig selv at bekymre dig, og nu skal du lære at lade være. Men det er en befrielse, og det frigiver en masse tid og energi, som så kan bruges på andre ting.
Alt i alt vil jeg klart anbefale bogen. Den er letlæselig, selvom den har emner, som er tunge. Men forfatter Anna Kåver har formået at gøre svært psykologisk, biologisk og filosofisk viden til noget, som alle og enhver kan læse og forstå. Med øvelserne kan du desuden plukke det, som passer bedst til dig, og den kan nemt bruges som opslagsværk, hvis du skal friskes op på øvelserne efter noget tid.