E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Artikler fra Seminarer.dk – Kategorioversigt / Boganmeldelse: Fængslende tanker

Boganmeldelse: Fængslende tanker

Af Søren Winther, Psykoterapeut (MPF), Jobcenter Skive

Vor tid er præget af tankemylder – indtrykkene vi hver dag mødes med er utallige.

Dagligt møder jeg, i min praksis som psykoterapeut, mennesker – specielt unge mennesker – for hvem overdreven fokusering og opmærksomhed på tankeprocesser optager alt for megen plads i deres liv. De føler sig kontrolleret og styret af tankerne.

Bogen “Fængslende tanker” af Linda Burlan Sørensen om metakognitiv terapi rammer lige ind i den udfordring, og giver en række metoder og svar til netop at imødegå disse udbredte psykiske belastninger.

Se også relevant grundkursus: Metakognitiv terapi

Bogen starter ud med en gennemgang af, hvad metakognitiv er, og den er et godt udgangspunkt for at tage fat i den metakognitive terapi. Denne form for terapi er specielt godt egnet til at adskille automatprocesser og tankemæssige vaner fra de underliggende dybere årsager til symptomet.

Gennem bogen præsenteres læseren for en række samtaler som Linda har haft sammen med sine klinter, og efter hver samtale følger redskabssider med eksempler på strategier og øvelser, som kan benyttes direkte til lige netop den udfordring, klienten har.

Alle redskabssider er gjort røde, så de er nemme at finde tilbage til. Bogen “Fængslende tanker” kan derfor nemt bruges som et opslagsværk i det faglige arbejde, hvor man hurtigt kan finde relevant redskaber. Har man så brug for uddybende forklaring om redskaber, kan man læse kapitlet, der fører op til redskabssiderne.

Bogen kan altså hurtigt omsættes til en manual, der straks kan implementeres i ens egen praksis, eller give svar på de problemer man selv står med.

Som titlen på bogen “Fængslende tanker” henviser til, er vi i høj grad fængslet af vore tanker. Det er naturligt at tankerne kommer i en lind strøm, men vi skal lære at håndtere dem og tage kontrol – og handle.

Linda Burlan Sørensen opfordrer os til ikke at tage noget for givet, at udfordre de forventninger omgivelserne og samfundet har til os – og til at tage et selvstændigt ansvar. Så bogen er samtidig også et opråb til de tendenser der er i tiden, og til de regler og normer vi indordner os under uden at stille spørgsmål ved dem.

Se også relevant grundkursus: Metakognitiv terapi

  • Relevante kurser

    Metakognitiv terapi
    METAkognitiv terapi – HOLD 6


  • Se alle aktuelle kurser, temadage og konferencer fra Seminarer.dk her

  • Blogkategorier

Gå til top